Hysterical?

Hur kan en person jag knappt känner ha ett så stort inflytande på vardagen? Att gå runt och vänta på att man på något sätt får kontakt, utan att göra någonting själv? När det inte händer någonting blir man sådär hysteriskt undrande?! Man gör sin del av uppdraget, tar (ännu en gång) första steget till kontakt, men får inget gensvar. Personen säger en sak, men menar den en annan? Så blir man smått hysterisk igen. Jag skulle ju lägga det här på hyllan. Vilket jag antagligen kommer att göra om denna dagen inte urartar sig positivt.. Ja, så får det bli.

Jag och Fia satt uppe mer eller mindre hela natten igår och skapade. Skapade ljuv musik för våra sönderspelade öron. Ny, ljuv musik som kommer att öppna upp våra lyssnares ögon (och öron) för någonting nytt och spännande. Hoppas bara på att jag kommer över en nybliven scenskräck till våren. Men det kommer nog gå bra, Fia har lovat att peppa mig till tusen - vilket jag inte misstror en sekund på att hon kommer att göra!

By protecting my heart truly
I got lost in the sounds

Städ och pizza!

Bakispizza blir det snart, vid 13! Jag, Andy, Emme och Micke ska gå till någon pizzeria som ligger här i närheten, köpa med oss hem och kolla på film! Mmmmm, det är SÅ en bakispizza ska avnjutas.. Här snackar jag om bakis, jag är inte bakis! Inte ett dugg! Och effektiv har jag varit med! Jag har diskat, samlat tomburkar, svabbat av golvet efter att herr Holm hällde ut en öl... Han var INTE lugn igår! Men så går det väl när man blandar äckel-jäger med öl.

Ikväll blir det lugnt! Vet inte riktigt än vad jag ska göra på min lugna kväll, men det blir väl film. Hos Lisa kanske? Förslag för kvällen är varmt välkomna, så länge de inte berör Kalles eller alkohol överhuvudtaget. En vit och mysig kväll ikväll.

If I lay here
If I just lay here
Would you lie with me
And just forget the world
I don't quite know how to say how I feel

Ny frilla och fest!

Så, nu var det gjort! Klippte mig hos den sötaste tjejen som tyckte att det var såå kul att klippa någonting annorlunda, istället för att bara toppa folks huvuden hela tiden! Bra blev det iallafall, fick massa fina kommentarer när jag kom till skolan! :) Om jag känner igen mig själv? Nej, inte direkt. Det gjorde inte Holm heller! Jag hade precis betalat för klippningen när han kommer gående utanför. Han hade klippt sig innan och visste att vi satt där.. Jag visslade iallafall på honom, han kollar på mig, går vidare och stannar upp och kollar mot mig igen! Haha, han fattade inte att det var jag först! =)
Här är mitt nya jag, i en snabb photo shoot för att mamma ville se! ;)







En nöjd Sanna städar för tillfället, ska ta tag i disken som på något sätt lyckas rada upp sig, trots att man diskar jämt! Anyway, färgglad fest ikväll, förfest här hos mig och hos Andy! Ja, jag har nog dragit planerna tidigare..

Keep up the good work!

Nu jävlar ska det bort!

Tiden har varit bokad sen i måndags, jag har hittat en perfekt modell och imorgon är det bara att hoppa på cykeln för att ta mig ner till stan med mitt moraliska stöd Emm. Nu jävlar ska det bort! Mitt hår alltså. Hoppas bara det blir bra. Blev lite orolig att ingen kommer känna igen mig... Men det blir nog coolt! =)

Idag hade vi tidningsjournalistik på schemat. Riktigt intressant när Ulrika visade sina gamla artiklar, speciellt en om en otäck olycka, där hon hade varit först på plats. En frontalkrock, tre personer inblandade, varav den orsakande föraren var drogpåverkad... De fick klippa upp taket på bilen för att få loss honom, medan han skrek ett dödsskrik. Läskigt! Tänk om jag får vara med om det, kommer jag klara det?
Vi var på studiebesök på PT med, det var jättekul att se hur en tidningsredaktion fungerar! Träffade nöjeschefen, riktigt trevlig, som berättade om hur han lever för sitt drömyrke! Jag vill med!! Ju mer man får veta om yrket, om vad det handlar om och om vad man får vara med om, desto mer vill jag detta! Jag vill vara färdig journalist nu!

Imorgon är det Regnbågsfest på Kåren, Stolt har hand om det. Kommer bli kul, och färgglatt! Ska se till så att jag får tag på lite bilder på lördag som jag kan lägga upp! Får väl lägga upp en bild på mig i min nya frisyr med! =) Jag och Emme funderar på att agera lesbiskt par om vi inte hittar någon snygging till mig! ;) (På skämt mor och far!)

Hade lite Singstar-tävling här hos mig förut, Andy hade fått hit sina grejer. Så imorgon är det förfest hos oss båda innan Kåren, kommer springa mellan min grymma musik och Andys Singstar! (Anar att Andy kommer ha tryck i lägenheten imorgon!)

Regndroppe

Jag och Lisa som skulle vara så duktiga och gå ut och gå på promenad innan frukost imorse! Självklart ösregnar det, så det var bara att krypa ner i sängen igen, dra täcket över huvudet och försöka komma ifrån denna världen torr.. Vilket jag gjorde också! Så, efter en kopp té och mannagrynsgröt sitter jag nu här, fortfarande trött och otroligt omotiverad till att börja plugga. Hade tänkt cykla upp till skolan och sätta mig på Kåren, ska nog ringa Emm för att se om hon är på!

