Skriv under för Sällsynta Dagen!

Läser en blogg om en liten pojke som heter Abbe, och är född med ett hjärtfel. Hans pappa är författare och upphovsman. Bloggen har berört mig, och nu uppmanar Abbes pappa att skriva på en namninsamling, till Sällsynta Dagen, som är idag faktiskt.

Så gör någonting för barnen med sällsynta sjukdomar du med, skriv på!

För att läsa om Abbe, klicka in dig på Heja Abbe.




Ikväll ska jag heja fram mitt lag och sitta som på nålar, eftersom jag inte själv får spela. Det är Domarcupen ikväll igen, men denna gången för damlag. Och Munksund lär ju vinna! ;)

3 månader..

.. är en ganska lång tid har jag kommit på..

Igår firade jag och Patrik i alla fall tre månader! Och om jag ska sammanfatta kvällen: It's official - jag har världens bästa pojkvän!
Jag kom hem till honom halv sju på kvällen, maten stod på spisen, nästan helt klar. Han hade slitit hela dagen med städning (behövdes...!) och matlagning. Det var supergott! Riktig lyxmat.. Mmm.. Sallad, kött, potatisgratäng och baguette.. Ingen studentmat här inte!
Efter maten såg vi Love Actually (som inte bara är en julfilm..!) och myste..
Fick även konstaterat att vi umgås ganska mycket med varandra, men bara 10% av tiden i vaket tillstånd.. Vi är otroligt viktiga och upptagna människor, så vad ska man göra? Det är ju ren tur att vi kunde träffas så pass länge som vi gjorde igår.. Men jag är inte bitter! ;)

Mamma ska antagligen komma upp hit under påskhelgen! Woho!! Det behövs lite mamma-tid, hemlängtan tränger sig på allt mer.. Men jag kommer ju om mindre än två månader! Det går fort...! Och under tiden har jag ju Patrik att krama.. Än så länge i alla fall.. Vi har varit tillsammans i tre månader, och kommer att ha åtminstonde tre månader till tillsammans, så som vi lever just nu.. (Om jag är bitter här, vill jag helst inte svara på..)


Något som gjorde mig galet glad i morse var att Fisen har beställt min kamera i US och A, och den kommer att komma hem om typ två-tre veckor! Kanske mammsen kan ta med sig den upp! :D


Nu ska jag lägga mig i soffan och läsa lite kurslitteratur.. Vi har fått våran hemtenta som ska vara inlämnad om två veckor, dags att ta tag i den med! Tur att Emme och jag pluggar så bra ihop! ;)



---------------------------------------------

Just det ja, vill bara påminna om att jag fortfarande vill ha Björn Gustafsson i min garderob.


Puh..

Jag är helt slut. Har släpat på en filmkameraväska, en stativväska PLUS Andys fotbollsväska. Ibland är man bra snäller...
Dagen har präglats av just detta: Filmkameran och fotboll. Jag har filmat lite SMASKiga intervjuer och ett fotbollsinslag, allt till vår nyhetssändning vi ska ha som examinationsuppgift i TV-journalistiken.
TV-tentan gick väl okej, den var större än jag trodde. Efter den gick vi igenom svaren, och vi hade även chans att fylla i svar i tentan som vi missat!! En lite ovanlig metod, men den var otroligt pedagogisk. Nu kan jag allt om TV som är värt att veta! ;)

Vit helg denna helgen med (förra torsdagen räknas väl ändå inte som helg?), vilket känns riktigt skönt. Men nästa lördag är det releaseparty för SMASK-biljetterna, vilket betyder fest, fest, fest!!

Hade vår sista SoS - ska vi hångla?-sändning i tisdags. Vi var först i Sverige/världen med att spela FearMyDear's nya singel (f.d. Venue Kids), "Panic". Den är riktigt bra! (Tack CM!) Hela programmet var sjukt kul, vi skrattade så vi nästan trillade av stolarna i studion! Avslutade med ett sjukt hemskt piiiiiip, och vår signatur. Klockrent!

