Norrstrand

Nu är jag hemma igen från Norrstrand! Det var ganska så mysigt! Vi lekte Nippon en stund för att hålla värmen. Det är konstigt att det kan bli så mycket skratt för en så onödig lek som Nippon!? Vi satt även och kollade på alla andra som hade ork nog att spela brännboll och fotboll. Lirade lite med killarna i klassen! Eller det var väl snarare de som stod och skrattade åt mig när jag skickade iväg bollen och sprang som en toka efter den igen! Måste sett ut som en liten hund som lekte med en pinne, bara att det var jag själv som ropade "apport"!
Imorgon är det kick-off! Då kommer äntligen min balklänning till användning! :) Vi kommer vara så fina i klassen!

Nu är det dags att gå och lägga sig, imorgon blir det hårstudio här hos mig!

Myspys och godnatt!

image9

Joho då!

Jodå, det kom allt ett samtal från mammsen, så fort hon läst mina planer här på bloggen. Det blir inget med någon katt! Då skulle mor och far dra in på allt vad personliga bidrag hette. Så därför har jag kommit på en ännu bättre idé.. Jag ska skaffa mig en liten guldfisk! Precis som Andy! Den ska heta Leo (av mig) Blubb (av Fia) Längvik (självklart av mig..). Ska hitta en praktisk skål till den, såg en jättefin inne på DjurMagazinet (jaha då!) när vi var där och fotade idag! Hade en uppgift att ta fem kort som handlade om vatten, så vi fotade ett akvarium. Blev riktigt bra!
Mamma stödjer min idé om guldfisken, speciellt när jag sa att den kan leka med Benke när jag och Andy är ute och dansar!

Snart ska vi till Norrstrand för att spela brännboll och kubb. Kanske fotboll med. Får ta på mig långkallingar nu, det börjar bli kallt här uppe i Norrland. Så mysigt! Ska börja tända fler ljus på kvällarna och mysa till det, så man inte blir deppig när mörkret börjar krypa in. I januari är det ljust en timme här. Det behövs inte solglasögon här uppe då iallafall!

Snipp, snapp, snut - över och ut!

Väckning klockan 7!

Igår var vi på fest här på Ankars, förfest hos mig som vanligt! Lekte "Nippon" i en lägenhet i samma loftgång som min med radio. Kul, kul! Träffade en ny vän som är från Portugal. Jag kallar honom för Jay-P, för jag kan inte uttala hans namn ordentligt (João Paulo), så det fick bli en förkortning. Jag tror att han gillar sitt nya namn. Han var lite konstig, såg liksom ner på folk och speciellt på sina phösare när han fått i sig en del. Han har inte vart i skolan än och fått kårleg eller nollebricka, så jag ska ta med honom dit imorgon, om han vaknar! Han förstår inte varför vi går upp så tidigt här.. Skolan kommer börja typ 8-9 på morgonen på måndag, han sover helst till ett på dagen.. Jaja, vi får väl se hur det kommer gå för stackarn!

Var hemma hyfsat tidigt igår kväll, vid ett ungefär. Då började alla droppa av och det var riktigt kallt ute. Tur att min lägenhet låg några meter från det andra huset! Sara ramlade in vid fyra-halv fem på morgonen.. Innan det hade jag hunnit sova kasst igen och fått kramp i vaden! Efter att Sara skickat godnatt-sms till fem gamla ragg somnade vi gott!

Morgonen idag började med att Emmelie ringer klockan 7 och varnar för att generalen kommer att banka på dörren inom fem minuter! Två minuter senare bankar våran phösare på min dörr och säger att vi ska komma ner omgående till grillplatsen! I bakgrunden hörs trumpetljud från någon musikphösare i en galen väckningsfanfar!
Sara vägrade att gå upp, men jag drog på mig mjukisbrallorna och en tröja och gick ner. Där satt en frusen nolla och väntade på mig.. Vi två satt och försökte hålla värmen i säkert fem minuter innan det dök upp någon annan. För detta fick vi varsitt plus! =) Generalen tyckte att det var bra jobbat. Överphösar-Anna frågade om jag inte hade fått med mig Sara ner, men jag svarade att hon inte sovit hos mig inatt. Sure bacon, tänkte Anna och skickade ph-Jonas. Jag hann ringa och förvarna Sara.. Hon tog med sig min jacka ner och kom lagom till att möta hela Bäckgatans nollor som blivit väckta 06:40.. Det tar ju lite längre tid för dem att komma till Ankars! Där var vi alla nollor från Bäckgatan och Ankars, för att ha morgonjympa! Efter att vi dansat fågeldansen och haft aerobics till The Ark promenerade vi upp i två fina led till skolan där Acusticum bjöd på frulle. Sedan gick vi hem igen. Jag satte igång med att städa och svabba golven. Somnade i soffan någon timma i väntan på att golven skulle torka.

