Fest och rep!

Igår hade vi fest hos mig, alla gick ut innan elva. Jag hade ont i halsen och stannade kvar hemma med Fia, David och Patrik. David tog en taxi ner till stan efter att vi (jag och Fia) städat upp lite hos mig. Det stank öl i min lägenhet när jag kom hem på morgonen...
Kunde inte sova i morse. Låg och vred och vände mig i typ två timmar innan Patrik skulle upp. När han gått hade jag en halvtimma på mig, men den orkade jag inte slösa på onödigt sängliggande. Anledningen till denna oro? SMASK. Jag kunde inte få våran låt ur huvudet, gick igenom dansen 10 ggr i huvudet, oroade mig för hur det skulle gå med min hals på orkesterrepet, osv.
Men oron var bara onödig. Efter tio minuter var vi färdigrepade med orkestern, och min röst höll väl sådär bra. Hostade och drack upp Fias vatten. Dansen gick bra, och vi har nu kommit på att dräkterna som vi dansar i är ALLDELES FÖR VARMA!!! Men det får gå. Så länge vi dricker massa vatten innan och efter uppträdandet och får av oss dem någorlunda bra så ska det nog gå utan att kollapsa!

Ikväll blir det lugnt, måste kurera min hals så bra som det bara går.
Trevlig helg!

Mmm hemma!

Lugnet har infunnit sig i min kropp. Efter nästan en hel vecka hemma kom jag tillbaka till Pite i måndags, med känslan av att jag ville tillbaka. Veckan var helt underbar! Jag träffade bland annat tjejerna, åkte till Grötö med gänget, hade släktkalas med hela 24 personer och tre hundar och fick några myskvällar med familjen. Hur bra som helst! Det enda jag saknade i Piteå var mina vänner, och Patrik såklart!
Vädret har varit... omväxlande. När vi vaknade upp på Grötö på söndag morgon var det vindstilla, solsken och bara lite kyligt. När vi väntade på färjan till fastlandet simmade en svan fram till oss. U-N-D-E-R-B-A-R-T!


Snart pustar jag ut!

Shit ja, massor att göra. Jag har dock inte blött näsblod, som en viss flicka.. Men stressad och pressad är väl den rätta beteckningen av veckan som gått. Imorgon ska jag fila lite på några inlämningsuppgifter, fixa över tv-inlämningarna på band, ha sånglektion och klippa mig. Samt packa. På tisdag är jag i skolan till 14, sen skjutsar Patrik mig till flygplatsen.. Äntligen ska jag åka hem! Sist jag lämnade det trygga hemmet i Vallda var i början av januari... Snart tre månader sen! Jag har redan bokat in massor av kul! Bland annat ska jag åka med gänget till Grötö (vi är 12 pers just nu..) en natt, träffa Danne (har inte träffats sen i somras!!!), och ha släktkalajs! Min kamera som Fisen har skickat från San Fran kommer förmodligen hinna komma hem till Vallda innan jag åker upp till Piteå igen - WOHO!!! SOM jag längtat!

Emmelie och Sara lämnade oss här i Piteå idag, Sara var bakfull som få.
Vi firade Slampan Selma igår med att göra stan och besöka systembolaget, för första gången för Sara. Hon la fram leget på kassadisken, men kassören kastade inte ens en blick på det. HAH! Trötta efter stadsvandringen somnade jag, Slampi och Emme i Saras 90-säng i en enda stor hög. Det var mysigt. Kvällen fortsatte med thai/pizza/Max, Mello och Lasse W. Det var riktigt kul! Hamnade på Pentan, som inte var riktigt lika roligt.. En lyckad dag allt som allt!


Nu ska jag tvätta, sen ska Patrik göra hemmalagad pizza........ Det blir.... Intressant..... ;)

Varje timma tickar på som om de bestod av endast hundra hundradelar...

... så känns det just nu!

Om jag tyckte att måndagen var krävande och stressig, var tisdagen 100 gånger värre. Jag kom till skolan 09:00 och gick hem 20:20.. Under de timmarna hann jag bara äta två rosenbrödsfrallor med ost. Vad gjorde jag i skolan då? Jo, redigerade... Nu kommer följande förklaringar kanske att låta som kinesiska för några, men så må det vara.. Saras inslag hade loggats in i 16:9, och det var färdigredigerat i det formatet. Så det var bara att logga in allt igen i 4:3, redigera om det så att allt låg och såg ut som det skulle. Därpå la jag in hennes speakertexter, meckade med cross disolves, ändrade ljudnivåerna, gjorde om inslaget till DV-stream. Det tog typ hela dagen... Därefter redigerade jag vinjetten, spelade in mina egna speakers, la in dem i ett annat inslag, redigerade ljudnivåerna, gjorde om till DV-stream, bla bla bla bla bla... Anledningen till att jag - och resten av min grupp - spenderade nästan 12 timmars oavbrutet arbete i skolan var att detta underbart tekniska universitet har servrar som inte klarar av arbetet.. Skulle man flytta markören i ett inslag i Final Cut tog det fem sekunder för den att tänka vart den skulle hamna. Skulle man kolla på ett inslag spelade den upp det i tre sekunder innan datorn hängde sig. När jag gick från skolan var jag så arg som jag kunde vara utan energi i kroppen... Jag var mest matt. Och började nästan gråta utan anledning. Så trött var jag. Patrik försökte förhindra det genom att halvt bära mig så jag kunde lägga mig i soffan. Jag var så trött så jag inte kunde sova. Hur går det ihop? Till slut kunde jag somna. Skönt.

