Jag blir så trött..

Från klockan 20 idag ringde 78 personer av 15 i kassapersonalen och var sjuka. Av de tio jag fick tag på som inte skulle jobba imorgon svarade alla nej. Tur som jag har kom en av alla Elin in på jobbet, så jag kunde haffa henne och fick löst en tid. Jag är glad att jag inte jobbar imorgon. Puh. Självklart var det två självscanningskunder kvar inne i butiken när klockan klämtade 22. Ena hade en vagn för 1500 kr. Den sista fick jouren glira bort till kassan, "Erhm, vi tänkte gå hem nu..", och väl där fick hon en avstämning. Klockan var nu 22:13, kunden hade 105 varor, dvs. 2500 kronor. Vi kunde börja tömningen i samma tid som vi gick hem i vanliga fall. Underbara älskade ICA.

Tack Minna för en underbar lördagsförmiddag!

Tack Larran för en underbar maskerad, jag var hetast på stället! ;)

Sup(port)er-Säni till undsättning:


Imorgon ska jag träffa Anna, men jag får inte tag på henne. Det blir till att gå upp tidigt och fortsätta ringa!

Nu: Sovtime.

DrömStyrsö!



I onsdags kväll tog jag båten ut i solnedgången till det alltid lika vackra och idylliska Styrsö i södra skärgården, Göteborg. Mormor hade bäddat med Kalle Anka i dubbelsängen och erbjöd sig att sova på nedervåningen, eftersom hon snarkade så. Morfar sov i rummet bredvid mig och jag vaknade då och då när jag hörde honom halta in till toaletten under natten. Mormor och morfar. Alltid lika pigga och fräscha, trots sina snart 80 år i livet. Nu börjar bilden av dem flagna. Mormor får lätt yrsel och morfar behöver en ny höft. Men de är trots allt lika pigga i huvuet, och det tackar jag för.
Under gårdagen låg jag ute på klipporna på Rävholmen tillsammans med Elina, Elinas tre vänner från stan och sommarkompisen Andreas - vars mormor och morfar bor granne med mina. Första riktiga sommardagen, med bad minst en gång i halvtimmen, soltorkning på klipporna och förbannelser över alla brännmaneter som tycktes anfalla. Utan solskydd. Aj, aj. Men nu är jag brun och fräsch, precis som det ska vara på sommaren! Det syns knappt att jag bara haft tio (!) dagar ledigt i sommar sen jag började jobba! Tur att åtminstone en av dem innehöll sol!

Viggo hade hunnit åka vidare till sin mormor innan jag kom ut till ön. Förbannat tråkigt! Men jag planerar att träffa honom när jag är i Sthlm under hösten..

Det har hänt ganska mycket och ingenting alls de senaste dagarna. Jag har stött på Anna, underbara Anna, från Bryssel, som tydligen har bott i Åsa under hela sommaren och jag har inte vetat NÅT! Vi ska ses på måndag för en heldag catching up! På tisdag är det meningen att jag ska träffa Amelie från Bryssel, hoppas hon orkar efter helgen och jobbet! Sen ska jag bestämma träff med både Marcus och Sofie från gymnasietiden.. Hur ska jag hinna med allt detta innan jag åker upp till Piteå igen?

Bästa av allt, ikväll kommer Minna till Göteborgs central och imorgon ska vi ses för lite solning i Slottskogen, och fotografering! Underbart!


På promenad..

.. genom golfbanan. Den dagliga rundan - helst på morgonen innan frukost - tog sin lilla tid idag. Nackdelen med att gå ett varv förbi ängshålen, vidare mot första, andra och tredje tee för att sedan ta grusvägen genom skogen hem är att alla golfare tar sån tid på sig. Ibland har man turen att hamna i en bra och jämn takt mellan bollarna, där man inte är inom träffhåll för de hårda bollarna någon gång under sin promenix. Idag hade jag otur. Det började redan när jag skulle gå förbi sjuttonde hålet. Två grabbar skulle slå ut. Jag stannade för att vara vänlig, då fick de vänta med att slå ut för en gräsklippare. På första hålet, respektive andra, fick jag vänta på två bollar som slog ut - självklart inte samtidigt. Bollen på hål två fick jag vänta på lite senare, då de slog på fairway. Väg förbi dem fick jag stanna för utslaget på hål tre innan det var fritt fram för hemgång. Puh.