Nu har vi precis varit på picknick i Badhusparken. Vi fick varsin baguette med valfritt innehåll, bara vi valde mellan köttbullar, skinka eller kyckling.. Vi lekte även "Nippon" med några i klassen. Sedan gick  vi till ICA och köpte hårfärg till mig och lite godis till ikväll. Vi ska nämligen ha myskväll ikväll och kolla på film med klassen. Gissa vart vi ska vara..? Joho då, hos mig igen! ;) Men det är ju lugnt, det är så kul så. Och ganska skönt att vara hemma med..

Dags att leta kurslitteratur för att beställa hem dem, skolan börjar ju på måndag!

Jag är en nolla...

Okej, lördagen gick riktigt fint. Efter att vi härjat på äventyrsbadet här i Piteå var det som sagt After Beach på Kåren. Vi träffades allihop hos mig på förfest, där vi lekte lekar som "jag har aldrig" och någon kinesisk lek vi lärde oss på grillkvällen.. Galen lek, kommer aldrig lära mig den helt.. Den går inte ut på nåt direkt. Man står i en ring. Den som börjar sträcker upp handen och skriker "Nippon". Alla tar ner armarna och spänner, samtidigt som man skriker "Huh!". Därefter har den som började några alternativ. Antingen boxar hon/han personen till vänster/höger om sig, eller så pekar han/hon på en annan person och skriker "Hata Mana" (det är kinesiska, vet inte riktigt hur det varken uttalas eller stavas!). Den person man pekat på ska då ta ihop händerna och buga, samtidigt som den skriker nåt liknande "Kim sej sej kimmono". Man behöver inte boxas vidare utan kan "passa" genom att ta upp händerna, låta blubb blubb typ och böja på knäna.. Misslyckas någon med sina uppgifter får de springa ett varv i ringen och skämmas. Sen börjar man om från den som misslyckats.. Leken går som sagt inte ut på något.

På After Beachen var det jättekul! Jag känner att jag börjar komma in i det och lära känna massa folk. Dansade på med vänner och phösare (de är ju inte riktigt på samma nivå som oss andra!) och hade allmänt kul! Efter att Kåren stängt marscherade vi tillbaka i samlad trupp, vi journalister (4 pers) tillsammans med radio (ca 15 pers). Jag är cheerleader för journalisterna och vi tog i från tårna när vi sjöng våran kampsång. Vi lät högre än radio - mycket högre! Detta ledde till att Phösar-Jonas som är radios phösare blev förbannad och stoppade ledet samtidigt som han skrek att han var besviken på radionollorna! De skärpte inte riktigt till sig, eftersom ledet blev stoppat en hel del gånger innan vi var framme på Ankars!
Väl på Ankars stod jag och snackade med Jocke från klassen. Då kommer phösar-Jonas fram till oss och säger att vi har blivit utvalda till att battla mot varandra i Adel Hagges namn. Vi fick exakt 180 sekunder på oss att komma på ett framträdande på egen hand. Jag struntade i att använda mina tre minuter, utan tänkte istället att jag skulle improvisera! Det gick sådär.. Började med att jag dansade lite snyggt framför Adel Hagge. När min fantasi tog slut började jag tafsa på hans snabel och sa att den var jättefin och att jag tyckte om honom jättemycket! (Snablen var inte hans egna (!), utan satt på en rosa badelefant han hade runt magen - det var ju trots allt After Beach!)Jocke hade däremot kommit på en hejarramsa, som han körde med hög och stadig röst! Vem tror ni vann? Mhm, Jocke. Men det var han värd! Jag hade ju trots allt fem +, och han låg på +1.. Men ett adelsplus är ju värt rätt så mycket, så det var väl lite surt att jag inte tagit vara på mina minuter! Fy skäms!