Igår fyllde Mira 24! Vi är med i samma barlag. Det var väldigt trevligt! Jag och Fia (okej, mest jag) ;) bakade Sannas sega chokladkaka (som jag nu döpt om den till) till Mira i födelsedagspresent, men den tog slut så fort att hon inte hann smaka på den! Kul att folk gillade den iaf..

Nästa vecka är det planerat en barlags-förfest med drinkblandande, dans och tjöt! Ska bli riktigt kul, det känns som att det är ett gôtt gäng!

Nej, nu ska jag ta tag i den här dagen, innan den rullar iväg som en våg på öppet hav. (Tss..)

Intressant liv?

Gårdagen, taco-kvällen, var såå gott! :) Satte killarna i arbete direkt. (Vad kan de förvänta sig? Att vi tjejer skulle göra allt?) FAN vad jag har blivit infiltrerad i genusperspektivdiskussionerna (som för övrigt måste vara det längsta ordet..?) från dagens litteraturseminarie i MKV:n. Intressant? Sådär. Men inte speciellt kul.. I alla fall, tacos blev det och gott var det! Hade räknat med nerkladdad tröja, tacosås i hela ansiktet och att göra mig mer eller mindre till åtlöje, men det gick faktiskt förvånandsvärt bra! Efter middagen kollade vi på 50 first dates, fick skrattat lite och mådde allmänt bra. Ändå kröp sig tröttheten på, som varje söndag. Och som nu, efter en heldag i skolan.. Man blir lite bortskämd med att kunna komma och gå som man vill, men det får man ta. Hm, har jag någonting annat att tillägga? Mer än att jag är hungrig och ska ta mig en macka? Nej, tror inte det. Nice, mitt liv är så intressant..!

Right, till er tjejer i Lindome - ska röra min klubba ikväll för första gången på läänge, innebandy ikväll. Övertalade Emme att hänga på, men nu har hon ändrat sig pga Idol.. Fick med Ellionora i morse, ska bara dubbelchecka med henne sedan, så jag inte blir ensam tjej. Det hade ju varit sådär kul om man var med utan att bli passad..

Känner saknad!

Pratade precis med Linda på skype. Hon sitter i San Diego och är supernöjd med sin tillvaro (kan bero på att hon är vän med en nybliven vän till en kändis!). Själv sitter jag på mitt rum i Piteå och är även jag supernöjd med min tillvaro. Men även om allt är toppen, helt underbart och kanske till och med den bästa tiden i mitt liv, så saknas det något. Eller ska jag säga någon? För fan Linda, om vi inte var nära varandra innan, blev vi verkligen tajta i somras! Och nej, jag har ingen vidare hemlängtan. Men ja, jag saknar mina vänner hemifrån nåt enormt! Trodde inte jag skulle göra det, inte för att ni inte är "värda" att saknas, men för att jag är en anpassningsbar människa, som delar upp mitt liv i olika världar! Jag har en Vallda/Kungsbacka/Göteborgs-värld, en Waterloo-värld, en Asien-värld och nu en Pite-värld. Tidigare har mina vänner inte varit lika närvarande i mina andra världar, utanför Vallda-världen.. Visst har jag saknat dem/er - men jag har klarat mig igenom det ändå. Inte för att jag inte kommer klara mig genom denna tiden i Piteå, tvärt om kommer jag njuta av varje sekund som om det var det sista jag gjorde i livet (peppar - peppar!). Men det är inte för inte ni är mina bästa vänner, ni känner mig utan och innan, vet mina mörkaste hemligheter (inte direkt mörka.. Tvärt om väldigt ljusa!) och ni finns där för mig från minsta till största situation. Ingen kommer någonsin kunna ta era platser i mitt hjärta, men de hålen av nära personer kommer att fyllas ut till bredden under min tid i Norrland, det kan jag garantera redan nu!

Så, Linda, Nenne, Åsa, Johanna och Mickan - mina närmsta vänner och förbundskamrater - ni är saknade! Och jag vet att Linda om någon kommer att peppa er till att köpa en resa upp till mig när hon kommer hem, och ni är mer än välkomna!



Känner mig lite sentimental nu när jag sitter här, minns och saknar. Jag behöver nog mest av allt en stark själ att luta mig mot, en go kram i likhet med Peters kramar- som gärna får vara i timmar, ett öra mot ett bröst, höra någon annans hjärtslag och en person jag kan fly med. Fly från tristess gällande tråkiga skolböcker, en tristess gällande tid man lätt slösar bort på onödiga internetsidor och att kunna fly bort från tänkandet ett tag. Villig att rädda mig? Ring 0703-taredapåmittnummersjälvomduärintresserad.

Skakisbakis och kebab

Gårdagen var, hm, intressant! Nej, det var egentligen inget speciellt, mer än att jag och Fia tog kanske i lite väääl mycket! Men så får det vara ibland, sjukt kul hade vi iallafall!
Kvällen började hos Jocke i klassen, för att vidareutvecklas till att cykla hem för att stoppa Fia i säng (men som en 3-åring ville hon självklart inte detta!). Väl på Ankars träffade vi på Micke med gänget som precis skulle ut och jag och Fia bestämde oss för att vi självklart inte skulle vara sämre, därav ett telefonsamtal till Pite Taxi som glatt hämtade upp oss! Kvällen hade INTE varit lugn för Daniel - taxichaffisen - berättade han, men det hade han inget emot.. Pengar är ju alltid pengar!