Ikväll efter jobbet ska jag åka ut till Styrsö för att ligga på Kalle Anka-kudden hos mormor. Imorgon ska jag träffa Elina och kanske Håkan och Augustin. Viggo har redan åkt vidare från Styrsö till sin mormor, så honom missade jag med en dag!

Nu ska jag packa, laga mat och sedan åka till jobbet! (Och prata klart med Patrik som väntar i telefonen!)

Utmanad!

Regler:
* Svara på alla frågor.
* Välj ut 6 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar, be dem läsa din.
* Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen.

5 saker som finns på din "att-göra-lista" idag?
1. Laga lunch och matlåda
2. Duscha
3. Jobba
4. Köra bil
5. Leta rätt på en superhjältefigur jag kan vara på lördag..

Vad gjorde du för 10 år sedan?
Jag var elva år då, hade mitt sista sommarlov på Furulidskolan i Vallda. Antar att jag red, spelade fotboll, spelade golf, badade och gottade mig i en ålder då man ska vara cool och inte bry sig om någonting, men egentligen bryr man sig om minsta lilla ord som sades. Det fanns säkerligen med många intriger om vem som fick vara kompis med vem..

Ställen du bott på?
Uppväxt i Vallda och bodde där fram till tvåan på gymnasiet, då jag flyttade ner till Waterloo i Belgien och bodde på Square d'Argenteuil (ett slott) tillsammans med 30 skandinaver. Flyttade hem efter det året, bodde i Vallda igen fram till 2007 då jag backpackade i Asien i nästan tre månader. På hösten flyttade jag upp till Piteå. Nu bor jag i Vallda under sommaren och i Piteå resten av året. Ska bo där - som det ser ut nu - fram till 2010. Därefter får jag se vart mina vingar bär mig.

5 saker du skulle göra om du var biljonär?
Svårt. Skulle troligtvis köpa mig en lägenhet i Stockholm eller Göteborg. Donera pengar till olika hjälporganisationer. Jag skulle plugga klart, men resa världen runt när jag är klar. Göra mycket det jag känner för. Antagligen ägna större delen av dagen åt att försöka urskilja vilka som är mina riktiga vänner från de som bara vill komma i närheten av mitt bankkort..


Jag utmanar: Emme, Minna, Ebba, Robin och Marre!

Pärlor på besök i Halmstad

Dagens svensk skrattar i genomsnitt 5-6 minuter per dag. På 1950-talet låg snittet på 18 minuter per dag. Sanna skrattade i genomsnitt 30 minuter per dag i helgen. Det var en bra helg.

På fredagen tokregnade det, så vi (jag, Linda, Åsa och Nenne) flyttade fram starttiden två timmar. Väl nere i Hstad träffade vi Andy en snabbis, innan vi hade picknick vid Nissan. När Andy gick av sitt pass på SR åkte vi hem till lägenheten för att installera oss. Efter att ha spelat några partier sjuan blev det full fart på tjejerna med ombyte, hår och smink. Tog en promenad till Pålle där det bjöds på hamburgare och förfest på innegården. Trevligt! Tog en kort sväng till Håkankonserten, där vi hoppade runt tillsammans med Danne och Makki. Hemma hos Pålle igen lekte vi lekar och lärde känna killgänget bättre. Fick träffat alla killarna som var med nere på EM - woho! Utgång blev det till Mårtenssons. Dansade, spelade Black Jack och tappade bort garderobslappar (Nenne). Det var längesen jag hade så kul!