På söndagen var vi några tjejer från klassen hemma hos mig och bakade på dagen. Klockan 19 traskade vi upp till Kåren där det var filmkväll! Vi bjöd på sockerkaka, kladdkaka och en tårta där det stod Journalist - JAVISST på! Sjukt snygg! Fick varsitt + för insatsen!

Igår var vi i skolan på dagen för tväraktiviteter. Det kan vara värt att säga att detta var min tredje dag jag var hes. Så hes att andra phösare sagt till våran överphösare att be oss hålla tjäften, för att vi lät så jobbigt! I skolan fick vi spela in en film, som blev rätt så kul faktiskt! På eftermiddagen fick vi göra live-radio i Pite FM! Vi skrev först ett manus (radioteater var våran uppgift..) som var lite halvtaskigt, eftersom det var sagt att vi skulle ge bort det till en annan grupp. Vi hade med flera olika dialekter och konstiga ljud.. Det var ju självklart så att vi själva skulle använda vårat eget manus! Vi hade med en nolla som skulle vara från Piteå och sa mer eller mindre bara "Schoo" (en jakande inandning). Eftersom jag knappt kunde prata fick jag spela den nollan. Vi fick stora applåder när vi kom ut efter sändningen av de andra och jag fick även beröm från min granne Andreas!

På kvällen var det bordshockeyturnering på Kåren. Jag hade självklart på mig min Frölunda SM-mästare 2005-tröja som jag visade för alla som ville se... Agerade manager åt Andreas (grannen) och satsade en öl mot Emmelie som höll på Robin i våran klass. Andreas åkte ut efter första matchen. Det gjorde inte Robin. Emmelie fick sin öl och var glad resten av kvällen!

Ikväll är det studentfest här på Ankars i Adel Hagges gamla lägenhet och två andra på samma våning som man kan springa mellan! Förfest hos mig igen, klassen verkar gilla min lägenhet! :) Det gör jag med! Och inatt får jag sällskap i form av Sara som ska sova på soffan! Kanske jag sover lite bättre än tidigare, jag har vaknat varje natt/morgon flera gånger varje natt sen jag kom hit! Stört. Mina vänner tror att jag kanske är ensam. Har kollat på en jättesöt kattunge som passar i min lägenhet som sällskap. Funderar på att ta henne. Hon är så söt! :) Ska bara kolla upp hur mitt schema kommer att se ut så man kan vara hemma lite på dagen osv! I sånna fall ska jag lära henne att gå i brandtrappan så hon hittar tillbaka till lägenheten! :) Åh, min mamma kommer inte gilla detta! ;)

Nu ska jag springa till Coop och panta gamla burkar innan jag får alla nya. Det kommer inte få plats i min lägenhet annars!

Ska försöka uppdatera så mycket som möjligt nu, det är så mycket att skriva om hela tiden!!

Älska studentlivet!!!!

<3

Pite, baby!

Galet!

Det är redan lördag! Vi började skolan i onsdags, eller rättare sagt; NolleP började i onsdags! Som vi hade blivit förvarnade rivstartade vi i ett rasande tempo!

Man kan förklara nollningsperioden som ett rollspel. Längst ner i rankingen finns vi, nollorna! Över oss har vi phösare som de kallas, de vet allt och är bäst. Vi måste ha respekt för dem.. Över phösarna finns "överphösarna" som det så fiffigt heter! Över överphösarna har vi adeln, två killar som alltid är i närheten av högsta hönset, "General Conradsson". När generalen kommer in i ett rum måste alla resa på sig och applådera för honom. Spontanapplåder är gärna välkomna, när man till exempel går förbi honom eller liknande.

Alla ph, öph, adels och generalen har mantlar i olika färger beroende på program eller status och alla bär glasögon. Det är inte meningen att vi nollor ska få veta vilka de är innan Kick Off-en som är på fredag nästa vecka, men phösar-Calles glasögon sitter så långt ut att man kan se hans ögon i vilket fall..

Alla nollor bär Nollebrickor där ens namn, ålder, klass, vad man älskar mest, det man är bäst på och om man är singel eller inte står. Där kan även alla som står över nollorna i rankingen sätta plus eller minus beroende på uppförande.. Jag har hittills tre plus och inga minus! (Stolt!) Och fler ska det bli! Nollebrickorna måste vi ha på oss HELA TIDEN förutom när man är hemma bakom låst dörr.. Har man inte det får man minus. De som har flest minus i slutet av NolleP kommer råka ut för någonting riktigt otrevligt som phösarna inte får avslöja..

