Det är KALLT i Pite..

Mmm, sovmorgon till 10 i morse. Jag och Emme gick upp till skolan och hämtade ut ett fältkit. Vi drog oss ner till stan, inte allt för väl påklädda, eftersom en viss fröken lovade att det var VARMT ute..! (Skidjacka och som tur var en mössa) Väl nere på stan skulle vi sätta ihop stativet... Det gick inte. När vi var nära på att ge upp kom Christer som en räddare i nöden och hjälpte oss. Till en början kunde inte han heller få det att sitta fast som det skulle, utan benen åkte ihop hela tiden. Han såg problemet tillslut, och vi kunde börja filma! 10/15 personer ställde upp på att svara på våran "enkla" enkätfråga! Det ni! Det brukar alltid vara problem med att få folk att svara på frågorna, men inte idag! Thank God! När vi var klara packade vi ner allt så gott det gick, och med känslan av att någon sågade av mina tår gick vi till bussen - vägrade gå hem.
Bröt mig in i Patriks lägenhet (en kofot är alltid bra att ha till hands) och tappade upp ett HETT bad. Jag kunde vid detta laget inte känna mina ben, och fingrarna gick inte att böja. Efter en halvtimmas badande och slummrande hade min kropp tinat upp någorlunda, och jag kunde ta mig till sängen för att fortsätta min skönthetssömn där. Klockan var nu halv fyra..

Nu på kvällen har jag och Emme spelat in våra scener till mini-musikvideon vi ska klippa ihop imorgon. Fia agerade huvudperson, och Jeppe var med en liten snutt han med. Det blir nog rätt så bra. Självklart har vi låten Dancing in the moonlight med Thin Lizzy - toner från min uppväxt. Måste skicka videon till pappa sen!

Pojkvänsfri helg till helgen, ganska skönt faktiskt! ;) Men lite kallt och ensamt om nätterna.. Fyra dagar går väl ganska fort, speciellt när jag har bokat upp mig för saker varje dag/kväll. Det brukar ju vara ganska bra för ett förhållande att man är ifrån varandra ibland, så man verkligen känner att man saknar varandra. Men jag tror inte att det behövs i vårt förhållande egentligen, jag är fortfarande nykär.. Precis sådär varm i kroppen, med fjärilar i magen och ett leende på läpparna. Underbart!

Funk with my heart!

Har haft en otroligt onödig föreläsning idag.. Lärde mig typ ingenting! Men imorgon ska vi tydligen producera lite, så då blir det nog roligare! Föreläsaren i sig var ju kul, men han hade inget vettigt att säga..

Har börjat fixa med mitt Asien-album nu, har framkallat massor av roliga foton och mammsen har skickat upp min dagbok från resan. Det kommer nog bli bra, efter lite arbete..

Har precis varit på funken, skippade innebandyn ikväll.. Det räcker gott med dansen! Nu sitter jag och lyssnar på Un Chien på PiteFM, Zlemmet är med i tjejpanelen.. Det kommer nog gå bra för henne!

Vad är nytt annars..? Vad händer..?





Inte mycket. Vardagen tickar på som vanligt, och jag börjar uppskatta även de minsta sakerna i livet. Som igår till exempel: Jag fick en hel kväll tillsammans med P, det hör inte till vanligheterna! Satt och myste framför tvn med middag och popcorn. Det var bara så klockrent!

Yeey..

Igår hade vi en föreläsning med Ulf Jacobsson, riktigt skön kille från TV4 Stockholm. Han lärde oss allt om kamerans grunder och hur vi bäst skulle filma. Sjukt kul! Jag, Emme, Simon och Robin gjorde ett nyhetsinslag om hur fler och fler elever klämms i hissarna på skolan..

Efter skolan blev jag och Emme intervjuade i radio av Lina, till hennes reseprogram. Snackade om Asien och backpacking.. Kul att man kan vara till hjälp ibland!

Snackade med Mickan över internet, ett otroligt efterlängtat samtal.. Fan vad jag saknar den tjejen, och resten av tjejerna där hemma. Micka har alltid funnits där för mig, och nu sitter hon i USA och leker med sina ungar, som hon älskar som om de var hennes egna! Skönt att veta att hon har det bra, även om jag skulle vilja att hon var här hos mig och fick uppleva allt jag gör!



Åt 78 våfflor - var - med Emme under handbollsmatchen. Ett under att vi kunde ta oss upp ur soffan..