Väl på Kalles (stammisstället) tog jag mig en sväng om på dansgolvet för första gången, jag måste säga att stället är kusligt likt Mingel - dansmässigt! Annars är det nog det skabbigaste stället man kan tänka sig, Mingel är en guldklimp jämfört med Kalles! Kul hade jag iallafall! Efter Kalles bar det av mot MAX och jag tror att de som hade nattpasset igår kan inte ha varit glada.. Mina underbara bordskamrater kastade hellre maten än att äta den, vilket resulterade i pommes frites över hela MAX, salt i pannan och arga blickar från Upplevelseproduktion och gamla phösare... Anyway, blev dumpad av Fisen igår när hon hellre ville sova i sin egen säng än på min soffa.. Förstår henne faktiskt.

Ikväll ska vi hem till Minna på Källbogatan (visst heter det så?) och kolla några rullar! Lugn kväll med andra ord, det kan behövas. Jag är inte illamående idag, konstigt nog (var nog MAX som gjorde susen!), men är skakig som få.. Har därför myntat uttrycket "skakisbakis" som Minna skrattade gott åt! Underbart!
Nu är det snart dags att beställa kebab, de har hemkörning på det! Lovely!

Tack Holm!

Du är en ängel, det kan jag säga med en gång! Han är hemma mindre än en kvart innan han kommer till undsättning, installerar en ny webbläsare på min dator - och så vipps funkar Facebook som det ska! Och som jag klottrat ner tidigare har just den hemsidan blivit som en drog för mig. Tack Holm för att du kan hålla mitt missbruk vid liv!

Ikväll är det Jockes och Kalles som gäller! Partystämningen har ännu inte infunnit sig, men förhoppningsvis kommer den! Kollade in Gallerian idag, invigd igår! Den är riktigt fin, tyckte den påminner lite om Allum. En positiv överraskning som ingen skvallrat om är att Esprit har en boutique i Gallerian - nu kommer studiebidraget försvinna i ett nafs! Nej, jag ska försöka hålla mig! Måste ju ha pengar att ta hand om min stackars Leo oxå (han kostar mig inte ett smack! Vilket underbart husdjur. Undrar om han älskar mig lika mycket som jag älskar honom.. Hrm, ja..). Har iallafall fått klartecken av Jens att han kan passa Leo över jul och nyår - underbart! Då slipper jag ju ta honom i baggaget på flyget, mamma! ;)

Övriga helgen då.. Imorgon är det filmkväll hos Minna, ska bli mysigt! Söndag är det taco-kväll med Emme och Micke och kanske, kanske, kanske en fjärde person.. Men gentleman som han är lovar han ingenting som han inte till 100% kan hålla - vilken man jag är förlovad med, ha?!

I och för sig, vad är det Jack Johnson sjunger i Flake? Jo:
It seems to me that maybe, it pretty much always means no.
Så - jag får väl sluta hoppas och räkna med att agera tredje hjulet på söndag!

These streets.

Hur kan EN enda hemsida vara så beroendeframkallande i ett huvud? Jag talar då (förstås) om Facebook. Denna internetsida som förstör miljontals studenters studietid. Den kastar medlemmarna in i en ansiktsboksvärld genom någonting så enkelt som kommunikation. Och nu har min dator bestämt sig för att sätta stopp för mitt beroende. Bra eller dåligt? Det vet jag inte än. Jag kan fortfarande se vad minna vänner skriver till mig, men jag kan inte svara på det.. Hoppas att det går över snart, för det är på Facebook det händer! Facebook's the shit - for now!

Idag har jag lämnat ut 50 kärleksenkäter! Fick bara tillbaka 46 på Kåren, den 47:e droppade in när jag satt och sammanställde det på redaktionen.. De sista tre hamnade nog i en papperskorg eller nåt! Anyway, har sammanställt nästan allt + fått två nummer till potentiala intervjuer! Det här kan ju faktiskt bli bra! Svaren i enkäterna var roliga, mysiga, förvånande och vissa får mig att tänka till... Mer än så säger jag inte, men jag hoppas att det var kul för alla att fylla i dem, jag fick höra lite skratt iallafall!

Minna och Jens var precis här och levererade min nya TV! Underbart! Den är jättestor (jämfört med min lilla sötnos..) och det kommer bli riktigt njutbart att se på TV, för en gångs skull! Tack underbaringar!

Ikväll är det volleyboll med Stil. Jag har övertalat Andy att gå med mig, trots att det var någon rolig fotbollsmatch på TV! Man ska aldrig underskatta sin övertalningsförmåga!
Hoppas det är många på volleybollen ikväll, även om det aldrig kommer att bli som SSB:s skollag! Viva forever! Kommer aldrig glömma våra träningar, matcher, minibuss-resorna och skolturnéringen - students v.s. teachers!
Nu ska jag fortsätta med enkäterna, läsa lite och ladda!

God damn...

Fan, jag hittade inte Gurra idag heller i årets Idol.. Jag tror att han ljuger om att han var med i Idol. Även om han finns med på hemsidan. Han ljuger.