Lördagen tog smällarna från fredagen, vilket var bland annat en rak höger, ett knä och några sparkar - kändes det som. En bakfylla gör aldrig så ont som när kroppen längtar efter mat, men när man får det serverat framför sig får man inte i sig en tugga. Dagen spenderades i vilket fall på Tylösand tillsammans med Däni och Makki, vilket ledde till skratt, skratt, skratt. Åsa, Nenne och jag kastade oss ut i havet precis innan vi åkte till stan igen - man kan ju inte ha varit på Tylösand utan att bada! Det var.. uppfriskande!
Middag på den italienska restaurangen Piccolo - grymt gott, men det var ganska kass service.. En snabbis hem för toalettbesök á la fyra, innan vi traskade till förfesten, som idag hölls av Jens. Tjejerna och jag var lite sega, så det blev inte så mycket dricka för oss. Denna kvällen besökte vi Moon, som - enligt mig - var lite sämre än Mårten. Träffade dock Mangan, Mackan, Viktor, Rosen och Makki - så det höjde ju lite! Åt TVÅ french hotdogs på vägen hem! Var utelåsta när vi kom till lägenheten, men det ordnade sig när en onykter Martin kom och öppnade. Andy hade däckat på Jens säng redan innan vi gick ut...

Vi tog en promenad på söndagen innan vi packade ihop våra tillhörigheter. Besökte bland annat Dannes sunkiga lägenhet - alla killarna hade sovit där i hans lilla etta, stank alkohol och svett - och Marinfestivalen längs Nissan.

Lämnade Halmstad och grabbarna med leenden på läpparna och nya intryck att smälta. Helgen var... klockren!

Utmanad!

Regler: Du måste svara på alla frågor och sen utmana alla som läser detta.

DIG:
1. Hur lång är du? - 174 i passet, men det är nerklottrat 172 på Emmes vägg..
2. Vad vill du bli när du bli stor? - Pensionär.
3. Vad pluggar du? - Journalistik i nya medier.
4. Har du långt hår? - Sparar till det..
5. Vilken hårfärg har du? - Brunt, med självsolblekta slingor! (Snacka om bra hår som ändrar stil och färg allt eftersom åren går...)
6. Sminkar du dig? - Ja.
7. Har du haft sex senaste månaden? - Ja, i början...
9. Vad har du för färg på dina underkläder just nu? - Gula..
10. Har du kysst någon idag? - Nej, tyvärr! ;)

FAMILJEN:
1. Bor dina föräldrar ihop? - Absolut! (Tror till och med att de är lyckliga tillsammans efter 25 år!)
2. Vem är bäst, mamma eller pappa? - Båda!
3. Hur många syskon har du? - Ett, Sniffy!
4. Vad är det senaste du sa till din pappa? - Ha det så bra! Puss puss!
5. Vilken mat lagade din pappa senast? - Måste vart nåt avancerat.. Typ spagetti och köttbullar. När jag tänker efter så var det nog just så.. Ja..
6. Hur många ställen har du bott på? -  Vallda,  Waterloo och Piteå.. Så tre!
7. Vem i din familj stör du dig mest på? - Hm.. Man stör väl sig på någonting litet hos alla tre..?
8. Vilken familjemedlem är snällast? - Mamma.. Nej pappa.. Eller Staffan..? Äsch, alla tre!
9. När hittade du senast på något tillsammans med ett syskon? - Jag var och handlade med Sniffy på ICA innan helgen..

KOMPISAR:
1. När var du senast med nån kompis?  Till för några timmar sen var jag med Halmstads pärlor och tjejerna!
2. Vem sov du hos senast av dina kompisar? Andypandy och Martini.
3. Har du kysst nån kompis? Ja, och vilket jäävla liv det blev av det! (Suzanna)
4. Har du varit tillsammans med någon du nu är kompis med? Jaadå!
5. Vem har du varit kompis med längst? - Nenne.
6. Vem känner dig bäst? - Det måste vara Nenne det med!
7. Längsta tid du varit osams med en kompis? - Oj, jobbigt.. Det var väl mer och fler när jag var lite yngre och kaxigare (hrm..), men Suzanna var jag ovän med i en vecka, och då bodde vi tillsammans med en bokhylla som avskärmning om nätterna!
8. Skulle du säga till en kompis att du hatade hans/hennes tröja om du gjorde det? - Beror på vem som har den fula tröjan. Vissa klarar av kritiken mer än andra. Skulle nog helst avstå att säga någonting alls.
9. Känner du dig tvingad till att umgås med vissa kompisar? - Kan hända.