I onsdags fick vi en visning runt skolan, gjorde en namnlek, tog en rundtur på stan (i led, två och två hela vägen? Phösarna är som dagisfröknar, bara det att vi måste lyda för att slippa få minus..) och fick chansen att lära känna klasskompisarna. Vilken klass! Alla hänger med alla, det finns inte någon som är utanför och sammanhållningen är högt över förväntan!

På kvällen hade vi för-förfest hos Minna i klassen. Sedan gick vi vidare till phösare Andreas där vi hade förfest. Vi fick reda på att det skulle vara danstävling i Kårhuset på kvällen så vi var tvungna att träna in en dans innan vi gick. Kvällens tema var Disco och 80-tal, därför dansade vi till en 80-talslåt! Jag och Eric i klassen höll i rörelserna. Det blev riktigt bra, men vi vann tyvärr inte. Det gjorde inte heller dansklassen, men de var lite "grova" i sitt framträdande.. Riktigt kul kväll!

I skolan på torsdagen prövade vi på dans med en av danslärarna, det var galet! Hon hade så mycket energi som smittade av sig till oss. Hon peppade oss till att finna attityden "Look at me, I?m taking over the stage!". På kvällen var det grillkväll på Ankars, så det var riktigt nära hem (det är samma område jag bor på!). Jättetrevligt, fick lära känna varandra ännu bättre!

Igår var vi och lyssnade på en alkoholföreläsning som var riktigt intressant. Sedan fick vi en rundtur i bibblan, innan det var dags att göra i ordning sig för för-förfest hos mig. Denna kvällen var temat på Kåren "Röd fest", vilket innebar att man skulle ha så mycket rött på sig som möjligt! Vi skulle även skriva om texten till "Tusen och en natt", så att varje rad innehöll någonting rött. Förfesten hos öph-Anna var mycket trevligt, där jag införskaffade mig mitt andra plus när jag bjöd två phösare på öl. Mitt första plus fick jag för en bra insats vid dansandet på onsdagen. Mitt tredje plus fick jag när jag kom på en kampsång för journalisterna, som vi skrek oss halvt hesa till (men vi hördes bäst!) hela kvällen. Bra insats, Sanna! Kvällen blev riktigt lyckad, bäst hittills! Massa dans! Vann inte heller denna sångtävlingen dock.

Idag har vi varit på Pite Havsbads Äventyrsbad. Grymt kul! Like äckligt dock när jag och min granne hittade en död fågel som låg och guppade under en brygga i utomhuspoolen.. Kanske blir smittade av någon parasit nu.. Blä! Annars var det mest en av de tre bubbelpoolerna som gällde. Mmm..

Nu ska jag ha förfest hos mig för klassen, så jag måste gå och byta om och göra i ordning mig. Det är After Beach på Kåren ikväll! Bara fest, fest, fest och kul, kul, kul!


Över och ut.


2007-08-21

Sitter nu på mitt rum i min lägenhet på Ankarskatavägen 79 B. Internet funkar inte än, så jag skriver i Word. Hoppas på att få hjälp med det imorgon när jag ska till skolan för upprop m.m.

Resan upp började väldigt bra! (?) Tog 9.15-pendeln in till Göteborg med Sniffen, träffade mamma på Nils Ericsson-terminalens parkering som tog oss till Landvetter. Gjorde ett kort stopp vid ÖIS-gården för att kasta ägg på omklädningsrummen och hörnstolparna. Nej, inte riktigt, men vi plockade upp pappa på parkeringen och körde vidare.

Väl framme på flygplatsen checkade jag in mig själv och mitt baggage. Mamma betalade övervikten (hade aldrig kunnat klara mig på ynka 20 kg upp!) för min resväska och ena handbaggaget ? de såg inte det andra! Tur, pustade jag ut. Nja, inte direkt.. Som alla bör veta ska man alltid dubbelchecka när flygen går o.s.v. om man ska ut och resa. Det hade inte jag gjort. Trodde att flyget skulle lyfta 11.45, vilket visade sig vara fel. Om jag hade varit på flygplatsen 11.45 hade jag haft lagom tid på mig. Nu var jag där 10.30 och planet till Arlanda gick 12.45! Bättre att vara för tidig än för sent, tänkte vi och satte oss för att ta en fika. Familjen lämnade mig kvar på Landvetter runt 11, de har ju faktiskt jobb att sköta! Jag spenderade tiden vid min gate med Stieg Larssons andra bok i väntan på att man fick lov att boarda.