En liten söt filur, vars ljud vi tog från detta klippet, fick vara med i det sista programmet:

Nu ska jag gå ner till Patrik, slänga på "Flicka" (och drömma om hästar) och se hur länge jag klarar att hålla ögonen öppna... P är ute och ränner på Kalles, och kommer förmodligen rangla in runt tre-tiden, om inte en efterfest är planerad.. Man vet aldrig med honom! ;)

Förresten är han bäst. Ville bara säga det. Så. Sagt.

God natt!

Munksund och Måttsund

Munksund - jag har i helgen tränat två träningar med "damerna" i Munksund. Jag är nästan äldst, men de yngre tjejerna är skitduktiga! Som i Lerkil. Förmodligen går jag över nu i veckan eller nästa vecka, det finns ingen mening med att vara licensierad i Lerkil om jag vill spela här uppe. Fassan föreslog en slags överenskommelse med Munksund om att jag bara skriver på för två år frammåt, så att det inte blir några komplikationer när jag vill tillbaka hem igen. Låter bra, om man nu kan göra så...
Hade i alla fall en inomhusträning i en gympahall i lördags med inomhusbollar (lite tyngre), vilket resulterade i en ömmande panna efter en nickövning.. Men det var det värt!
I söndags tränade vi i en inomhushall med konstgräs! Var där och filmade Andy förra helgen, och blev så sugen på att spela fotboll igen, att jag redan veckan därpå var där och rännde runt med grässkorna på! Underbar känsla att äntligen få snöra på sig dem och springa ut på "gräset"..

I lördags jobbade jag på kåren. Studiomusiker-tvåorna hade konsert, och de var riktigt grymma! Jag och Mira rockade loss bakom bardisken, och dansgolvet fick sig även några besök.. Blev grymt stolt över Emme, som stannade kvar sist av alla tjejerna OCH var på efterfest. Det är första gången sen jag lärde känna henne! (Hon brukar rycka lite försynt i Mickes skjortärm runt tolvslaget, och bege sig därifrån fem minuter senare...)

Måttsund - jag och Fia var uppe i danssalen igår och kollade hur det gick för våra dansare till SMASK, när jag fick ett sms av Patrik. Det var ungefär vid den tiden då han skulle ha landat i Luleå.. Han var kvar i Stockholm! Planet hade lyft, för att sedan vända och landa på Arlanda igen.. Något problem med planet, som kostade stackars Patrik några extra timmar på "fel" flygplats, då nästa plan han hamnade på blev försenat en timma. Så det blev att jag och Fia fick ta Saras bil - med den nybrända bilskivan i - och åka på en liten roadtrip, innehållande ett anteckningsblock, skrikande och skjutande till låtar, och en liiiten felkörning på en si sådär 14 minuter - totalt.. (Hur kommer det sig att så fort vi har en bil och kör i Lule-området åker fel?!) Efter ett samtal till Marre kom vi på rätt köl igen, och kunde lugnt ta oss till Kallax. Väl där var planet fortfarande lite försenat, så vi roade oss med att sätta poäng på grabbar. Vi konstaterade att bilden av snygga militärkillar är för alltid förstörd, och att en flygplats med 90% manliga människor inte hade en enda 9-poängare och över. Fia satte en 8:a på en kille, mest för att vara snäll...


Benke and Valentines day.

Kan börja med att säga att det känns som att det är lördag idag. Alla är ute och festar, förutom jag och Marre. Fick besök av tre förfriskade flickor under vår myskväll, mitt under Let's dance.. Vi såg även Hairspray och The Holiday - två filmer att rekommendera.

Igår var det Alla hjärtans dag.

Ja, vad ska man säga?
- Det är som en vanlig torsdag, var Patriks kommentar.
Men jag tror att den egentliga anledningen till att han råååååkade åka hem till Gävle under denna helgen, var just för Alla hjärtans dag. Den så alltid krisande studentekonomin och paniken över blommor och choklad måste skrämt livet ur honom.. Den skrämde nästan ihjäl Emmelie i torsdags när vi var på stan i alla fall. Det slutade med att Micke fick en 8 magic ball, men jag tror inte att han blev bitter för det. Tvärt om..
Kvällen "firades" i alla fall hos Fia, Krille och på kåren. Det var riktigt kul - och halt - vilket resulterade i en uppskrapad hand och en ömmande rumpa..
Fick en skitsnygg lapp med texten "Upptagen" på. Jag argumenterade för att få en annan, men de ignorerade mig... Kanske var lika bra! ;) Jag reserverade en passande för Sara - "Slampig".