Idag har vi torrsänt, orkar inte ens gå in på allt vi gjorde, och allt som skolan förstör tekniskt. Universitetet har inga pengar, jag hoppas verkligen att det är anledningen till att det inte läggs några pengar på nya servrar.. Till råga på allt har jag börjat gilla Mac.

Imorgon sänder vi våra 15 minuter. Tror att det kommer gå som en dans. En vals kanske.


"I've got it almost figured out. If I could get you closer to me. 'Cause it's a good life, for a short time. You've got me almost figured out. There's almost nothing left to say. You're bringing out the best in me."


Yey!

Ett kort inlägg!

Jag är phösare tillsammans med Fia, våran överphösare heter Sebastian och han är på praktik just nu. Jag vet inte vem han är, men han är säkert snäll. Vi ska piska utbytesstudenter i lite mer än en vecka. Det kommer bli kul. English all the time! Woho!

I helgen var det orkesterrep, och jag vill bara meddela att våran underbara och älskade låt låter (haha) grymt! Tack Venla än en gång för det underbara arret! Just det - kolla in SMASKs hemsida!

Dagen har gått i ett, och jag förstår inte hur jag fortfarande har energi att andas... Vi har haft redaktionsövning 9-16, vilket har varit jättekul men stressigt. Vi har levererat grymma texter, + att jag har varit fotograf med ett av skolans presskit - skitkul!! Efter dagens skola har vi haft ett tv-möte i en timma, innan vi hade phösarmötet.. Gosh, I don't get it!

Nu: Hemtenta.



Jag kommer slockna fort inatt.

Hemska, hemska, hemska sjukdom!

Ja, usch!
Jag vaknade vid ett på natten mellan tisdag och onsdag av att jag mådde illa. Jag låg och kved en liten stund innan jag inte längre kunde hålla mig, och rusade upp på toaletten. Tacosen ville inte vara i min mage en sekund till..
Sedan började en lång natts toabesök. Jag vandrade som en zoombie mellan sängen och toan i två timmar, med allt kortare intervaller ju längre tiden gick. Magen hade inte mycket att hosta upp tillslut, så röda blodklumpar landade i toalettstolen efter ett tag. Då blev jag rädd.
Patrik ringde ambulansen, under tiden som min kropp fick en chock av utmattning och ville dö. Jag var äckligt nära på att svimma, men la mig ner på golvet. Ambulanskillarna hjälpte mig ner för trappan till båren, jag höll på att spy igen, de tog in mig i ambulansen, jag höll på att spy igen, jag åkte ambulans, jag höll på att spy igen, osv.
Jag fick inte komma in så långt i sjukhuset, en sjuk"syster" pratade med mig på håll, en doktor pratade med mig på håll, och allt jag ville göra var att vända magen ut-och-in för att skrapa av vad det nu var som retade magen. Doktorn lämnade oss med ett "vi kommer att skicka hem dig så snabbt som möjligt", efter att ha klämt på min mage och satt igång mina kräkningar igen. Tack för den!
Sjukhustoan fick sig ett sista besök innan vi gick ut i den närmare -20 grader kalla natten. Klockan hade hunnit bli halv sex när taxin kom och hämtade oss. Jag somnade på badrumsgolvet, för att vid 9-tiden vakna och konstatera att min rygg var skev, och att jag nog inte kommer att spy mer.
Hela onsdagen låg jag ner. Patrik, min ängel och riddare, tog hand om mig bättre än en mamma tar hand om sitt barn. Det enda jag kunde få i mig var vatten och fyra Piggelin, på hela dagen. Patrik hade gjort soppa som jag tog en sked av, och lagt fram brödrosten och kritvita mackor. Jag vill aldrig må dåligt igen!
Torsdagen spenderades i soffan, och jag fick i mig tre mackor, Piggelin (min nya drog), och några pannkakor.
Jag gick ner två och ett halvt kilo. Som jag säkerligen fått tillbaka nu.

Gårdagen bestod av filmande, redigerande, SMASK-fixande med mina två livvakter (Patrik och David), myshäng hos Elli, rockmusikerkonsert i black boxen, fyllechaufför och filmkväll med Patrik. Jag somnade gott.

Idag har jag kollat in när SMASK-orkestern repade våran låt, redigerat, ätit pizza med Sara och gjort en hemtentafråga. Nu har jag bara en kvar, och ska försöka göra den imorgon, efter redigering och orkestercheck.

Nu - sova. Sen - Elli och melodifestivalen. Kanske ta ett glas vin. Kanske ut. Det lutar åt det i alla fall.


Simma lugnt, och ät mycket vitpepparkorn!

Phösare 2008!

Nu börjar sommaren få ett schema, man kan se på ett ungefär hur det kommer att se ut..

