Viggo!

Igår träffade jag Viggo, ett till namn (Karl tror jag det var..), Sverre (efter mordfar) Jarlenius. Världens finaste bäbis - bland annat eftersom Pia gjorde kejsarsnitt (som hon rådde mig till att göra!). Lite moderskänslor fick jag väl, och längtar lite tills det är min tur. Patrik tog ner mig på jorden direkt. "NEJ!!"

På tisdag fyller Viggo fyra veckor. Den lilla underbaringen sov djupt under hela besöket, som blev på Håkans jobb (hittade knappt dit..) istället, så jag fick träffa morbror med. Trevligt! Pia, Håkan och troligtvis Viggo med blev underbart glada för våra presenter - en body-skjorta, ett par jeans, mysbyxor, marinblå-vit-randiga strumpor och en marinblå-vit-randig body med en fyr på. Allt för en sommar på västkusten!



Emme och jag shoppade lite resten av dagen.. Vi köpte likadana solglasögon och chinos, och så köpte jag ett turkost skärp som jag ska ha till min klänning ikväll - ska till någon vän till Patrik som jag aldrig träffat. Hoppas på att han är lite roligare än de andra Gävleborna....


All my bags are packed and I'm ready to go.. again..

Imorgon går mitt tåg från Göteborgs central klockan 06:02.
Destination: Stockholm.
Beräknad ankomsttid: 10:52.

Innan detta ska jag arbeta en sista gång under upplärning, därefter får jag stå på egna ben. Stängningen igår gick bra, som resten av dagen. Det visade sig att jag var en sjuhelsikes rastplanerare! Det är bara att tacka och ta emot, eftersom jag jobbar grymt mycket stängning, då man planerar nästa dags raster. Och detta kan vi sätta i en liten parentes, eftersom det var min resa jag tänkte skriva om.. Man blir så ICA-skadad efter två dagar på jobbet. En till parentes: Jag hade glömt bort PLU-koden till lösviktgodiset. Det trodde jag aldrig att jag skulle göra! Woho! Slut på parentes.


Stockholm. Jag ska börja med att traska, eller ta t-banan, till Odenplan, Augustin och sedan Viggo. Håkan jobbar hela dagen och har ingen tid att träffa mig, men det gör inte så mycket. Är ju där för att hälsa på min snart en månad gammal lillkusse! (Kanske tar en sväng med älskade drömBico med!) Efter min visit och avdumpning av bebispresenter ska jag träffa älskade Emme. Luncha och butiksspring med mina väskor blir det nog, om jag inte dumpar dem redan på T-centralen när jag kommer.. Anyway.. Efter att huvudstaden är avverkad är det dags för en busstur på två timmar norrut klockan 17.
Destination: Gävle
Beräknad ankomst: 19:00.

DrömAnnaLena kommer och hämtar mig, så åker vi och hämtar Patrik på Max. Hon har gjort tacopaj till oss som vi kan värma. Kanske hur bra som helst! (AnnaLena är Patriks mor.)
P har tagit hela lördagen ledigt, världens bästa, så att vi kan hänga hela dagen. Får se om det blir fest eller mys på kvällen. Jag propsade för alkohol i vilket fall. Patrik kallade mig alkoholist.

Med hela ICA vid mina fötter...

Första dagen på jobbet idag. Upplärning till kassaledare. Det kommer nog gå bra, kul att få göra någonting annat i kassan för en gång skull (basa över kassapersonalen!). Började dock på den lugnaste dagen i månaden - dagen innan löning, men det var nog tur det, eftersom det är så sjukt mycket nytt att tänka på.. Det blir kul när jag kommer in i det, allra mest för att jag kan slänga alla tråkuppgifter på Jonas, mohahahahahaaa...


Grattis till Patrik som har fått praktikplats klart inför hösten. Stars on ice tror jag det heter, vilket kommer att innebära direktsändning på lördagar och förberedande jobb på veckodagarna - som jag har förstått det. Skönt att veta vart man har honom, och att han är i samma land som jag (var lite rädd för att han skulle plugga i USA eller liknande..). Huvudstaden är ju inte så pjåkig, jag och Elli kan ju resa dit tillsammans när hon ska till Slampie!

Hrm, hör ju själv det taskiga försöket till att övertyga mig själv.. Tur att Piteå inte har allt för mycket att erbjuda (no offence..)!
Hörde för ett tag sen att jag nog inte var klippt och skuren för ett långdistansförhållande.
Först blev jag lite ledsen när jag insåg det faktumet, men sedan lades kämparväxeln in efter ett peppsamtal från herr Eriksson. Så fan heller att jag inte är klippt och skuren för detta!! Jag är fan FÖDD till ett liv i ett långdistansförhållande!!!








Tur att det bara är två år....

EM i 180 km/h..

Tio dagar har aldrig gått så fort tidigare. Nya rekord har satts: tidsmässigt, nivån på skämt, hur bra fotboll kan vara, hur dåligt Sverige kan spela, hur fort man kan köra på autobahn, fortkörningskamerablixtar.. Jag kan fortsätta några rader till, kanske även det kan bli rekord..?