Det blev min lilla TV som utsattes för Idol, Grey's och Fråga Olle idag igen, men det är bara trevligt! Fick finbesök av Bäckis med, både Alex och Lisa var här och hälsade på, även om Lisa dumpade oss för Andy (det var bara Heroes hon ville åt egentligen, eller?!).. Det positiva på TV-fronten (är fortfarande förbannad för Radiotjänst, men det ska jag nog göra någonting åt om någon vecka eller så... Jag har mina planer!) är att Minna och Jens har köpt en ny widescreen, vilket resulterar i att deras gamla TV blir min för en billig peng. Tror till och med att det är hemleverans på den! Underbart ju! Nu slipper vi sitta en halvmeter från TV:n för att se vilket program det är... Tack Minna och Jens! Ni har räddat mina TV-kvällar, tror att folk börjar tröttna på min mini-TV!

Anyway, orkar inte lyfta mig ur skrivbordsstolen för att trippa in till le toilett för kvälls-görat! Vänta, nu kommer det snart.. Ja nu! Nu! ..... Nej, jag sitter nog ett tag till. Har ju precis laddat ner Paulo Nutini - glömde skivan hemma-hemma (Woalldah)! Det finns alltid ursäkter.. + att jag har lite sovmorgon imorgon tänkte jag, om jag inte går upp tidigare för att läsa migrän-boken!

Good night, sleep tight, don't let the bedbugs bite!

People show me love!

Handledning med Ullis idag (får vi kalla henne det?), det gick rätt bra. Hon tyckte att jag hade skrivt en bra artikel, ett litet luddigt referat (men det var ju så svårt!?) och ett bra sportreferat! Nice! Hon gillade min nya artikelidé och att jag skulle utveckla det till två följdartiklar! Ja, så gör jag kanske! Fick kopierat upp mina 50 kärleksenkäter - gratis! Vilken tajming att påfyllningsgrejen till kortet var trasig just idag! Ska ställa mig på Kåren imorgon och dela ut dem tänkte jag, så är det gjort! Ska försöka få någon med mig, så jag slipper stå där själv.. Det får jag säkert, Holm är ju om inte annat alltid på! Right?

Idag har jag fullspäckat schema från 16:05;
* Stormöte i radion (ska lyssna för mitt och Saras framtida radioprogram)
* Piteå IFs damer hemmamatch 17:00
* Idol slutaudition hos Lisa ikväll (WOW, Idolsoffan förflyttar sig!)
* Grey's anatomy (Ser den hemma tror jag..)
* Fråga Olle säsongspremiär (Tänkte bli en trogen anhängare av det, lyssnade på självaste Olle i Vakna med the Voice i morse!)
* SOVA

Jag har börjat vända på dygnet nu, går inte och lägger mig förrän vid 2-3. Igår satt jag hos Fia och spelade gitarr och skrev klart en låt jag började på för några år sen. Den blev helt okej. Fia försöker omskola mig till att bli musiker, vet inte riktigt om det går som det ska.. Men jag kan ju skriva någorlunda bra, om inte annat kommer jag göra det efter denna utbildningen! Så, jag och Fiselisen ska skriva en låt tillsammans om ett tag, när jag lärt mig låtskrivandets grunder och hon har kommit på en melodi.. Men det ska väl inte bli så svårt, hon skrev klart fem låtar igår på mindre än en timme - vart får hon inspirationen från? Mig, antar jag!

I'm walking in soccershoes!

Jag, Fia och Jocke blev så inspirerade av damlagets landskamp att vi snörade på oss våra fotbollsskor, tog bollen  under armen och gick entusiastiska till en liten fotbollsplan jag hittade under en av mina kvällspromenader!
Jag måste säga att man var lite ringrostig, men kul var det. Speciellt som Jocke hade kommit till planen med tre bollar och har tack vare Fia nu bara en kvar. Och den är orange-svart...

Igår natt kunde jag inte somna för att jag bara låg och tänkte på Mhenams Pad Thai, den är så sjukt god. Jag kunde riktigt känna det thailändska mat-oset i näsan. Slutade med att jag letade reda på ett enkelt recept på internet, köpte följande dag alla ingredienser man kan tänka sig och bjöd över Andy på lite middag! Och vilken middag sen! Det blev så mycket över att både han och jag fick med oss varsin stor matlåda, som jag precis ätit till middag här hos Fia! Hon står i köket och lagat mat till sig själv, potatis och kotlett med Bea-sås.

Fick igår besök av farbror TV-licenspolis! Han kom väldigt lägligt när kycklingen precis stektes i pannan och Andy hackade jordnötter... Stressad!
Det lät ungefär såhär:
Jag: Eh, hej?
TV-snubben: Hej! Jag ser att du har TV..?
Jag: Eeeh...... Ja, men jag lagar mat just nu!
TV-snubben: Det ska inte spela någon roll! Har du glömt av oss, struntat i oss eller är du nyinflyttad?
Jag: Nyinflyttad!
TV-snubben: Jaha, men då är det lugnt.. (Jag pustar ut) Skriv bara på här, så fixar jag detta åt dig!
Jag: Mm, tack, eh.. (Ser lite stressad ut)
TV-snubben: Sådär ja, hoppas maten kommer smaka!

Trevliga killar, de där Radiotjänstjänstemännen! Andy satt i köket och skrattade mer eller mindre ut mig, TV-polisen missade ju honom för att han satt inne hos mig och skulle bli serverad middag! Vilken typ! Jaja, somliga har det bra. Det är hans tur att bjussa på middag nästa gång, han gör riktigt goda pannkakor! Men tydligen ville han försöka sig på Flygande Jakob, vet inte om jag vill vara testperson för hans dåliga matlagning...! Men som en god granne får man väl ställa upp!