KLÄDER:
1. Vad har du på dig idag? Tidigare hade jag jeans, ett grått linne och en svart Adidaströja. Nu sitter jag i en schleten Lerkilströja, en vit t-shirt och mina Indiska-bralls!
2. Har du bytt om idag? Som sagt, ja.
3. Favorittröja? Hm, har en del..
4. Sexigaste klädesplagget på andra könet? - Snygga jeans, en skjorta kanske, eller ett linne såhär på sommaren. Vad som bäst frambringar kroppen!
5. Har du gett bort kläder nån gång? - Mina kusiner får konstant säckar med kläder..
6. Har du ångrat ett klädköp nån gång? - Haha, lätt!
7. Har du handlat kläder genom internet? - Yes!
8. Har du ljugit om bh-storlek nån gång? - Nej!
9. Fulaste plagget andra könet kan ha? - Crocs! (Fy faan. De kanske är sköna, men snälla!!)
10. Vad använder du för skor? - Helst mina turkosa espandrillos, ska limma ihop dem lite bara..

VÅGAR DU:
1. Skrika åt dina föräldrar? - I bråkväg - nej, det är ingen idé. Mer ropa om det är nåt kanske!
2. Klä dig annorlunda? - Hej, här är tjejen med 58 stilar - ibland samtidigt!
3. Vara dig själv? - Tidigare - nej, inte fullt ut. Nu - ja!
4. Visa dig i bikini/badbyxor? - Ja, varför skyla kroppen - du lever i den!
5. Fisa inför din pojk/flickvän? - Haha.. Vågar och vågar. Det är nog mer en principsak att jag inte gör det.
6. Pierca dig? - Ja, lätt! (Vet inte om jag skulle göra det dock.. Skulle inte låta pappsen göra det igen i alla fall. Tror att han är en bloddyrkare.. Det lyste i hans ögon när han tog mina öronhål..)
7. Ge dig på utmaningar? - Självklart! Skulle göra nästan allt!
8. Ha sex på offentlig plats? - Mina föräldrar läser min blogg!!
9. Vara omogen? - Ja. Patrik påpekar att jag är det ungefär varje dag. Påminn mig om varför han är med mig nu igen...??!!
10. Äta småkryp? - Tillhör nog det där med nästan vad som helst!

SKOLAN:
1. Vad heter din skola? - Institutionen för musik och medier i Piteå.
3. Vad är ditt favoritämne? - Tjaa, det är roligt att skriva och göra tv..
4. Snyggaste läraren på skolan? - Tss..
5. Har du bra betyg? - Vem bryr sig om betygen egentligen? (Haha, plugghästen no.1)
6. Tråkigaste ämnet? - Säger som Minna, kursen med Sveriges statsskick som kurslitteratur. Det var väl bra att kunna, för allmänbildningens skull, men det var inte det roligaste jag gjort i mitt liv.
7. Har du skolkat mycket senaste året? - Nej, inte mycket alls. Jag trivs i skolan!
8. Hur tar du dig till skolan? - Går eller cyklar. Har hänt att jag leder cykeln med!
10. Har du gjort mer än kyssas med någon när ni varit i skolan? - Oh, you wish! ;)