Flygresan till Arlanda gick i ett kick! Det kändes som att vi lyfte, jag läste igenom tidningen och löste ett sudoku och sedan var det dags för landningen. På Arlanda fick jag vänta 40 minuter, då jag gjorde ett toabesök, åt resten av min panini från tidigare flygplats och läste lite i en ny tidning. Tiden tickade på bra igår! Andra flygningen för dagen gick lite segare, men fortfarande fort! Läste den nya tidningen och löste även klart det sudokut precis innan landning.

När väskorna var hämtade möttes vi nya studenter av fyra "phösare" som de kallas. Det är gamla studenter som tar hand om oss nya, som utmärker sig av sina overaller i olika färger (här gråa och röda), mössor i samma färger och solglasögon. De visade oss till flygbussen som tog oss in till Luleå stad. Där var det bara jag som skulle vidare till Piteå, så jag hoppade av på busstationen. Där möttes jag av två nya phösare, dessa lila, som visade mig till bussen. Snacka om att vara väl bemött här i norr!

Framme i Piteå släppte chaffisen av mig utanför högskolan, varifrån jag gick till min lägenhet. Eller snarare släpade mig dit. Hade lägenheten legat fem minuter längre ifrån hade jag säkert kollapsat på vägen och legat där fortfarande. På gården nedanför mitt lägenhetshus spelade några studenter basket och kollade lite förvånat på mig. En svettdroppande, knallröd slutkörd flicka som tappade taget om sin svarta hårda resväska var tredje steg. Det måste sett ut som att jag knallat hela vägen från Vallda, men jag hade bara gått i en kvart!

Framme packade jag upp lite kläder som jag slängde på soffan tills vidare, fick igång datorn och kopplade in högtalarna. Musiken måste hörts till högskolan, men jag mådde bra! Fortfarande helt slut med blåsor i händerna, dock nyduschad och HUNGRIG (!) tog jag mig en promenad till Coop som ligger två minuter från lägenheten 19.20 ungefär. De stängde 19. Jag vände om och gick ner stan istället. Hittade till ICA Kvantum vid centrum, där jag ansökte om självscanning (viva la ICA!) och inhandlade grönsaker och frukt, potatoes, mjölk och kött i olika form och storlekar. Släpade hem allt (tar 20 minuter att gå!) och tillagade mig middag bestående av bakpotatis, sås och karrékotlett. Mums!


Idag har jag köpt en cykel av en go´ gubbe och inhandlat en palm och ett bonsai-träd, som jag lätt som en plätt fick med mig hem på min nya racer-cykel! Grymt!

Har spenderat resten av dagen med att stryka och lägga upp gardiner, lagat lite mat och satt på mitt nya sofföverdrag på min fläckiga soffa! Det blev så fint så!

Nu ska jag ner till stan igen för att hämta min boxer på Posten (om jag hittar dit..?), dela ut mitt CV till väl valda butiker och handla lite snacks!

Imorgon ska jag till skolan! Äntligen!


En liten notis.

Vill bara notera att jag är RIKTIGT taggad för tillfället inför plugget! Har kollat in massa roligheter på LTU:s hemsida som studenter har gjort tidigare! Har redan idéer för radioprogram och reportage! Hoppas bara de fortsätter strömma in, så man kan visa framfötterna så fort som möjligt där uppe! :) Det var bara det jag ville få sagt.

Jobbar min sista dag på torsdag på Kvantum. Skönt! Har så mycket att hinna med innan jag åker, kommer inte hinna träffa alla jag vill få träffat.. Men men, om jag fortsätter bjuda upp folk i den här takten kommer jag inte känna mig ensam för fem öre. Tror inte jag kommer känna mig ensam ändå.. Kårhuset ligger fem minuter från lägenheten - kan det bli bättre? Ja, kanske.. Men det har dessutom Piteås största bar - NU kan det INTE bli bättre!

Svammel, svammel..
Dags att sova märker jag på min tillfälliga (förhoppningsvis) brist på hjärnkapacitet.