-----------------------------------------------------------------

Vaknade i morse av att Patriks mobil ringde, en gång till av att han snoozade, en gång när han pussade mig hej då och en sista gång när min kropp inte riktigt kände för att sova mer - 13:40.. Underbart att ha sovmorgon, för en gång skull! Emmelie hade redan hunnit med stan och Bäckis vid den tiden...
Har inte gjort NÅT idag! Ska betala lite räkningar, annars har dagen gått åt till lite matlagning - alltid lika kul - och tv-slöande.. Man behöver sånna dagar!

Ikväll är det utgång, vilket jag just nu är otroligt opepp på.. Men det blir nog bättre sen när Emme och Sara kommer hit. Hoppas på en sån där galen förfest igen, innan vi ska till Ella. Utgång blir det nog nere i stan, kåren spelar musik som inte smakar ljuvligt i min mun ikväll.. Kalles har fått tillbaka sitt serveringstillstånd, men kommer nog inte öppna ikväll, eftersom de ska göra om lite. http://www.pitea-tidningen.se/artikel.aspx?artid=91349&cat=1&pageIndex=0&arkiv=False

SMASK börjar närma sig mer och mer. Kan knappt fatta att den låt som jag och Fia skrev på skämt en kväll i höstas just nu håller på att omvandlas till en "hit". En låt som vi ska sjunga inför flera hundra personer, en låt vi ska tävla om! Vi har fått lyssna på den, så långt som Venla har kommit.. Det låter sjukt bra, och vi blev galet pepp! Kunde inte sluta le den dagen, och det blev ännu bättre när vi haffade Elin i korridoren och fixade dansare! Jag ska börja ta sånglektioner av Marre, med start i nästa vecka! Things are starting to happen for real!





Saknar er.

Haha..

Okej, fick rätt så många svar på det senaste, skulle bara kolla med er..! ;)

Har varit på skolan mest hela dagen idag! Började 9 med TV-produktion, där vi fick göra enkäter och redigera dem (alla blev osynkade, nåt inställningsfel Göran inte räknat med..). Rätt kul! Imorgon blir en heldag igen.. Skrev klart allt igår natt, men ska sätta mig och kolla igenom det igen, och försöka ta bort lite fler tecken..

Klockan 19 var vi uppe igen, denna gången för att delta i Stils 5-kamp som de kallade Reclaim the school.. Vi trashade inget, men det var kul. Vårat sista-minuten-komponerade-lag vann allt! (Tre lag var med..) Vi fick jättefina kepsar, handdukar och Acusticum-karameller! Vi som kämpade oss dyblöta av svett var: Jag, Annika (trots att hon skurit sig i handen och blivit omplåstrad på sjukhuset!), Holm, Robin och Jeppe. Bra kämpat, lag AaAaAa! Vi tävlade i grenar som stolsrace, indoor human curling, Lilla Sportspegeln-leken, lämna-över-bollen-genom-hela-vår-otroligt-långa-korridor-tävlingen och kasta-boll-och-pricka-det-andra-laget-tävlingen. Påhittiga, de där i Stil.

Efter Stil-kvällen gick vi en snabb promenad hem, där Emme mötte upp mig i min lägenhet. Det var dags för Patriks riktiga TV-debut! Skit i kameraman och projektledare - han var modell. Och en SNYGG sådan. Fick ett roligt sms av Nenne och Eric: "Hur känns det att din kille vikt ut sig i bara kalsonger i tv? Snyggt! Vilken prins."
Programledarens prata: "Vem vill inte säga nej till den drömprinsen?"
- Dream on, girls! He's mine!

Så var vi igång igen..

Jaha då, nu har vi påbörjat kursen Språket som journalistiskt redskap, där vi genast kastades in i nya utmaningar. Tror jag kommer att tycka bra om denna kursen! Vi kommer att få skriva massor av olika stilar, och har redan fått vår första inlämningsuppgift! Att skriva ett personporträtt. Så idag var det bara att ta upp telefonen och ringa ett samtal till en av de goaste tjejerna på jorden - Amelie! Hon har varit med om så otroligt mycket kul, och då var jag bara inriktad på äventyr i världen.. Tjejen är 22 och har redan bott i fyra olika länder.. 10 om man räknar med backpackingen i Asien! Det var inte lätt att inte skriva för långt.. Har kortat artikeln 400 tecken, men behöver korta den minst 200 till! Puh!

Förutom det stora i-landsproblemet, känns livet.. helt grymt för tillfället! Jag har inte sovit ensam sen Patrik kom upp till Piteå igen, tränade ett dubbelpass igår för att verkligen komma igång igen (3 timmar!!!) och Sara har fått upp sin bil. Haha, det där lät grymt töntigt. Funderar på att stryka.. Äsch, det är ändå ingen som läser min blogg mer än mamma och pappa.. Patrik när jag säger till honom (som om förra inlägget), och Emmelie när hon kommer ihåg.. Holm har nog tappat skärpan lite, han var på mig i början av året att jag inte hade skrivit i bloggen varje dag! (Läste hela bloggen från scratch härom natten..) Anyway, mitt liv är helt klart på rätt köl.