RANDOM:
1. Vet du vem FATO är? - Är kanske inte den mest allmänbildade människan som stapplar omkring på planeten, så nej. Känner dock igen det.. Eller vänta, är det inte han den där musikern?! (Okej då, jag googlade det..)
2. När tuggade du tuggummi senast? - I bilen efter McDonalds på vägen hem från Halmstad idag.
3. När var du på semester senast? - I helgen. Innan det på EM i början av sommaren! Och Gävle med däremellan.
4. Vilken färg är det på din tandborste? - Rosa och lila.
5. Är ditt hår tråkigt? - Ja, lite.
6. Vad har du för påslakan just nu? - Åh, jag bytte lakan idag, underbart. Nu är de blårutiga.
7. Vem såg dig naken senast? - .... jag.
8. Hur ofta duschar du? - Everyday, once a day. Om det inte är någonting speciellt som händer.
9. Gillar du BUBBEL ROLLER? - När jag var liten..
10. När ska du gå och lägga dig? - När Patrik har ringt. Börjar bli nådigt trött nu, men kanske ska uppdatera min blogg om helgen först. Om jag orkar. Har ju trots allt blivit utmanad av Patsy med, så jag måste väl följa mina plikter...

Visa ribban i ett skogsparti!


Morbror Anders har fyllt 50 år. I mina yngre dagar var han mest den där jobbiga morbrodern som aldrig tvekade för en stunds förnedrande genom att upprepa sitt smeknamn på mig. "Sanna-panna-snubbelfot". Jag stukade fötterna ofta på den tiden. Mina ledband var uttöjda och ostabila. Därav smeknamnet.

Nu har alltså denna Ernst-liknande släkting och filur fyllt hela femtio år. Detta firades med en trädgårdsfest i det underbara vädret - kuling och regn som nästan slet sönder tälten. Men vi hade det trevligt. Morfar var lika hungrig som vanligt, och slutade aldrig att påpeka detta - och planera hur han skulle smita före i kön till maten - för de närmsta gästerna av alla 70 (vi hamnade bredvid honom, och fick förklara för de lite skygga bordskamraterna att han alltid gör såhär!). Jag och Elina gick som vanligt minst två omgångar för att fylla upp våra tallrikar med allt gott som Anders fru lagat (ska inte heller glömma att Augustin varit kökspersonal under hela två dagar med ca 10 timmars arbete/dag..). Det var allt vad havet har att erbjuda; lax, kräftor, krabbor, räkor - och massa annan utsökt mat. Till det svepte flick-kusinerna vin och fick konstaterat att Mysan började bli för gammal för dessa festligheter i form av att inta alkohol i hög hastighet.

 Mysan och Janne

Anders syskon med respektive, plus bror min, Elina och jag, hade förberett ett litet nummer bland alla andra sånger dedikerade till Anders - och tre (!!) låtar med magdans - som ÄGDE festen. Det var den berömda Längvikska snoppvisan om tre blottare med sina tre otroligt stora snoppar. (Varför är det ALLTID Längviks som har de sjukaste idéerna?!?!) Det blev som sagt succé, minst sagt då två gubbar blev avundsjuka och tyckte att det var låg humor (deras uppträdande var hyfsat bra..)!

Vi drog igång dansgolvet, och precis innan bandet slutade spela fick Anders en gitarr.



En "liten" sak som framkallade mer vätska i födelsedagsbarnets ögon än tidigare och en smärre chock. Kvällens mest klockrena kommentar:

Anders lägger ner sin nya röda gura på verandagolvet, där man lätt hade kunnat dansa på den.

Olle (kusin som betalade gitarren): "Akta Anders, den är dyr!"

Anders: "Den är dyr, men den är MIN!"

Därefter plockade Anders upp den och var lite mer försiktig.


 Ninni och mamma

Annars händer det inte så mycket just nu. Jobbet tar upp större delen av dygnet, antingen genom att spendera tid där eller genom att tänka på det. ICA lämnar aldrig tankarna ifred! Men det känns bra, det går bra och det är faktiskt inte så tråkigt att gå upp på mornarna. Speciellt inte när tankarna går till den stora checken i slutet av nästa månad. IKEA nästa! Den största svårigheten är att skilja på Elin B, Elin E och Elin V. Men jag börjar lära mig nu.