Hello sparkles and flies

Har tagit en paus i studerandet för att ladda batterierna. Tog en ofrivillig paus förut, "råkade" somna efter hela fyra sidor i boken Samhällsvetenskapliga perspektiv. Den är helt underbar rolig... Ska snart börja läsa igen, har läst typ 50 sidor (av 90), så jag är på god väg att klara detta! Har mer eller mindre gjort ALLT för att slippa läsa boken idag. Började bra i morse. Skrev mitt sportreferat från Piteå-matchen igår, tvättade, käkade lunch hos Fia, dammsög med min snygga dammsugare som suger (alltså den är sjukt dålig, men väldigt flashig..), diskade lite och plockade undan grejer. Började sedan läsa lite när jag inte kom på mer att göra, vilket resulterade i en powernap på någon timma... Vaknade till någon störd låt som Fia skickat till mig, Pst/Q - Jag '97, gjorde två knäckemackor för att få lite energi samtidigt som Fia kom och hälsade på. Var så nyvaken att varken hon eller jag förstod vad jag sa...
Satte iallafall igång med boken efter några samtal hem till vännerna (även här gjorde jag allt för att slippa läsa) och nu har jag alltså tagit en paus. Ska fortsätta alldeles strax. Borde kanske ringa ett samtal hem för att se vad de har haft för sig idag..? Saknar Sniffen lite, tror att han saknar mig mer! Men som en tuff (och kaxig) lillebror som han är skulle han aldrig erkänna det. Anyway, min paus har varat alldeles för länge. Ska hinna med en kvällspromenix med Emm innan det är dags att sova också. Har knappt träffat henne denna helgen, men jag är glad för hennes skull! Det verkar som att alla har hittat sig partners (okej, två av mina kompisar..) här uppe, jag får nog satsa på bottenskrapet på Kalles eller nåt. Eller så skippar jag bara hela grejen och njuter av mitt nya liv. Yeah, så får det bli. Tur att man har goa vänner iallafall!


Ändring

Okej, satt och kollade vad för kul man kan göra med sin blogg (det var inte så mycket..), och bestämde mig för att ändra stil på bloggen. Nu visade det sig att den snyggaste stilen var samma som Lisa har på sin, hoppas det är lugnt!
Vad har annars hänt idag? Nja, inte så mycket.. Satt och kollade på MTV Music Awards när Andy och Lina kom inklampades (ingen fara!) och ville sitta med, äta popcorn och ta det lugnt.. Inte mig emot!
Var på promenad med Fia med, vi mer eller mindre tappade bort Ankars... Men vi hittade hem igen, som duvor och lokalsinnen (har aldrig förstått hur de funkar.. Samma sak med Hedwig i Harry P!?).

Nu - sova. Ska läsa lite i Min Mosters Migrän, som är en del av kurslitteraturen i MKV:n. Det måste vara den enda boken i den kursen som är intressant... Vi har 6 böcker i MKV. Men man måste läsa kursen, så det är bara att bita ihop! Ska skriva mitt sportreferat imorgon, var inte peppad att göra det efter matchen. Var nerkyld in till benstommen, trots filt, täcke, raggsockar, halsduk och tjocktröjor! Det är bara att vänja sig.

Rock on!

Igår var det Rockfest på Kåren! Förförförfesten började hos mig med smink och hår-fix, lite mat och musik. Vidare gick vi till förförfesten här på Ankars, till Micke (även kallad Mad Mike...), som var riktigt kul! Där lagade vi gelatin-shots (inte det godaste jag ätit/druckit), spenderade tid på toaletten i omgångar och snackade. Vi bestämde oss för att dumpa förfesten och gick istället direkt till Kåren i regnet. Hittade en kille med paraply som jag gick med (vad gör man inte för att slippa bli blöt?) på vägen, himlans trevligt!
När vi kom fram till Kåren spelade det första bandet sin sista låt för kvällen, innan det andra och sista bandet gick på scen. Det andra bandet (tror namnet var Masters of the Universe) var riktigt grymma, härligt drag och goa låtar! Stämningen dog lite efter att de hade spelat sin sista låt - Sweet Child of Mine - och det blev inte så mycket dans som det brukar när det är Kårpub! Drog hem till Fia efteråt för att laga jättegoda hamburgare, spela lite TV-spel och sova i 120-sängen! Dock tyckte nog Fia att jag tog för mycket plats (eller så luktade mina fötter för mycket!) så hon hoppade ner på golvet, vilket hon upptäckte när jag gick hem runt 10 på morgonen. Hon la sig i sängen och sov vidare några timmar...
Nu ligger Fia och sover i min soffa, det blir som ni nog redan gissat en lugn kväll ikväll!
Ska diska lite nu, plocka iordning i min lägenhet innan jag sätter igång TV:n och inväntar ett samtal från Emme om hur kvällen kommer arta sig. Em är på middag hos Micke, så söta! =)
Är förresten förlovad, det hände igår på dansgolvet. Jag fick låna Patriks fina dödskallering under kvällen och när jag skulle ge tillbaka den till honom (självklart på knä!) svarade han ja. Har dock hört rykten om att han har tagit av sig den idag, antar att jag inte betyder lika mycket för honom som han gör för mig! Snyft!

            

It's too late...