SoS - ska vi hångla? gick ganska bra idag. Det var kul att sända, men det känns lite som att vi kommit tillbaka i gamla stigar.. Jaja, det ordnar sig. Det var ju trots allt första gången vi sände tillsammans efter lovet, vilket är lite över en månad!

Nu slutar Patrik på MAX om några minuter, funderar på att skriva klart hela min uppgift innan jag går och lägger mig, så jag är helt ledig på fredag!

Imorgon börjar våran andra kurs för denna läsperioden - TV-produktion! Det kommer nog bli kul! På denna skolan finns det inga begränsningar i sitt lärande, det är det jag gillar med Piteå. Bland annat.

Imorgon är det även Reclaim the school med Stil - 5-kamp, och klockan 21 är det bara att bänka sig framför TV:n och TV4+ där Patrik ska äta glass på en äng i Bröllopsutstyrsel! Don't miss it! ;)

Alldeles för mycket tankar för mitt eget bästa?

I always keep preparing to go through all lovers hell

I got to start believing that you really love me
I got to start believing that you want what's me
I got to start believing that you really love me
If you say so, it's got to be so

Kristoffer Åström, vad ska man säga? Han sjunger tankar som man inte vågar tänka själv. Skönt att någon kan lägga ord i munnen på mig för en gång skull. Jag menar, det är inte så att jag tvekar på nåt sätt - inte längre i alla fall. Det är bara så att jag inte orkar gå igenom all lovers hell ännu en gång. Det är och har nästan alltid varit problemet med mig. Jag har iskallt räknat med att mina förhållanden kommer att brytas upp någon gång i framtiden, därför har jag inte vågat släppa in människor i mitt liv, ordentligt. Det ska bli ändring på det nu. Jag kan inte gå runt och räkna med att vi någon gång kommer att gå skilda vägar. Tänker jag så, kommer du inte få någon nyckel till mitt hjärta, och vi kommer troligtvis att tröttna på muren - om än en smal mur - som befinner sig mellan oss. Det ska bli en ändring nu. Jag kommer inte istället iskallt räkna med att vi i framtiden kommer befinna oss i det läget där vi har villa, volvo, vovve och barn. Nej, jag kommer inte räkna med några löften om en framtid tillsammans. Jag kommer själv inte ge några. Vad jag räknar med är fullständig ärlighet. För det är ju allmänt känt att ärlighet varar längst. Jag har bestämt mig för att njuta av stunden, och inte tänka på framtiden som ett stort, svart orosmoln. Jag ska njuta av det vi har här och nu, framtiden tar vi i framtiden. Och jag ska försöka att släppa in dig i mitt liv. Om du vill ha en plats där. If you say so, it's got to be so.

Årets första...

... tentor - två stycken denna veckan, båda är avklarade! Nu är det bara att vänta på resultaten, som ska komma inom två veckor. Klarar jag inte dem är det bara att göra omtenta, vilket inte är hela världen! Skönt att slippa tänka mer på dem nu, det har varit konstant tentaplugg i en vecka nu! Okej, jag har mig själv att skylla för att jag inte läst ordentligt, men det kändes ändå helt okej!

... VURPA! Patrik brukar alltid hålla i mig när vi ska gå någonstans så jag inte ramlar. Nu var han inte med, utan istället Emmelie. Vi hade precis kommit till Ankars från en promenad från stan och TROR ni att jag halkade och ramlade? Rätt på min träningsvärksrumpa! TROR ni det gjorde ont? Höll på att bryta handleden med.

... kårpub ikväll! Woho! Tentaångesten släpper och hjärnan blir inbäddad i alkoholens sötma! U N D E R B A R T!! Och SOM jag har längtat! Och till råga på allt är det live-band! Hoppas de är riktigt bra!

... skidresa är inställd! F*UCK! Tjatar på en vän som jag hoppas vill ta med mig till sin stuga och åka lite skoter och snowboard! Börjar få lite abstinens nu.. All denna snö, men ingen snowboardåkning! Funderar starkt på att gå ut och bygga ett hopp nedanför kullen här på Ankars....

GRATTIS SNIFFEN...