Har varit på Mingel två gånger sedan hemkomsten. Jag förstår inte hur jag kunnat hålla mig från det stället så länge. Ikväll var andra gången, och det är bra mycket roligare när man är onykter fick jag konstaterat. Jocke bjöd på shots, min var den starkaste på länge. Tur att jag bara skulle köra hem till Vallda! (Nu till en klurig ledtråd: Vilken dryck är den starkaste? Svar: Vatten - kan till och med bära stora skepp på havet!)


Okej, slutfunderat.


I helgen blir det Halmstad med Nenne, Lindis och Åsa. Ska träffa EM-gänget och Danne! Håkan spelar gratis i en park.


P.S. Emmelie har förfestat med Markoolio hela kvällen. Fick ett MMS. Tror att hon trivs på Gotland! D.S.


En kopp kärlek - tack!

Anledningen till mitt ganska oväntade blogg-uppehåll är att härom natten åskade det nåt rejält, och blixten kickade aset av vårt modem. Inget Internet eller tv-tittande med andra ord. Ett nytt är beställt, kommer i nästa vecka! Det tär, men det är ingenting som jag inte klarar av!


Detta avbrott från tv-världen resulterade i två hyrfilmer från ICA Kvantum, personalrabatten väl utnyttjad - 19 kronor/dygn. Tillsammans med bror min såg jag The Heartbreak kid. Efter att han lämnat mig för sina vänner såg jag A cup of Love, och grät mig genom halva filmen. Då jag trodde att jag samlat mig ringde jag till Patrik, mest för att säga - lite sentimentalt - att han skulle ta hand om sig själv och aldrig lämna mig m.m. Det visade sig att jag inte hade samlat mig tillräckligt. Jag vet inte riktigt hur mycket Patrik förstod av samtalet, eftersom det mest bestod av gråt och skratt (åt mig själv för att jag grät). När han lovade att höra av sig lite senare ringde jag till Emmelie. Samma procedur där, hon skrattade, sa att jag var knäpp och ville sätta på högtalartelefonen för att låta sina vänner lyssna på sin knäppa, gråtande vän...


Det var en känslomässig dag för mig. Min reaktion kan förklaras med anledningen att jag jobbat hårda pass i över en vecka, med för lite och dålig sömn. Jag satte mig på balkongen med gitarren - jobbar på det där med att bli proffs - och spelade lite. Skrev en låt. Två rådjur sprang precis nedanför huset. De jagade varandra, och stannade upp ibland för att lyssna på de höga tonerna från trubaduren. Jag kände mig som ett med naturen. Not. Men det var vackert.


Just nu sitter jag på samma balkong. Solen skiner mellan de halvgrå molnen. Nedanför huset på gatan hörs de harmoniska ljuden från hästskor mot asfalt. Gud vad jag saknar det. Det var det lätt bästa stället att tänka klart på. I sadeln på Pandy. Hon höll takten och jag sjöng. Hennes öron lyssnade bakåt ibland, men jag antar att hon själv gick i sina egna tankar. ("Mmm. Morötter. Åh, det grässtråt ser gott ut. Undrar om jag kan nå det utan att hon märker nåt. Yes!")

Nu kom hästskorna ur takt. Antagligen på grund av barnen som leker vid huset bredvid. De som stannade upp i sin lek och stirrade på mig när jag kom joggandes förbi dem för en stund sedan, efter en tur runt golfbanan (utan att stanna!). Knallröd i ansiktet - vad annars? - och med svetten rinnande nedför mina kinder. Svett istället för tårar den här gången.

Jag tror att alla behöver ha en sån där jobbigt känslig dag. Det behöver inte hända någonting speciellt, men man plockar bort åtminstone en sten från sin hög i hjärtat, som gör att det blir lite lättare att andas igen.


Därför: Se A cup of Love. Den är bättre än Love Actually och The Holiday - tillsammans!


