Kära vänner i ljus och i mörker

Är helt slut i huvudet... Har jobbat på ICA i fyra dagar nu och faktum är att jag har haft... kul! Jag hade glömt hur kul det är att skämta med kunderna, munhuggas med de andra kassörerna och... plocka med vensafen! (Fan vad lättroad jag är!) Jag får en bra känsla i magen när vänner man inte träffat på fyra månader lyser upp och välkomnar en tillbaka när de får syn på en! Speciellt Paula och Pernilla. Har fått ta del av det gamla vanliga ICA-skvallret (vem som ligger med vem, vilka som har gjort slut, osv.) och allt är sig likt! Men Peter saknas fortfarande, han lyste upp tillvaron med sina små nyp...!
Nu är jag därifrån i alla fall, även om kassachefen försökte övertala mig till att jobba på nyår. - GLÖM DET!

Imorgon ska jag till farmor och farfar på förmiddagen för att intervjua - framför allt - min farfar om hans liv. När jag läste en av våra kursböcker (Holst) kom jag på att jag knappt vet något om mina far-/morföräldrars bakgrunder. Mer än att farfar var i Tyskland direkt efter andra världskriget och kan fortfarande se bilderna av de sönderbombade husen och plakaten av Hitler. What the hell, jag vet inte ens varför han tog vårt efternamn!! Tror att morgondagen kommer bli givande! Hoppas att han orkar med bara..

Ska hämta Patrik imorgon inne i Göteborg. Varför kostar det så överdrivet mycket att stå på parkeringen där?! 20 kronor för sju minuter på Nils Erikssonterminalens parkering! Och så måste jag in lite tidigare för att leta rätt på Patriks födelsedagspresent som så illa har försvunnit! Lita inte på folk, det säger jag bara! Shit, jag hatar att köra i Göteborg! Höll på att åka till Stockholm när jag skulle in i Tingsstadstunneln en gång - var bra skakis efteråt! Hur ska jag lyckas hitta till Nordstans parkering först, och sedan därifrån till tågstationens? Det är typ 50 meter, men jag litar inte på Göteborg. Inte nånstans!

Mys-middag med Nenne och Eric på kvällen, innan det är dags för nyår! Och FAN vad jag ska njuta av nyårskyssen! Av kyssarna innan med, såklart! ;)

En liten uppdatering..

Wow, jullov.. Tiden tickar fortare för varje dag, men med lite planering hinner man med mycket på 24 timmar!
Började skriva på ett blogginlägg dagen innan jag skulle åka ner till Sthlm, men blev avbruten av en viss herr Eriksson som hade ekonomiska problem. (Det visade sig senare att det inte var det enda problemet han hade den dagen.. Hrm.. Släpkärra.. Hrm..) Kvällen spenderades med god mat - som inte riktigt blev klar - och Yrrol (somnade..). Mysigt sätt att spendera sista tiden innan hemgång på.

Åkte till Sthlm på söndagen. En liten tripp som bestod av shopping, mys med Nenne, promenader med Bico och kändisar.. Träffade Fuglesang redan på flygplatsen, Peter Siepen och Mikael Persbrandt. Okej, vi TRÄFFADE inte dem direkt, men jag lyckades ta några foton på mobilen, när Christer skulle hämta sina väskor på flygplatsen. "Emmelie, vinka till kameran!"

Kom hem på tisdagen och spenderade kvällen med tjejerna! (Mickan saknades dock.) Myspys med massa julgodis, julgröt och julklappslek - fick min egen present i slutändan.. God jul, Patrik.. ;)

Lördagen tillbringades i Byastugan, vilket är precis som det låter - en stuga i byn... Linda och Andreas hade/skulle fylla år, vilket firades med ett dunderkalas! Dagen innan hade jag dikterat en text till Lindis favvomelodi - Rihannas Umbrella... Hon blev glad och det skrattades mycket när jag, Zanna och Nenne uppträdde..

På julafton var vi på förmiddagen i Vallda med släkten från pappas sida. Farfar var överraskande pigg och det kändes riktigt bra! Eftermiddag/kväll/natt var vi på Styrsö i södra skärdgården. Jättemysigt!! Jag och Elina hade lite krig om en chokladfondye i julklappsleken, Elinas far vann.....

Var ute på Mingel i Kungsbacka på juldagen. Var där i fyra timmar, mer klarar man inte av på det stället... Åkte hem tidigt, men fick träffa de jag ville! Krian överraskade, sjukt kul!