...till körkortet! =) 52 poäng fick den rackarn, på 20 minuter! Grattis än en gång! Kanske blir du som hämtar mig på Landvetter i april?! ;)


För övrigt tror jag inte på att råplugga till en tenta (vi har två denna veckan..), vilket vi har gjort nu i en vecka! Nu är det slut på det! Imorgon har vi våran första tenta, och den är den lättare av dessa två. Känns som att jag har grepp om den, även om en i klassen har skrivit fel svar på sina frågor, som hela klassen pluggat på nu.. Braa där! Jaja, bortsett från det kommer det nog gå bra, det är fredags-tentan jag är mer oroad för. Medier i samhället, pff.. Blir till att råplugga imorgon, men som jag tidigare sagt tror jag inte på det.. Kommer förmodligen inte lära mig någonting nytt imorgon, i den galna paniken och röran det är att plugga på detta vis. Tur att vi fått tidigare tentor att plugga på, kommer förmodligen bara plugga på våra svar på de frågorna.. Oj, vilken utläggning det blev om den jobbigaste perioden i slutet av varje kurs!

Jag ska i alla fall ta tag i tränandet igen, från och med ikväll. Innebandy, för att rensa skallen inför tentorna. Tror det är bra! Patrik ska förhöra mig efter träningen, hoppas att allt som ska sitter kvar tills imorgon!

Wish me good luck!

'Cause I've kind of lost my way...

Alla som bloggar skriver summeringar av året som gått.. Jag tänkte skita i det. Sen kom jag på att det kan vara kul att ha. Sen tänkte jag att jag inte orkar skriva så utförligt som många andra. Så nu tänker jag skriva en kort-kort återberättelse av mitt år.. Here it goes:
Januari - jobb!
Februari - jobb & Asien = Thailand, Bungy jump, dykcert.
Mars - fortfarande Asien = dykning, Malaysia, regnskog, min födelsedag, stulna värdesaker, Singapore.
April - fortfarande Asien = Bali, SURF, Kuala Lumpur, hemma igen.
Maj - jobb, Jeerk, Grötö, fotboll.
Juni - Nennes student, jobb, Hultsfred med Maja, intagningsbesked till högskolan, fotboll, drama.
Juli - Pier Pressure, jobb, Waterloo-fest, semester (Stockholm), Bungy Jump med Larran, fotboll, tackade JA till Piteå, drama.
Augusti - Inredde lägenheten i Piteå, jobb, fotboll, avskedsfest med Mickan och Linda, flytt till Piteå, Nolle-P, drama.
September - skolstart, fest, LEO!
Oktober - skola, fest, Timo Räisänen, SoS - ska vi hångla?, hem en sväng, Lerkils årsfest, tenta & examination.
November - Halloweenfest, Lars Winnerbäck, musikvideoinspelning, kärlek, radio, Maja hälsade på.
December - fest, radio, Stockholm med Emme, Sara och Nenne, SMASK-besked: positivt, julmys med tjejerna, julafton, juldagen, kärlek, nyår.

Ett underbart år, allt som allt!


Hela Ankars festar, men det gör inte vi...

Nej, för vi har pluggat! Lite i alla fall! Sedan köpte vi mat och mölade både det och godis tills våra magar sa stopp. Då var det bara att vänta ett litet tag, innan man kunde fortsätta att äta. Jag äcklar mig själv.
Jag, Zlemme och Sara satt och dregglade över Heath Ledger (jag och Emme i alla fall, Sara dregglade över Shannyn Sossamon!) i ungefär två timmar... Sedan slökollade vi på en annan film, innan vi följde Sara hem en bit. Gjorde snöänglar i snön, och är nu mer Charlie's nya änglar. Vad ni än säger är jag den nya Cameron Días, så är det bara!

Här om dagen gick jag och Emmelie ner till ICA Ankaret för att handla lite mat. Det var halt och jag hade jobbiga skor med en liiten, liiten klack på som försämrade promenaden ännu mer. På parkeringen, nästan framme vid ingången, gick vi förbi en bil. Mot rutan kastade sig en stor hund, som skällde som om han fått nys om en katt som strök omkring. Vi blev sjukt skrämda, och till råga på allt tappade jag fotfästet ännu en gång, men lyckades hålla mig på benen! Skärrade och skrattandes hämtade vi en vagn, och det första jag gör är att klämma fingret! Som alltid när man är med Emmelie, kunde jag inte sluta skratta och var sjukt hypad resten av dan! Vi köpte 10 kattmatsburkar till Ella som tack för hjälpen med firrarna under lovet! Tur att hon har katt!

Nu är Leo och Labolina tillbaka i sitt "trygga" hem (tror dock att de skulle må bättre hos Ella!), och Benke håller dem sällskap tills dess att hans husse kommer över med skålen - förhoppningsvis rengjord.