Benke har dött. Leos livskamrat och bästa vän vilar nu i fiskhimmelen, efter att ha blivit kuttad och stekt. Utan smör.
Läs Guldfiskarnas blogg för mer info och bilder. Trots dödsbeskedet förgyller den min vardag - det är ju trots allt bara guldfiskar. (Säg inget till Leo..)


Ska försöka mig på att länka en musikvideo som jag har fastnat för. (Lisas instruktioner..) Samma låt som i tidigare inlägg, men med orginalartisterna..


I'll be right beside you dear

Jag har precis haft min andra sånglektion, och den kändes mycket bättre än den förra! (Kanske för att vi bara var två i rummet, och inte tre som sist..)

Ikväll är det Måttsund som ska få sig ett besök. Jag och Marre har taggat upp oss (hon var liite mer taggad än jag igår.. Haha..), och det ska bli så grymt underbart att få klicka fast sig i plankan och svischa ner för backen! Mmmm..

Snackade med Larran igår, han kommer nog ner (!) till Lokal-SMASK! Han bjöd även upp mig för att komma och åka snowboard, bo hos honom eller på ett av hans rabatterade hotellrum, äta av hans rabatterade mat, dricka hans rabatterade dricka och åka på hans rabatterade liftkort. Om jag inte har berättat det tidigare så arbetar han i en av Sveriges bästa skidorter - Riksgränsen!

Patrik flög hem idag. Tycker lite synd om honom, eftersom det där med att flyga inte är en höjdare (!) för honom.. Men han hade landat säkert, och det är det viktigaste. Han kommer tillbaka till helgen. Jag börjar bli van vid att han inte är här jämt nu, vilket kanske är bra på ett sätt. Så jag vänjer mig vid att leva ett Pite-liv utan honom.. Eller nåt.

Har fastnat för en otroligt bra cover på Snow Patrols Run, Leona Lewis sjunger..

I'll sing it one last time for you
Then we really have to go
You've been the only thing that's right
In all I've done

And I can barely look at you
But every single time I do
I know we'll make it any where
Away from here

Light up, light up
As if you have a choice
Even if you can not hear my voice
I'll be right beside you dear

Louder, Louder
And we'll run for our lives
I can hardly speak I understand
Why you can't raise your voice to say

To think i might not see those eyes
Makes it so hard not to cry
And as we say our long goodbyes
I nearly do

Time still exists.

Fick tentabeskedet igår! Jag klarade tentan, med nästan full pott! :) Skönt att det är avklarat nu!

Igår var vi på festival i Ilkers lägenhet.. Han hade satt upp ett tält (litet litet) och hade "liveband" i form av Aerosmith och Suede med fler.. Kul idé, och det var riktigt kul! Vi gjorde en födelsedagspresent till honom med, skrev massa saker på en toalettrulle.. Det tog lite tid, men blev en bra present! Tror att han kommer uppskatta den, och bara det att han slipper köpa toapapper på ett litet tag är ju ett +!


Ikväll är det middag hemma hos Fia, Melodifestivalen och Patrik på schemat. P åker till Gävle nästa vecka (ons-sön), så man får väl passa på.. Ännu en pojkvänsfri helg.. Men tydligen är jag taskig som åker till GBG i två veckor i april, så man får väl ta det!

På onsdag är det Måttsund som gäller för lite kvällsåkning med Stil! SOM jag längtar!! =)

Uppdatera mera..

Nu har jag inte skrivit på ett tag.. Tänkte att det var dags innan dagens ordentliga pluggtimmar påbörjas..