Har bestämt mig för att här med ska jag inte förälska mig i killar, det är låtar som gäller nu!
Tror att Nancy kanske blir lättad då... Haha.
Den låten jag har gått och blivit kär i (okej, det är några stycken, men för tillfället är den lätt BÄST!) är One Republic - Apologize. Den är så galet bra att man vill gråta och skratta på samma gång. Den sveper med en från första tonen, lurar en in i någonting som bara mynnar ut i någonting bättre. Låter det inte som ett riktigt förhållande? Mmm, min stora satsning denna hösten, att bli riktigt kär i så många låtar som det bara går. Tänk vad mysigt till höstmörkret (det är bara sol här några få timmar om dagen...) att ligga i sängen med sin älskling, tända ljus och bara njuta!

Annars är det välkommet att rädda mig från denna bisarra situation...

Har precis gjort slut med mitt livs kärlek. Fia, även om vi bråkade när vi gjorde slut och det känns rätt just nu, kommer du alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Men som sagt, från och med nu kommer jag bara älska låtar, sånger, melodier - allt vad musik har att erbjuda.


Gitarrlektion nr 1

Idag har jag lärt mig spela lite gitarr! Fia har lärt mig Söndermarken av Lasse W, vilken vi båda kan nästan utantill textmässigt och har framfört så snyggt på förfester á la Sanna! Ska lära mig lite mer på både Bamse och Shilo (Fias gitarrer!), men för tillfället är mina fingertoppar söndertryckta! Förhoppningsvis har jag snart gitarrfingrar...
Pappa, kan du lägga våran 6-strängare i ett kuvert och skicka upp?

Dagens intervju blev framflyttat till imorgon (idag!), eftersom herr ordförande inte kunde ta sig tid idag. Kommer fortfarande bli spännande, hoppas jag får fram lite smaskig fakta jag kan använda i artikeln! Inlämningen är 16 imorgon, ska nog hinna skriva lite på den mellan intervjun och inlämningen. Tidspress = journalistens vardag!

Har inte bytt vatten hos Leo idag heller, fick klagomål på att man knappt kunde se stackarn i det grumliga vattnet idag.. Har lovat Bella att sköta om firren lite bättre, vilket jag ska göra imorgon innan han får frulle!

Night!

Tv-spel och Yrrol!

Nu är det några (nämner inga namn..) som har tjötat på mig att jag måste skriva mer i bloggen, som jag så lätt glömmer av att göra när det är så mycket plugg i skolan! Viktiga grejer man måste prioritera före allt annat, som till exempel Idol, Facebook och Mean Girls-filmen... Men jag och Emmelie kämpade på bra med våra 111 sidor vi hade att läsa i våran underbara kurslitteraturbok "Samhällsvetenskapliga perspektiv"!



Visst ser den inspirerande ut?!

Idag samlades vi hos mig en stund för att se Idol. Jag, Emme och Sara sprang över till Micke för att kolla in rock-t-shirtar vi kunde ha på festen på fredag på Kåren. Hittade en (som han var väldigt rädd om) med Kizz och lite glitter på.. Haha, den blir perfa!
Sprang tillbaka igen till mig för att kolla lite Gilmore Girls med resten av gänget som stannat kvar. I pausen gick vi härifrån för att ta en sväng till Fia. Emme övertalade mig att följa med till Micke igen, där vi spelade lite TV-spel och kollade på när de andra galningarna kämpade mot varandra i dödsdömda fighter! Ner till Fia en sväng där Yrrol lades in i DVD-spelaren. Den höll ganska bra från hackandet till sista scenen.. Men eftersom både jag o Fia kunde nästan allt utantill behövde vi inte se slutet! Jorå, så att eh..

Leo mår för övrigt bra, man ser honom knappt genom det grumliga vattnet, men tänkte byta det imorgon... Hörde att guldfiskar ska ha lite grumligt vatten, om det stämmer borde Leo må som fisken i vattnet!

Dags att gå och lägga sig snart tror jag allt, imorgon ska jag förbereda frågor till intervjun med Pite IF:s ordförande, börja på artikeln som ska lämnas in på torsdag och försöka sova ut... Får se i vilken ordning det blir bara!

- Natti natti!

Slagbart?

Igår var det oslagbart på Oslagbar! Vi satt och tippade alla i klassen på matchen, medan vi väntade på våra plankstekar. Jag måste säga att jag kom nog närmst, med 1-0 i slutresultat, 0-0 i halvtid och att Elmander skulle göra första målet.. Dock tippade Holm likadant, men med Zlatan som första målgörare. Men Zlatan hade inte flyt igår och slöjobbade som vanligt.. Dock fick ingen pengarna vi tippade (en 10:a var) så alla var nog rätt så nöjda ändå!
Efter matchen var det hem till Andreas som gällde, trevligt! Vi gick ut till Kalles först, sen blev det lite tjat om Statt från Emmelies håll... Så vi sprang över dit! Dansade lite, men jag kände att det var dags att gå efter ett tag, så det blev Max med Fia, Sara, Andy och övriga innan vi traskade hemåt!
Idag ska jag hem till Alex, ganska snart tänkte jag. Vi ska plugga inför föreläsningen imorgon, men våra böcker har inte kommit än. Vi har fått utskrivet ett kapitel som vi ska ha läst, så det är det vi kan göra.. Resten av klassen sitter i samma sits, så vi får kämpa på tillsammans!


Grattis mamma på din födelsedag! Älskar dig!