En vecka kvar...

Ja, nu är det exakt en vecka kvar tills dess att flyget (ska INTE åka tåg igen...) avgår från Landvetter.
"Hur känns nu detta?" är en fråga som ständigt ploppar upp i samtal runt mig. Det känns faktiskt riktigt bra! Det är kul att börja plugga igen, så man slipper få panik och ångest för att man inte vet hur framtiden ser ut. Det är också kul, men framför allt spännande, att få börja om på nytt igen. Nya människor, ny bostad, nytt program, nytt liv. Nytt, nytt, nytt! Alltid lika roligt! Förhoppningsvis kommer jag lära känna mig själv ännu bättre, även om jag tvivlar att det finns så himla mycket mer att känna till.. Men man vet aldrig, jag kanske överraskar mig själv på nytt! (Där kom nytt igen!)

Det ligger ändå någonting och gnager inom mig. En liten oro. Tänk om det inte blir bra ändå? Tänk om jag inte trivs med skolan, vännerna eller utbildningen? Tänk om... Sluta tänka! Måste intala mig att det kommer bli bra. Mamma och pappa har jag varit ifrån förr längre perioder, det kommer inte bli något problem. Det känns lite jobbigt med kompisarna, men det ordnar sig alltid det med..

Hur ska jag få med mig resten av mina grejer upp? Det är också en orolig känsla. Jag har så mycket grejer kvar att ta upp, kommer få betala en massa i övervikt! Jag har ett nytt sofföverdrag som vägde en del. Mina högtalare och baslåda till datorn, det kommer aldrig få plats i väskan! Får packa mitt handbaggage fullt! Som tur är har jag inte allt för mycket kläder kvar här hemma. Så det är mest tunga saker! Jaja, även det ordnar sig alltid.

Så, med blandade känslor, men mest förtjusning lämnar jag bloggen (antagligen) en sista gång innan jag befinner mig i Piteå på heltid!

Nollningsperioden kommer bli grym!!!

Nu är det kört!

Ja, min packning till Piteå alltså!

Onsdagen präglades av sista-minuten-packning, några ärenden till jobbet och ett enda slit och släp med alla mina grejer!
Pappa lämnade av mig och mor på perrongen på Göteborgs centralstation innan tåget tuffade in. Vi hade precis lokaliserat (!) vart våran vagn skulle ta plats - längst bort! Låt mig även säga att perrongen just till Norrland är den längsta i världshistorien! Eftersom far precis lämnat oss fick vi redan nu uppleva slitet vi hade framför oss. Mamma hade en ryggsäck med sina grejer i, en hård rullväska, en mjukare rullväska och en pjäxbag. Jag släpade på en egen ryggsäck, min snowboard (med en damsugare och innebandyklubborna i samma fodral) och en kärra med en hockeytrunk (mina kläder), en stor låda (med TV:n och jackor) och en bananlåda med ömtåliga studentpresenter i.
När tåget anlände till stationen stuvade vi in våra grejer i våran egna kupé (för tre personer, vilket behövdes mycket väl med alla grejer!), satte oss ner och pustade ut. Det skulle bli en lång resa!

Vi fördrev tiden på tåget med läsning av våra nyinköpta tidningar, baguette- och godisätande tills våra magar sa stopp och korsordslösande. Vi spenderade någon timma i den överdrivet dyra restaurangvagnen intagandes en sallad och små vinflaskor (innehållet alltså!). Luftade oss på perrongen i Stockholm innan vi återgick till läsandet i våran kupé. Sov gjorde vi inte så bra, då vi blev trakasserade av en skitunge som stod utanför våran dörr och skrek från 6 till 10! Att han inte fick ont i halsen!?

Älvsbyn, norr om exotiska Bastuträsk, var stationen där vi skulle mellanlanda och byta från tåg till buss. Vi fick snabbt av våra saker från tåget och släpade bort dem till busshållplatsen. Chauffören var en trevlig prick som hjälpte oss på och av med våran packning och körde som en galning på de halvtrasiga, norrländska landsvägarna.