Nu ska jag gå och lägga mig. Patrik festar tillsammans med resten av Ankars, och kommer troligtvis komma inranglandes här vid 4-tiden. Ser jag verkligen fram emot... Tur att han är så mysig, annars hade jag bytt lås!

Ankars visar livstecken & GRATTIS farfar...

... som fyller 85 idag! Eller, igår var det väl - nu när klockan klämtar övertid.

Idag var jag mest hemma.. Gick upp 11, tog en dusch, åt frulle och kastade mig in i den skönaste av all litteratur - kurslitteraturen! (Alltså inte skönlitteratur, som så många kan förväxla med kurslitteratur.. Eller kan man det?!)
Efter ett tag hörde jag ett som så alltid välbekant ryckande i handtaget och ivrigt knackande på dörren. En vanlig och normal människa kan då tänka "Shit, det brinner!!!".. En vanlig och normal Sanna tänker "WOHO, Emmelie har intagit Ankars!!" Den vanliga och normala Sanna hade rätt.
Mys i soffan (tillhör vanligheterna, för er som inte förstått det än) med uppdatering efter uppdatering.
Emmelie bröt upp efter ett tag för att spendera lite tid (6 timmar) med sin pojkvän Micke, som hon absolut inte har träffat under ungefär hela lovet. Jag lovar...
Jaja, det är kul att folk är kära och kan hänga med sina älskade. Som är i Piteå. Jag är inte alls bitter... Jag lovar...

Nej, jag lovar alldeles för mycket, som jag inte kan hålla, känner jag nu. Så varje gång jag skriver "Jag lovar..." i denna blogg kan man räkna med att föregående skrivna ord är lögn. Rätt upp och ner. Lögn. L Ö G N. Om man så vill..

Pluggade på, och upptäckte till min förvåning att jag faktiskt kunde få saker gjort. Om det fortsätter såhär kanske jag tar över världen.. Eller klarar åtminstone tentorna..

Hälsade på Emme och fiskarna några våningar ner och ett lägenhetsnummer mer. Tittade på en kass film medan Zlemmet packade upp sin stoooora väska med grejer. Bland annat mitt uggle-halsband som hade tagit en flygtur till Stockholm och tillbaka. Utan min vetskap! Tänk om han hade villat bort sig på vägen, det är faktiskt mörkt om nätterna. Eller kanske inte på nån krog i Täby, där han gungade mellan brösten i takt (eller otakt?!) till musiken...
Right?!
Just det, min SMASK-kompanjon - Fia - kom till Emmelie för en liten uppdatering. Har jag inte berättat? Vi ska tävla i SMASK, en musiktävling här på högskolan. Hur det kommer gå? Åt pipsvängen, antagligen.

I vilket fall är det dags att bryta upp för att gå och lägga sig. Ikväll består kvällsläsningen av Yttrandefrihet och tryckfrihet - låter det inte spännande, så säg?!

Back in Pite-YO!

Nu ligger jag här i min soffa och myser ikapp med svenskarnas framgång under året i sportvärlden.

Tänk, jag är tillbaka i Piteå. Inte för att jag gjort många km/h sen jag kom hit. Hoppade av bussen från Luleå vid Bäckis, där jag passade på att fylla en matkasse som skulle mätta min kyl för en stund. I min nya, varma jacka släpade jag hem en resväska som inte väger enligt flygbolagens föreskrifter PLUS en ICA-kasse med middagsmat. Det kan ha tagit mig en halvtimma att gå från lilla Bäckgatan till kära Ankars, med en del time outs för att vila mina stackars armar. Väl hemma lagade jag mat och slängde mig på soffan. Och här ligger jag ännu. Jag har inte ens orkat lyfta mina armar för att ringa och höra hur mina kärleksbarn mår. Ska hämta dem imorgon tänkte jag. Mina fiskar alltså!

Nästan tre veckor har gått sen jag lämnade Pite. Tre fartfyllda veckor. Jag har träffat vänner - nya som gamla - och släkten, jag har firat flera "stora" tillfällen innan årsskiftet, haft finbesök i form av Patrik och fått kännedom om nära vänners och släktingars glädje och sorger.



Senast i morse kom ännu en sorgsen nyhet fram om en nära släkting, och jag hoppas av hela mitt hjärta att de fått bort hela cancern nu! Bröstcancern infiltrerar våra liv nu. Tidigare kände man inte någon med denna sjukdom, men nu kämpar flera personer i min omgivning för att besegra sina knölar. Bröstcancern - den finns på riktigt. Jag har nog inte riktigt insett det innan nu. Jag vet att du läser min blogg ibland - så kämpa på, kära du.

RSS 2.0