Gitarren och jag

Jag har länge haft en önskan att jag ska bli riktigt bra på gitarr. Det är en önskan som jag har tagit tag i lite halvdant. Jag investerade i en gitarr i höstas, pappa har både en sexsträngare och en tolva här hemma. Min dröm är att jag ska kunna ta med mig den ut på en ö, där vi sitter ett gäng med vänner, sjunger och spelar på en klippa framför en brasa. Det ska vara spontant, som om "Åh, men jag har ju en gitarr i bakfickan!", och så sjunger vi alla olika låtar som vi kommer på hux flux, och jag vet exakt hur man ska spela dem... You wish!

Hittade en video på PHs blogg som får min önskan att bli starkare. Faktum är att jag nog ska spela lite nu, medan mor och far ändå är borta.. Gottegrisarna är på Bruce..

Ta er en fem-minuters-paus, lägg upp fötterna på bordet, armarna bakom nacken och njut:


Golfpro!?

Igår efter jobbet och middag promenerade jag och mamma Längvik bort till golfbanan. Det var första gången i år för min del som jag ens höll i en golfklubba. Förra året gick jag ut en gång på riktigt - på korthålsbanan. Det där med att hålla psyket uppe under 18 riktiga hål finns nog inte för mig. Nåväl. Vi började med att slå en halv hink bollar var på driving ranchen. Första bollen, pitch, klockrent, spikrakt fram 70 meter med en hög båge. Om perfektion ska få en beskrivning var det just detta slaget. Eller de andra ca 20 slagen av 25 möjliga. Som om jag aldrig gjort någonting annat.
Fotnot: Mitt medlemsskap ligger vilande från och med i år. Vill jag spela på banan måste jag betala.




Det kanske inte är alla som vet om det, men som liten hade jag borrelia.
På vägen hem efter vår träning bestämde vi oss för att spela hål två på stora banan. Mamma slog ut bra, landade mitt på fairway. Jag slog ett klockrent slag från röd tee, spikrakt ut i skogen. (Ska påpekas att mor min ändrade min siktning en gång innan utslaget!) Kära mor ville hemskt gärna ha tillbaka sin boll och skickade mig på upptäcksfärd. Jag hittade aldrig hennes boll, men tillbaka fick jag fem andra bollar och fyra fästingar som satt på mina bralls. Väl hemma hittade jag en femte liten rackare som kröp på mitt ben. Henne spolade jag ner i toaletten, i hopp om att jag en vacker dag ska utrota hela världens fästigsläkte. Min dröm är att de ska bli utrotningshotade, och jag ska bränna upp de sista. Kanske på bål?
"Död åt Topsie! Död åt Wulf! Död åt alla fästingar!!!"

Gävle

Helgen hos Patrik kan sammanfattas med ett ord: Myspys!

Började med att mamma Sjödin (omgift) hämtade mig på Gävle Bro, och vidare till Max för att hämta upp en lök- och hamburgareluktande Putte. Vi fick med oss madrasser, kuddar och en nacho-corn-paj. Väl hemkomna till syster Lindas lägenhet - sjukt stor och fin - gjorde vi oss lite fräscha och gick till ICA för att inhandla lite dricka och popcorn. I lägenheten igen hade vi en myskväll med massa god mat, dricka, film och kroppskontakt som två magneter som aldrig riktigt ville släppa varandra.

Lördagen började med att jag träffade Linda - i lägenheten! Hon jobbade kvällen innan, så vi hann aldrig ses innan hon kom hem. Patrik försökte planera dagen efter bästa förmåga - kanske inte den starkaste sidan hos herr Eriksson. Vi gjorde oss stadsfina och cyklade ner till Gävle centrum, där småshopping, ihopstötning med en av Patriks trevligare kompisar, sushismakning och ösregn tog upp större delen av lunchtiden. Vi cyklade hem medan dropparna fortfarande planerade sig på våra kläder. Ombyte och nytt smink - för min del - innan middag hos familjen Sjödin intogs. Pasta med kräftsås - jo, jag tackar! (Börjar förstå nu varifrån Patriks "att laga soppa på spik" kommer. Gourmetkocken!) Fick skjuts ner till "Nisse", där en förfest med - hör och häpna - mer sociala och mognare människor än Gävles "aaaaaah - tjejbaciller-killar" deltog. Mycket trevligt. Kvällen urartade när Säni fick i sig lite mycket alkohol, och slutade med djupt samtal i en park, "jag-var-full-men-förlåt"-händelser, Max och en minst sagt... intressant... promenad hem på säkerligen en timme eller mer!