Resan har varit riktigt bra. Öl, Feeny's och Mintu har intagits. Skämten har hållt samma nivå som en sexårings kiss- och bajshumor - med undantaget att avföringen har utbytts mot lite grövre, "vuxnare" humor. Vi har skrattat, vi (Martin) har gråtit, vi har varit fulla, bakfulla och nyktra, vi har dansat, vi har pratat och vi har levt. Vi har kört många mil, och vi har kört många mil fel. Vi har duschat kallt, varmt och badat. Men framför allt: vi har varit med om den bästa - och kanske värsta - EM-festen. Sommaren 2008 kunde inte bli bättre - eller värre - och den har bara börjat!

Matchen Grekland - Sverige kommer sent att förträngas till det omedvetna, som herr Freud troligtvis skulle säga. En fest som startade som den skulle: Öl i bilen på väg in till Salzburg. Träffade Patrik - underbart och efterlängtat, åt pizza, drack mer öl, blev peppade på Fanzone, träffade de manliga Valldavännerna, marcherade i Sverigetåget, hittade våra platser på arenan, såg Sverige äga hela Grekland, ägde Grekland själva med sång, träffade Patrik igen, tog en öl och McDonald's, spenderade natten i en 80-säng med Patrik bredvid en snarkande Biffen... Som sagt, EM-festen drog igång lika starkt som Lindas midsommarsnaps!

Resten av dagarna flöt ihop till en enda fylla. Fylla på livet, fylla på alkohol - och då även såklart bakfylla.
Dagarna fick endast kännetecken så som: Sverige-Greklandmatchdagen, då vi nuddade Markoolio när han gjorde ett stagedive i Camp Swedens partytält, discodans-kvällen, Basshunterjakten, Granqvist&Edström-snacket, Badhusjakten, Bäckis förfestande hos de annars så ointressanta grannarna.......

Vädret har varit kasst, vilket har dragit ner på partyhumöret.. Det kanske var bra, eftersom det festades på rejält ändå! Det regnade varje dag, förutom första i Salzburg, dagen innan vi åkte hem och då vi åkte hem...

Jag vill berätta om hela resan, men det skulle ta alldeles för lång tid att både läsa och skriva, dessutom har kvartsfinal nummer 3 precis börjat!

Vad jag dock kan göra är att tacka!
Tack till mitt underbara resesällskap: fem killar, fem karaktärer. Niklas, Andy, Jens, Joel och Martin. Tack för en underbar resa i äkta fotbollsfestanda!
Men framför allt vill jag tacka de svenska fansen! Vi kom ner till lilla Innsbruck i lilla Österrike, där vi ägde alla andra europeiska länders fans x 1000.

Det finns nog bara ett ord för denna resan: G Å S H U D.



...och "skratt".



EM!!!

Jag är i chock och har en adrenalinkick som är i likhet med en efter ett bungy-hopp!!! Andy har fixat biljett till Grekland-Sverige-matchen på tisdag, kostnad: 800kr! GAAAAALEEEEET!


Jag åker ner till Halmstad imorgon bitti, sedan åker vi mot EM-festen på eftermiddagen! Vilket röj!!!




Och det bästa är: Jag får träffa Patrik redan på tisdag, istället för i juli någon gång!




ÄLSKA LIVET!


Mer student!

Igår var vi på två studentmottagningar! Först var det min halvkusins, Lisa, som gått på Det Seglande Gymnasiet. De kom inseglandes till Stenpiren i Göteborg - det var deras "flakåkning". Annorlunda och jättefint!
På den mottagningen åt jag grymt mycket, Lisas mamma är riktigt duktig på att laga mat!
Därefter åkte vi till Kålltorp (tror jag det var.. Påväg mot Kamratgården), där Nennes mamma Susanne hade en mottagning på en restaurang/krog - Michelangelo. Det var trevligt, satt och drack gratis vin hela kvällen tills pappa tyckte att det var dags att åka hem. Så vi sjöng oss igenom hela Göteborg och Kungsbacka - jag, pappa, mamma, Nenne och Eric.

Nu ska vi alldeles strax ut med båten, ska ligga över där inatt, så min kamera ligger och laddar för att jag ska kunna ta massvis med foton! :) Ska ta mitt första dopp i det RIKTIGA vattnet idag, nämligen havet på Västkusten!


Ta det lugnt!

Studenttider!

Brorsan tog studenten idag (läs: igår)! Han såg så stor ut!



Studentfirande i Kungsbacka är samma sak som:
*Strålande väder
* Svett
* Folkmassor
* Kroppskontakt
* Överförfriskade studenter
* Flak
* Musik
* "För vi har tagit studenten..."
* Tutor
* Champagne
* Släkt
* Vänner
* Ännu mer champagne
* Sång
* God mat (kycklingspett, smörgåstårta, potatis, potatissallad, grönsallad, couscoussallad, pastasallad, LAX, ägg, oliver...)
* God efterrätt (marängtårta med seg chokladsås, grädde, glass, jordgubbar...)
* Ännu mer champagne
* Vin
* Öl
* ... vatten
* Farmors berömda rimm, som ALDRIG slår fel. (Denna gång om hur de kommer att utnyttja Sniffens kunskaper inom elektronik, om den gången de bytte ut sockerbitarna i lådan - som vi alltid snodde - till morötter och Staffan blev arg som ett litet bi, om hans stora hjärta och fotbollssinne.)
* Presenter
* Skratt & minnen

..... med mycket mera!