Väl framme på Piteås busstation lämnade mamma Agneta mig i sticket och tog en taxi till OKQ8 för att hämta våran hyrbil. Jag stod själv på stationen och inspekterade vad som skulle bli min hemstad tre år framöver. Intrycket var inte det bästa! Jag möttes av en stank av den samma som i Grums (pappersfabrik...), såg mig själv handla kläder i butiken "Roco - kläder för hela familjen" (som förövrigt hade halva priset på ALLT!) och insåg att skulle man äta ute fick man välja mellan Sunes korvmojja eller BIG BOYs hamburgerrestaurang. Jag ville åka hem igen!

image1
image2


Mamma kom lagom till att jag börjat planera uppsägningen av lägenheten och en hemresa. Vi lastade in packningen i den lilla personbilen hon fått tag på (till vår förvåning fick allt plats!), åkte till Pitebos kontor i innerstan (upptäckte att de faktiskt har ett jättemysigt köpstråk med H&M, Gina Tricot, Carlings och mycket mer!) för att hämta nycklarna till lägenheten och sedan begav oss till mitt nya hem.
Vi hittade med en gång till det mysiga området med både vanliga hyresrätter och studentlägenheter, nära beläget till centrum och högskolan. Det verkade lovande. Vi släpade in allt i hissen i uppgång 79 B, hittade lägenheten på tredje våningen och öppnade. Vilken chock! En positiv chock! Lättnaden och glädjen spred sig som solen efter regnet. Superfräscht! Köket var lagom stort (med bra förvaringsmöjligheter), toaletten var rymlig, sängen var skön (dock en 90-säng) och var avdelad från resten av rummet med en snygg hylla på hjul. Ett stort skrivbord med stol till, ett sängbord/TV-bord och ett soffbord var de resterande möblerna, tillsammans med en soffa i en opassande färg med vita suspekta fläckar på, som var det enda negativa i hemmet.
Vi bar in alla mina saker och började packa upp. Vi åkte för att äta lite då min mage sa ifrån, för att ladda upp för shopping! Bilen styrde vi mot McDonald's, som vi planerade skulle gå fort att få mat från. Fel tänkt! Norrland är väl ganska känt för att lunka på, vilket var precis det de anställda på McDonald's i Piteå gjorde. Mamma stod i kön till kassan i 25 minuter innan hon kom fram för att beställa våran mat. Jag var tvugnen att sitta ner eftersom mitt låga blodsocker tagit över min kropp. Fullproppade med en McFeast ++ kunde vi bege oss mot ÖB.

image3

Två timmar senare, ny ägare till allt vad man kan komma att behöva och några tusenlappar fattigare, åkte vi mot Jysk för att inhandla kuddar och täcken. Klockan var nu prick 18.00, vilket motsvarar tiden Jysk stängde för dagen. SHIT, vad ska vi sova i nu då? Som tur var låg det en affär med namnet "Dollar Store" som hade kuddar för 50 kr styck. Vi hittade även en massa annat kul och billigt som nu fått en egen plats i min lägenhet.
Sista anhalten för dagen var ICA Kvantum, där bröd, ost, skagenröra och basvaror inhandlades.
Väl hemma i lägenheten igen packade vi upp allt, installerade lampor och diskade ur de nya köksredskapen.

image4

image5

image6

image7

image8

Jag sov på soffan den natten och vaknade av en ännu hårdare nacke än tidigare, medan mamma fått sin skönhetssömn i sängen. Men det var ju trots allt hon som betalat biljetterna, så det var väl bara att lyda order! Vi hängde på låset klockan 10 till Jysk, där jag köpte en till kudde och ett täcke (vi hade sovit med en filt i påslakanet under natten) och en skohylla. Nästa anhalt var ÖB (igen) för att inhandla en micro (400 spänn!) och lite verktyg. Dollar Store fick sig ett nytt besök, sen åkte vi och köpte taklampor innan vi hittade till Hemtex i innerstan. Hemtex bidrog med gardiner till halva priset! Hem till lägenheten med vårat tredje och sista lass, skruva och greja innan det var dags att lämna Piteå och Norrland!

VILKET INTENSIVT DYGN!

Hemresan var det segaste på länge, 20 timmar på ett InterCity-tåg är inte att rekommendera och till råda på allt var vi försenade en timma. Men jag hann fastna i min bok "Män som hatar kvinnor" som alla säkert känner till vid det här laget, och sträckläste i säkert 8 timmar!

Nu längtar jag tills dess att jag åker upp för en andra omgång av inredning, nollning och skolstart! Nu är det kört!


RSS 2.0