Sverige-Danmark

Gårdagen, hm, inte den bästa! En klasskompis pengar (2500 kr)  blev stulna under festen.. Så det blev förhör och massa skit, orkar inte beskriva hela tidsflödet!

Ikväll är vi hos Jocke först, just nu hos Alex. Senare ska vi till Oslagbar för att se Sverige-Danmark, hoppas på en storslagen seger! Phösar-Andreas fyller 20 idag, grattis!! Ska vidare till honom efter matchen. Sedan får vi se om det blir utgång, hemgång eller om vi stannar kvar..

Got to go, gänget sitter i Alex säng och snackar om gårdagen..

"Live med Fia"

Gårdagen kan ha varit den mysigaste på länge!
Jag, Minna, Alexandra, Emmelie och Fia satt hemma hos mig. Tända ljus, prinsesstårta, Fia och "Bamse" (hennes gitarr!) i mitt rum. Fia spelade sina egna låtar och sedan blev det allsång med mycket Lasse W. Det hela var jättemysigt och vackert!
Efter våran lilla konsert satt vi och tjötade om allt mellan himmel och jord (tjejsnack handlar väl mest om killar, så...)!

Fia sov över hos mig inatt, hon fick ligga på min sköna soffa! Tror hon trivdes bra där, men inatt ska hon sova i sin alldeles egna lägenhet! Direkt efter att vi sagt godnatt, börjar vi självklart snacka om allt möjligt i säkert en halvtimma.. Varför blir det alltid så?
Kunde sova lite bättre inatt, även om jag var uppe någon gång runt 1 kanske för att dricka lite vatten.. Men sen somnade jag om och sov så gott så!

Idag ska jag upp till skolan en stund, måste sammanställa mina anteckningar och samla in pengar från klassen, till vad får jag berätta senare!
Ikväll ska vi hem till Jocke i klassen på inflyttningsfest, kommer bli så kul! =) Ska ner till stan för att gå en runda på Systemet och kanske shoppa lite. Har faktiskt inte varit inne i klädbutikerna än, har inte vågat.. Det gäller ju att hålla i pengarna nu!


Tidningsjournalistik

Började våran andra kurs vi ska läsa under läsperiod 1 idag - tidningsjournalistik. Det kommer nog bli en rolig kurs, mycket artikelskrivande och research! Lite luddigt i introduktionen, men det reder nog ut sig imorgon..

Har sett Idol hos Andy ikväll igen, efter att jag och Emmelie tagit en snabb promenad. Hittade Gurra på internet med, ska bli kul att se om han syns i TV under andra uttagningen i Sthlm..

Nu är det So you think you can dance, gotta go!

Påminnelse..

Holm har precis påminnt mig om att jag inte skrivit i min blogg idag! Trevligt med trogna läsare!

Så, vad har hänt idag?

Sov så länge som till nio, med bara ett uppvaknande tidigare under natten! Det börjar arta sig! Tog en snabb promenad (utan pensionärstempo som Nenne skulle sagt!) på en timma innan frukost. Sara och Andy kom över lite senare för tjöt och McGyver-tittande. Har aldrig förstått mig på denna moral-kaka-serien, men kollade mest för att Andy ville se (och det fanns väl inte så överdrivet mycket annat att se på!).

Efter en god lunch som jag och Sara knåpade ihop, medan vi väntade på att Emmelie skulle komma över, cyklade vi ner till stan för att storhandla! Sara gillade idén med att självscanna, som jag så snabbt och lätt rabblade upp fördelarna med (man har ju förklarat det en hel del när man jobbat på ICA!). Har nog värvat en ny ICA-kund idag!
Lisa hämtade upp Emmelie och våra matkassar med sin gröna, fina bil (så snällt!) medan jag och Sara cyklade hem våra cyklar.

På kvällen var vi först på Kåren för ett snabbt möte (överraskade med fika!) om Barlaget. Det innebär att man arbetar i baren på Kåren när det är kårpub ungefär varannan vecka. Vi kommer turas om barlagen emellan, så det blir kanske någon gång i månaden man jobbar, om inte färre gånger.. Vårat barlag består av 6 tjejer från ettan, ett riktigt gott gäng vill jag påstå! Det kommer bli skitkul! Allt som allt finns det väl lite mer än 5 barlag, har ingen riktig koll på det.. Men det verkar kul och man lär känna en massa folk!

Idol avverkades hos Andy på kvällen, innan vi tog en kik på Fias nya lägenhet här på Ankars! Den innehöll ganska fula väggar med spik- och plugghål, men tuff som tjejen är ska hon ringa och klaga på detta, så hon får det omtapetserat! Hoppas det funkar bara!

Nu är det dags att nana, börjar 11 imorgon, men tänkte ta en morgonpromenad innan. Det är så skönt att gå nere på Norrstrand på morgonen, frisk luft och hav - kan det bli bättre och mer uppiggande? Tror inte det!


Första skoldagen!

Klockan 09:30 började introduktionen till MKV (Medie och kommunikationsvetenskap). Det är en kurs som tydligen ska hjälpa oss se helheten i våra framtida skapanden.. Kul! Mycket diskussioner och grupparbeten. Faktum är att vi inte kommer arbeta själva någon gång alls, vilket faktiskt känns ganska tryggt såhär i början. I tidningsjournalistiken kommer vi ju däremot arbeta individuellt, antar jag, eftersom vi ska skriva artiklar m.m. Den kursen börjar på onsdag, riktigt kul!