*Hemresan är bokad till den 29 maj. (Tydligen slutar vi 5:e juni, vi får se hur det ska gå..)
*Staffan tar studenten 4 juni.
*Emmes bror Daniel tar studenten 8 juni. Troligen kommer jag att vara fotograf (enligt mina och Emmes planer) då.
*12-19 juni är det EM som gäller, med Andy och hans vänner. (Har inte bokat campingplats än, men det löser sig förhoppningsvis..)
*Slutet av augusti är det NolleP som gäller, och jag är en av dem som kommer att agera phösare! Det är vad vi alla snackar om just nu, eftersom vi fick reda på hur ansökan gått igår. Sara, Fia och jag blev, men inte Emme.. Det gör att jag inte riktigt kan jubla, eftersom vi två peppat varandra och snackat om att vara phösare ända sen NolleP. Förhoppningsvis hoppar någon av, så Emme kan hoppa in! (Håller tummarna)

Så, det var mina bokningar för i sommar. Resten av tiden ska jag jobba, jobba, jobba. Och Patrik får jag försöka klämma in någonstans med.. ;) Känns som att jag inte kommer att vara hemma så mycket i sommar, men det är ju bara kul! Mamma och pappa ska på båtsemester när det är dags, så då ska vi väl åka och möta upp dem någonstans, om planerna håller! Puh.

Nu är det dags att tänka i presens. Hemtentan ligger och gnager. Gjorde två av fem uppgifter igår, idag har jag gjort en halv. Har tvättid nu, som jag ska försöka varva med tentaplugg. Kanske skriver mer ikväll, med Arsenal-matchen i bakgrunden och en sjukt fokuserad Patrik till höger om mig.. Vi får se hur det går..


Lite inspirerad av Fias listor.. Som för övrigt kommer att resa hem imorgon och lämna oss kvar här i Piteå. Det är med sorg i hjärtat som vi kommer att sakna henne. Men hon kommer ju på söndag igen! :)

Dagens låt: Anna Ternheim - I'll follow you tonight
Dagens frisyr: Alldeles för tjockt hår, dags att göra nåt åt det..
Dagens skoltanke: Jag borde verkligen ta tag i fråga fem i hemtentan..
Dagens händelse: Stressturnering i tvättstugan!!
Dagens vill ha: En black n' tan cocker spaniel..!
Dagens saknad: Nenne
Dagens drog: Luft
Dagens vän: Emmelie, stackarn är helt förkrossad, ändå finns hon där för mig!
Dagens tråkigaste: Hemtentan
Dagens måste: Skriva hemtenta
Dagens dricka: Te
Dagens köp: Åh, jag har inte spenderat ett öre idag! :)
Dagens mat: Ikväll blir det tacos!!
Dagens kärlek: Patrik.

Söndag i äkta anda.

Ibland kan det ha gått en hel dag utan att man frågar sig: Vad har jag gjort idag? Vad har jag fått uträttat?

Igår var en sådan dag. Jag somnade med en mindre smärta i halsen, och vaknade med en klump i halsen som inte var nåt annat än ren ond-ska. Kvällen innan gick vi hem tidigare från kåren än jag någonsin gjort, eftersom Patrik hade feber. Jag var näst intill nykter, och tyckte synd om grabben, så jag hängde med hem. Och ja, det är Patriks fel att jag mår som jag gör. Men men, vad ska man i ärlighetens namn göra åt saken? Dricka mer te? Done..

Jag hoppade i alla fall min fotbollsträning. Blev mer eller mindre tvingad att stanna hemma. Patrik sov nästan hela dagen, med undantag för frukost på sängen, våfflor på kvällen och två filmer däremellan. (Nämnde jag vilken bra flickvän jag är?!) Jag läste hela dagen. Fredrik Lindströms bok Världens dåligaste språk. Att rekommendera, för er som är intresserade av språkhistoria, ord och sammansättningar.

Nu ska jag dricka upp resten av mitt te, ta en Ibumetin och borsta tänderna. Dags för skola och Patrik Häggqvist. Det blir nog intressant.

Hästhelg.

Igår kollade jag och Emme på hästfilmer. Flicka och Dreamer. Fast jag gick efter halva Dreamer, så Emmelie blev lite ledsen i ögat. Men hon är snäll ändå.

Innan våran hästfilmkväll var vi nere på Norrmalmia och hejade på Munksund. Vi träffade Eric Carls och Malin. Och hör och häpna! Mina äckelgrannar ersätts av en inte lika äcklig Erik! Woho! 79b, loftgång 3 är nu den hetaste och mest eftertraktade i hela studentvärlden!
Emme skickade ett sms till Erik medan vi väntade:
"Jag och Sanna är bajsnödiga."

Det var till fel Erik. Emmelie skämdes. Jag skrattade. (Jag hade inget med sms:et att göra, och skadeglädje är den bästa glädjen.)

Vi har hängt i skolan idag i några timmar på dagen, sen somnade jag i min soffa.

Ikväll är det biljettreleastefest (långt ord det där) för SMASKbiljetterna. Maja och Larran kommer nog hit för deltävlingen.

RSS 2.0