Söndagen: Vaknade med illamående och ångest i drivor. Patrik tog hand om sin kära bakfulla flickvän som om han aldrig gjort någonting annat OCH han tyckte synd om henne! Ha ha ha, alla avundsjuka människor där ute - min pojkvän har ännu en gång besvisat hur man ska uppföra sig! (Sånt vill vi se mer av!) Medan jag låg och kved mig - och kelade med Lindas katter Göte och Annelie - fixade P frulle bestående av yoghurt, chokladglass och pizza. Poäng: 10/10.
Linda hämtade upp oss kring halv fem, färden gick till Västerås. Eller rättare sagt en mil utanför Västerås, på en helt underbart ljuvlig gård där syskonens fader bor. Vi fick middag, kaffe, fikabröd och tårta - bakad av den mest självklara sjuåringen jag träffat.

Måndag, sista dagen innan hemfärd. Jag färgade en del av Lindas hår rött, vilket blev riktigt bra om jag får säga det själv! (Kanske inte det svåraste, men det verkar - och jag hoppas verkligen det - som att det kommer att hålla i mer än fyra dagar, som tidigare färgningar tydligen gjort i Lindas hår.) Vi körde fröken L till hennes jobb i Sandviken, och passade på att se "stan". Storlek: MINDRE än Piteå. Det gick ganska fort. Hem och myste lite innan vi åkte tillbaka till Sandviken, mötte upp David Thörnqvist med broder för att käka pizza på Tony's. Malin slöt upp efter ett tag, och vi hann prata en stund innan kvällens - och hela dagens - stora höjdpunkt började: SEX AND THE CITY - THE MOVIE! Den var, enligt mig, helt underbar. Tanken på att detta är det absolut sista vi kommer att få se ur denna underbara, minnesfulla tv-serie gav mig små tårar i ögonen. Under två och en halv timme tjöt jag av skratt (som resten av salongen, förutom Patrik som hellre lyssnade på vad biobesökarna diskuterade än vad som visades på duken...), höll jag hårt i mina tårar för att de inte skulle ta vägen om mina kinder, och allt däremellan. Känslorna gick upp och ner som Lisebergståget, vilket smittade av sig någon timme efter det att filmen var slut. Det var en tyst resa ut till Sandviken (tredje gången den dagen) för att hämta Linda, med blandade känslor och tankar från mitt håll. Jag ville inte åka söder ut.

Natten bestod av alldeles för lite sömn för mitt bästa. Somnade gjorde vi runt tvåtiden. Vi vaknade klockan sex exakt samtidigt, somnade om och vaknade prick 10:00 igen.

Tågresan hem gick okej, resan i sig gick fort. Jag kunde inte sova så mycket, men tiden flöt på ändå. Tankarna virrade runt i huvudet, men bestod i huvudsak av avskedet på tågstationen.

- Vi ses snart. (Halvt leende) Säger vi.
- Ja, vi ses snart.
- Det blir lättare så.
- Mmm...

Den sista kramen, känslan av att jag skulle vilja stoppa tiden bara för att få stå kvar så en liten stund till. Släpper långsamt varandra, läppar mot varandra längre än att få kallas en puss. Händer som håller om varandra. Steget från varann. Ett steg till. Armarna räcker inte till. Fingrarna som långsamt glider ur greppet. Släpper taget helt. Ingen kroppskontakt alls. Bara ögonkontakt. De underbara gröna ögonen. Du vinkar. Jag vinkar och kliver på tåget. Du försvinner och är borta. Liksom den där underbara helgen i månadsskiftet juni-juli.

RSS 2.0