Min förkyldning är lite värre idag än igår. Fortfarande snuvig och hängig. Jag tror även att jag har lite feber, har frusit hela dagen idag och när vi käkade lunch på Kåren kallsvettades jag... Har betalat in kåravgiften nu, så slipper man tänka på det med!

Nu ska jag krypa ner i soffan med ett täcke virat om mig och äta lite pasta! E kommer hit efter att hon hälsat på sin ph. Han undrade även om vi ville komma på middag hos honom med sina vänner, men E tackade klokt nej. Någon måtta får det vara! ;)

Söndag

Igår var vi ute på Kalle's, ett ganska skabbigt ställe med en skara sketna Pitebo-stammisar. Och studenter då förstås. Tog en öl, men stannade inte så mycket längre till. Trötta gick vi till Max för en hamburgare, innan vi tog en taxi tillbaka till Ankars. Igår kväll kan jag meddela att det bara måste varit minusgrader i luften!

Idag blev det bio med Fia och Alex, Harry Potter! Satt och hade svårt att andas pga en äcklig förkyldning, efter helgens bravader!

Skolstart imorgon, både spännande och läskigt. Nu börjar allvaret! Tur att vi planerar att bilda så många studiecirklar - plugg, skate, snowboard, gitarr m.m.

Leo mår för övrigt bra nu. Han har börjat simma igen och som Emmelie konstaterat fungerar även hans matsmältning som den ska! Bytte lite av vattnet idag så att det inte var så grumligt, men får nog göra om det imorgon igen!



Dags att sova nu, om det går.

Kick-off och djurägare!

Igår var det sista dagen i NolleP. Denna firades genom att göra om sig själva lite. Emmelie kom hem till mig på morgonen klockan 10. (Som ni vet kan jag inte sova längre, så jag var uppe och sprang 7 på morgonen! Duktiga Sanna.) Sanna's hårstudio (satt en fin skylt på dörren) hade två kunder den dagen. Den ena var som sagt Emmelie, som fick blonda slingor i sitt redan blonda hår. Ett säkert kort. Den andra var jag själv, Alex färgade mitt hår mörkare. Det blev riktigt fint. Jag såg ut som mamma gör när hon täcker gråa hårstrån (förlåt, inte har du några gråa hår mammsen!?), då jag lagade mat åt brudarna samtidigt som jag lät färgen sitta i. Tack Alex för din noggrannhet och omsorg. Tack Fia för ditt moraliska stöd genom hela färgningsperioden. Tack Emmelie för att jag fick låna ut min dator till dig...?

Vi samlades klockan 13 i aulan, det var sagt att det var kårinfo. Fem minuter in i föredraget om konstiga försäkringar i skolan osv (vilket var väldigt snurrigt, även för föreläsaren!) klampade generalen in med megafon och skrek åt oss att vi skulle ha uppställning utanför Kåren. Där blev vi indelade i lag och fick plastpåsar att ta på oss. Nollebrickan var vi såklart tvugna att ha på oss, den kan vi ju inte leva utan! Vi skulle utföra massor av uppdrag på stan, bland annat utföra ett giftemål, bada i en fontän och springa hela Storgatan fram (+-poäng om man var naken!). Det hela gick ut på att skämma ut sig så mycket som möjligt, eller att ha så kul som möjligt om man vill det! Vi genomförde uppgifterna utomordentligt! Väl tillbaka på Kåren lekte vi Irländsk julafton (utan alkohol) och "trä-ett-snöre-genom-kläderna"-leken. Det spöregnade, men det hindrade inte oss från att klara av leken utan minsta problem!

Förfesten blev stressig, min dator ville inte funka som den skulle (men i morse funkade den som vanligt igen...) och vi lekte Nippon som galningar!
Klockan 20 var avmarschen mot Kåren - självklart var cheerleadern i spätsen! (Min hals mår sådrär idag.)
Det var riktigt kul på Kåren! Vi dansade som galningar, skrattade, besökte aulan, drack lite öl, snackade och hade bara allmänt kul. Hemgången var kanske lite nerstämd, men Andy försökte hålla humöret uppe (och förhoppningarna!). Väl hemma var det glatt igen och jag struntade i efterfesten som en duktig flicka gör! Sömn behöver man om man ska orka med - kung på natten, kung på dagen!

Idag var jag och Andy nere på stan hos Sveriges Tjötigaste Akvariekällaren-ägare. Han tjatade hål i huvudet på oss, men var väldigt trevlig som drog ner på priset! Priset på vad, kanske ni undrar..? Priset på den finaste guldfisken man någonsin har skådat - Leo Blubb Längvik. Han var självmordsbenägen efter en timma i sin nya skål. Trots en dyr vattenväxt och sin "No Fishing"-skylt! Han blir nog gladare när han får träffa Benke imorgon! Mat har han oxå fått! Andy bjöd mig, Sara och Martin på blåbärspaj som vi hämtade ut på Coop, de är så snälla här i Pite! Andy kommer för övrigt från Halmstad, inte så långt ifrån Kungsbacka. BFF! ;)

Nu är jag hos Alex och Fia, de bjuder på middag ikväll! Så söta, de kan inte riktigt komma överens om vem som ska göra vad! Som ett gammalt par. Fia flyttar till Ankars på måndag, ska bli så kul!

Ikväll blir det nog Kalle's, ska följa upp gårdagen antagligen. Men det blir nyktert, någon måtta får det bli på festandet. Är galet trött med.. Hej svej!

           

RSS 2.0