Lördagens arbete på kåren och T2 gick bra! Jag gick runt och plockade flaskor och glas, och fyllde på alkohol i kylen.. Var klar vid tjugo i två, och slapp städa efter festen. Marre bjöd ner mig på lite natt-häng.. Vi åt resterna av våra pizzor som vi tagit med oss hem, jag drack resten av mitt vin från fredagen, vi snackade skit och dregglade över Step up-killen!

I söndags tog jag mig en sovmorgon, storhandlade och redigerade min och Emmes musikvideo! Den blev lite kul, ska se om jag kan lägga upp den här någon gång i framtiden..

Vi hade Språkverkstad i måndags med Ulrika.. Skrev notiser, recenserade kårhuset och skrev om ingresser.. Patrik kom hem på morgonen, och vi spenderade ungefär två minuter tillsammans i skolan. Därefter träffades vi på innebandyn och sov med varandra på natten.. Snacka om att vara två upptagna personer..
Efter skolan planerade jag och Sara SoS-sändningen, jag gjorde en enkät och redigerade den, och spelade in vårat SMASK-bidrag i musikstudion. Var hemma 45 minuter innan träningen, då jag åt och snackade i telefon.. Stressdag!

Igår hade vi Final Cut-föreläsning med Daniel.. Vi var färre än halvklass, men det var nyttigt att gå på den. Nu är vi proffs, och resten av klassen är kass.. Typ.. Vi drog en Max-drive in (through) som vi åt på radioredaktionen, la musiken för programmet och sände. Resten av kvällen spenderades genom rundvandrig på Ankars, till olika vänner som vi inte hälsat på hos än, och The Beach i min soffa. Konstaterade att det var dags att städa och diska (måste byta vatten hos Leo och Labolina med), men det har jag inte orkat ta tag i än..

I resten av veckan/helgen kommer det pluggas och filmas - vi ska göra ett personporträtt av Andy! :)

Mina otrevliga grannar har flyttat! Woho! De bor nu mer i Patriks trappuppgång, så jag slipper väl dem inte helt. Men de hälsar inte, även om jag hälsar först. Det är ouppfostrat! Så det så!



Just det ja, blev just riktigt lättad av ett besked.. Trots att det kommer bli jobbigt en tid framöver, är det inget emot vad det hade kunnat vara!

"Ledig" helg påbörjad!

Dagen igår började med att jag gick upp till skolan och började redigera lite inspelningar jag och Emme gjorde i onsdags.. Gick ganska bra, men gav upp när Marre tyckte att vi skulle gå ner till stan. Så jag, Marre och Åsa traskade ner i "snöstormen" (det blåste lite och snöade), och gick runt i affärer.. Hittade en mascara för halva reapriset, vilket kostade i princip som 4 äpplen.. Hittade även ett par snygga skor för 150 kronor! Älska rean! Köpte en schal för 200, och sen var min dag gjord!
Satte oss på forna Roasters, som nu heter nåt konstigt på fyra bokstäver, börjar på N och har nåt O eller två i... Tog en öl där, satt och tjötade lite. Vi mötte upp Fia och Sara där, som redan hade börjat! Därefter gick vi till ett kebabställe i stan, där vi åt middag och fortsatte ölandet.. Underbart gott och trevligt! Emmelie kom och hämtade oss med Saras bil, hennes mamma är här i helgen. Festen fortsatte efter en dusch och sminkning hos mig, sen hos Christer som fyllde år! Riktigt trevligt! Träffade en tjej som pluggade tillsammans med Vickan från Göteborg (Wloo) i Brighton i höstas! Världen är alldels för liten ibland.. Kvällen slutade relativt tidigt för mig, och ännu tidigare för Fia som jag gick hem och stoppade om vid 23..

Idag sov jag ut länge, städade lite och tog Saras bil ner till stan med Micke. Vi mötte upp Marre och åt bakispizza. Ikväll ska jag vara diskplockare på kåren, det är T2 (galen klubb för nyss fyllda 18 - Pitedrägg mest..) där ikväll. Jag slipper iaf städa, och slutar 01:30! Överkomligt!

RSS 2.0