Har jobbat på ICA igår och idag. De ringde när jag var inne i GBG med mamma igår, hade ändå shoppat klart, så jag kunde ställa upp.. + att det var söndag, vilket innebär 100% OB! Kul att träffa alla jobbarkompisar igen, men arbetet i sig tröttnade jag på efter en kvart! Skönt att man inte utbildar sig till kassörska..

Har precis bokat biljett till Patrik. Nu är det bestämt, örnen landar på söndag! Längtar!

Nu återstår det bara två arbetsdagar, en ölkväll med Maja (kanske Larran och Nenne med), en oplanerad kväll och en middag innan nyår! Och det bästa med nyår är att jag kommer bli kysst på 12-slaget! Lagligt!

Inte långt kvar nu..

Har precis sänt SoS - ska vi hångla? för sista gången innan juluppehållet! Sjukt stressade innan programmet..
* Sara slarvade bort två enkäter hon varit duktig och klippt ihop.
* Jag gjorde en ny enkät på fem minuter som sparades i fel frekvens = osändbart.
* Körschemat gick inte att skriva ut för att någon tryckt på 1000 kopior notblad, och inga andra skrivare funkar än den i radio i vårat sjukt moderna och tekniska universitet.
* Fick inte in körschemat i studiodatorn. (En minut kvar innan sändning!)
* Började sända utan schemat, som vi fick upp i studion efter en halvminut.

Stress. Det är inte bra för människan. Men det var spännande!

På söndag åker vi till Sthlm, där jag ska träffa Nenne, min underbaring. SOM jag saknar dig. Det ska bli riktigt mysigt med god middag och långpromenad som öppning för våran kortvisit. På tisdag sätter vi oss på tåget, tillsammans med Bico, och åker hem till Göteborg igen! Galet, hur kan man sakna en stad så? Hoppas på att Idésprutan kommer ner en sväng vid nyår, hade varit underbart mysigt! Mamma hälsar: "Det skulle vara riktigt trevligt!"

Nu tänkte jag stressa ner med en kopp té, ska träffa Emmelie senare och mysa lite, medan Micke pluggar.
Måste bara lyssna klart på Ingenting's underbara repris..

...

Har ätit en utsökt middag hos Sara ikväll, hon har än en gång bevisat att hon faktiskt kan laga mat! Hon har lämnat oss för Bäckis, men förhoppningsvis kommer hon synas i min soffa på Ankars snart igen!

Vad händer annars?

Det är sjukt stressigt just nu, även om jag gjort klart allt inför hemgången. Vet inte varför, men både jag och Emmelie är lika uppstressade.. Vi har gjort alla inlämningar, inslag och analyser som vi ska, men ändå är det någonting som ligger och skaver. Jag tror att det är julstressen som ligger och trycker, endast förväxlad med skolstress?!

Vi sänder sista gången innan jul imorgon, det kommer handla om otrohet - ett grymt känsligt ämne.. Det finns massor att säga kring det, så det kommer nog bli mycket prat..

Patrik tyckte att jag skulle blogga om våra smeknamn vi kom på igår, men jag känner inte att jag behöver dela med mig av dem.. De är sjukt interna, skulle ta alldeles för stor plats till att förklara dem.. Så jag låter det vara osagt, de är ju trots allt inte speciellt smakfulla eller söta..!

Ny kärlek.

Idag har vi haft föreläsning med Kjell Peder Johansson. Han är bland annat programledare för Karlavagnen i P4. Sjukt mysig. Jag, Emme, Sara, Alex och Fia fick stå upp och sjunga julsånger inför klassen, eftersom vi underhöll klassen på det viset i kaffepausen. Det var roligt, och efter några tillrättavisningar av Kjell lät det faktiskt riktigt bra. Blev lite inspirerad till mitt arbete i Småstaden kommande söndag. (Ska vara en sjungande tomte.. Kan du spela gitarr? Hör av dig!)

Leo, som fortfarande är vid liv, har fått en sambo. Hon heter Labolina, efter ett namnval av Maja, och är Leos flickvän. Förhoppningsvis blir inte Benke utstött och ledsen, man kan faktiskt leka fler än två! Det var Micke som köpte Labolina till mig några dagar efter Leos "död", antar att det är ett indirekt "tack för att du tar så bra hand om min flickvän när jag inte orkar med henne"...?
Nu måste jag i alla fall byta vatten oftare, vilket även min kära far påpekade. Fiskar skiter förfärligt mycket!

Och nu, lite härmande i uppbyggnaden av bloggen från Micke Fall:

Emme =

I don't know where I belong, but I belong to you!