Alla i släkten som kunde komma på kalaset!

Sniffi, min lilla Sniffeliff... Han är stor nu! (Och för tillfället säkert redigt packad, men det är han värd! Mamma tyckte illa om tanken på att han skulle ha med sig ungefär sex starköl till förfesten - syrran uppmanade honom till att supa tills han inte kunde stå på benen...)


KLAAAAAAR!

Nu äntligen har jag sommarlov! Tentan var jobbig, men fortfarande lättare än vad jag trodde.. Eller ja, jag vet ju inte om jag gjort rätt, men känslan säger mig att jag är på rätt väg i alla fall. Nu kan jag slappna av i sommar, inte tänka på annat än sol, bad, värme, vänner, alkohol, musik, foto... Och allt annat!

Jag har fått en kusin idag! Lilla Viggo är 49 cm lång och väger 3405 gram. Han har blont lockigt hår.. Från morfar kanske..? Eller farfar som det blir för honom! Välkommen till världen!

Nu ska jag få hjälp av Patrik att packa det sista i min väska. Antar att jag får sitta på den medan han drar igen dragkedjan...

Är på Göteborgsk mark vid 22 ikväll, trött och sliten antagligen, men lugn. Nu är det sommar. Basketbollen slutar aldrig studsa utanför fönstret.

Paniken kommer krypandes...

Shit! Imorgon vid den här tiden sitter jag på Arlanda, i väntan på att få kliva på den sista etappen innan den välbekanta hemma-lukten kastar in mig i "verkligheten" igen.
Studentlivet känns som ett läger. Man träffar nya vänner. Man festar. Man skrattar. Ett långt läger. Som nu tar en paus på tre månader. Juni, juli, augusti. Inget mer Ankars, ingen mer kår, inga mer Pite-vänner (det får vi inte hoppas på, men som det ser ut just nu..) och inga mer långa skoldagar där tiden tickar i takt med väntan på någonting gott. Det senare är självklart skönt att ta en paus från, men även under dessa långa trista dagarna kommer man närmare sina vänner.

Varför är det alltid så att man hittar nya vänner, eller kommer gamla närmre, under slutet av en speciell tid? Jag minns det sista året på gymnasiet, då - endast under några få veckor - stora delar av min närmsta bekantskapskrets visade sitt rätta jag, och jag bytte ut mina vänner som om jag slängde mina kort i högen för att få nya med en gång. Till och med på självaste studentdagen kom jag närmare en person i klassen, som gjorde att jag aldrig ville lämna den tiden.
Nu har mitt första år avverkats här på LTU i Piteå, och jag vet med säkerhet att några i klassen som jag studerat med, festat med, umgåtts med kommer att sluta. Kanske ses vi aldrig igen? Återigen, förhoppningsvis inte. För även om man kanske inte står så nära varandra, har man ändå utbytt erfarenheter och satt spår hos varandra.

Satt hemma hos Emmelie och förde en liten diskussion samtidigt som jag åt upp hennes rester. Vi kom fram till att vi inte vill åka härifrån riktigt än...

Emmelies bakgrund på kameran. Porr-Emme...

Sista kvällen på Ankars

Tentan imorgon får gå som den går. Nu ska jag packa min väska. Vad tar man med sig hem för tre månader?

Phösarfest & bilder från bartömningen

Igår hade vi phösarmöte + -fest. Alla var rätt så sega från början, men kvällen artade sig. Två gånger under kvällen funderade jag starkt på att gå hem och lägga mig, men det kom alltid någon som ryckte upp mig och delade med sig av lite energi. Kvällen bestod av lekar, lekar och åter lekar: Ett, två, tre - rött ljus, "en boll", någon fransk skicka-vidare-burkar-lek, levande djurmemory och Under hökens vingar - kom. Lite nostalgi, och riktigt kul!
Det var dock inte riktigt lika roligt att besöka Kvarters dagen efter (läs: idag) för att städa.. Jag, Åsa, Christer och Emmelie var de enda tappra själarna som ställde upp för gänget! Det gick på mindre än en timma. Vi fyllde en sopsäck med pantburkar, torkade upp intorkat vin/öl/cider och plockade rent runt om lokalen..


Såhär såg det ut innan vi började städa idag!

Klockan två var det loppis i samma lokal som vi spenderade gårdagskvällen. Jag fick äntligen bort min dammsugare, Carls är nu mer den lyckliga ägaren till min coola Elektrolux-dammy!

Här kommer några bilder från bartömningshelgen:



Och nu slutade uppladdningsgrejen att fungera, så jag får be om att få återkomma med fler festliga bilder!

RSS 2.0