Helgen har varit en DRÖM-helg, precis som jag förutspådde!

Torsdagen började med en inbetalning av skidresa till Kåbdalis - sjukt pepp inför den! Hotade Patrik lite med att jag och Emmelie skulle ragga i backen, men det gick inte hem.. Pentryt finns ju fortfarande kvar här i stan, tyvärr.. ;)
Jag och Sara förberedde oss inför hämtningen av Majsan med att göra skyltar i alla dess former.. Vi hämtade upp Mike och Emmelie i skolan och tog oss ner till stationen. Väntade ett bra tag på att bussen från Lule skulle rulla in på stationen. Genrepade med våra skyltar en gång.. När den riktiga bussen där Maja var med väl rullade in på Piteå busstation var gråten inte långt borta.. Det var förbannat kallt ute, inte konstigt att ögonen tåras!
Maja fick det bemötande hon alltid drömt om och vi fick fjanta av oss. Systemet och ICA, sen hem för att laga en underbart god middag med hasselback och kotletter. Resten av kvällen spenderades framför tv:n med två andra madcaps, innan vi begav oss mot kvällens volleybollträning. Maja var väl sådär nöjd, men det var kul ändå!



Fredagen präglades av uppladdning inför kvällen i form av tidig Java-sändning (underbart sätt att vakna på!), kaffe på kåren, heldag på stan och tacomiddag med tjejerna! De blev fulla som svin och jag jobbade på kåren. Galet mycket folk, men det var kul ändå! Nästa gång det är kårarbete är på julfesten, hoppas på att det blir lite lugnare - inte så säker på det dock!



Lördagen var det sovmorgon.. Jag vaknade 12, gick ner till Emmelies nya lägenhet och förhörde mig om gårdagen. (Hon hade vinglat hem innan 00:00 - lite tidigare än vanligt. Micke menade på att hon var snorfull, Emmelie skyllde på stövlarna..) Hann även äta frukost, ringa och gratta pappsen på sin födelsedag och lämna över kårnycklarna till nästa barlagsansvarige innan Maja vaknade av TV:n... Sjukt sega hela dagen, tog en promenad till ICA Ankaret för att inhandla lite middagstillbehör, åt och kollade på TV. Sara kom över och öppnade första ölen, vilket ledde till ett x antal öl för våran del med.. Gick ner till Kristoffer när alkoholen börjat ta över våra hjärnor och lekte Suck n' blow... Kåren blev nästa destination med lite dans, innan det var dags för MAX och hemgång! Sjukt kul, dock saknades moggis-Emme som hade en nykter och hyfsat ensam kväll..



Söndag = första advent. Detta innebar för våran del stjärnuppsättning, pepparkaksbak och Sunes jul!
Var tvungen att se Idol innan någonting annat kunde påbörjas, så efter att vi sett alla bidrag gick vi ner med våra grejer till Emmes nya lägenhet.. Tog svängen om Marre där vi hade jätteroligt, och hon såg bara allmänt förvirrad ut..

Vi: Nu är vi här!!
Hon: Eh, va?!
Vi: Ja, vi tog med oss alla grejer!!
Hon: Eeeh.. Vaddå?!
Vi: Vi skulle ju baka!! Vi får väl låna ditt kök??!!
Hon: Eeeh.. Njaa..??!!

Stackarn.. Vi fick i alla fall frågat efter en kavel och pepparkaksformar (vilket var våran egentliga anledning till besöket), vilket hon inte hade hemma.. Så vi fortsatte med plåtar, kavel, mjöl, julmust, pepparkaksdeg, bakplåtspapper, knivar osv till Emme. Pepparkakorna blev grymt snygga - ska försöka få Emmes bilder snart!

Idag åkte Majsan hem.. Hon var med under våran förmiddagsföreläsning, vilken bestod av grupparbeten! När vi skulle säga hej då efter lunch blev vi sjukt upptagna av annat.. Eller annan kanske jag ska skriva.. ;)
Måste bara meddela att Maja under morgonen såg Måns Zelmerlöf på tv:n och utbrast "Han ser ut som din pojkvän!" Från en Idol-stjärna till en annan: Vi stod och snackade om detta utanför Service precis innan Maja skulle åka, då ingen mindre än Markus Fagervall gick förbi oss.. Han har gått på skolan tidigare (och bott här på Ankars), så han var väl här och hälsade på! Det blev en snabb adjö-kram av Maja innan vi gick efter honom.. Vi bara "råkade" gå åt samma håll! ;)

Tack för en underbar helg, vännen!


RSS 2.0