Packat och klart!

Ready for take-off!

Hela dagen idag har jag packat, packat, packat! Har dock fått lite hjälp av min kära mor, som har bestämt sig för att åka upp till Piteå med mig på onsdag för att flytta in! Tack mamma! Vet inte hur jag skulle fått med mig allt annars, så en extra bärhjälp är alltid bra att ha. Tack mamma - igen - min packåsna!

Så, vad har man då med sig för sin första flytt?
Jo, det första man gör är att gå ner i källaren, krypa in i det minsta utrymme man kan tänka sig, slita fram (dock väldigt försiktigt) bananlådan med alla roliga flytta-nu-för-fan-snart-hemifrån-grejer man fick i studentpresent av mor och fars alla vänner... (Jaha, nu kom jag plötsligt på varför de gav mig flyttsaker!)
Sortera ut sånt som är värt att ta med upp, som är användbart och helst inte går sönder med en gång. (Ett vinglas från kusinerna hade redan krasat sönder, kanske när jag så vackert och lätt slet fram lådan..?)
Därefter slår man in allt i tidningspapper och eltejp. (Har fått med mig en massa rullar eltejp från pappsen, det går att använda till allt!) Letar fram mer grejer inköpta på Bali, slår även in dem i tidningspapper från Norra Halland!
Rotar fram snowboarden, skridskorna, skidjackan (-orna), skinnjackan, vanliga jackan, tjocka jackan (och ännu fler jackor), termobrallor, halsduk, mössa, vantar - det är kallt på vintern!
Nu kommer man till det roligaste - rensa ur sin gar de robe (som det så fint heter på franska!). När man upptäcker att kläderna man vill ha med sig täcker sängen så pass bra att man inte ser den längre, lägger man ur lite plagg man kanske inte kommer använda... När de tre plaggen är instuvade i gar de roben igen (och man känner sig riktigt duktig) börjar man trycka ner allt i den största hockeytrunken man kan hitta! Jodå, allt gick ner, men det var precis!
Filmer, skärp och skor får man precis ihop i en väska på hjul. Mamma lyckades även få plats med min hjälm (den ska tydligen fungera som stötdämpare..?) i den väskan - vilket är ett under, eftersom mina 15 par skor faktiskt tar ganska stor plats...
En hård väska går åt till lakan, handdukar osv, tillsammans med mina ömtåliga saker. Bravo mamma!
TV:n ("min" första TV!!) går ner i en stor låda, med en jacka runt om.. Det var värst vad jackor man har! Lägger i några till som stötdämpare. Borde skaffa en stor hjälm bara till TV:n? Äsch, mössor och vantar funkar väl lika bra...?

Nu till den stora frågan - HUR FÅR VI MED OSS ALLT DETTA 135,2 MIL NORR UT?
Får ta en sväng till farmor och farfar imorgon och låna deras grymma ihopfällbara vagn! Den kan även användas till att lasta öl på, speciellt från Danmark... I alla fall, på den kärran kan man lasta bananlådan och TV-lådan! Mamma kan kanske rulla den hårda väskan med ömtåligheter, och jag antar att jag får bära på min hockeytrunks-gar de robe! Fast den går knappt att lyfta... Vad återstår då? En till väska på hjul.. Den får väl jag ta den med.. Det är tur att en av oss har muskler iallafall! Det här blir spännande!

Mot oändligheten - och Piteå!
Nej, vi får inte hoppas att jag ska stanna i Piteå i all oändlighet! Då kanske jag blir norrlänning på riktigt..?

Här i Stockholm

Jag har svarat ja! Både till skolan och till en lägenhet.

Faktum är att jag hade första tjing på två lägenheter på området. Båda var lika stora, såg likadana ut, låg på samma våning och hade samma hyra. Det enda som skiljde dem åt var (och håll i hatten nu!) - LÄGENHETSNUMRET! Jag fick välja mellan att ha lägenhet nr 54 eller 57. Jag valde 54:an, endast för att kunna sjunga "Nu ska 54:an i himlen in". Jaa, jag tänker göra en cover på Eddie Meduzas 34:an! Kanske tillsammans med någon av musikhögskolestudenterna som går på samma skola! Hm, det tåls att tänka på...

Det känns lite jobbigt för tillfället att flytta. På ett sätt iallafall. Jag menar, det kommer bli U N D E R B A R T att flytta från lilla Kungsbacka till (dock ännu mindre) Piteå. Påbörja det efterlängtade och positivt beryktade (speciellt av Marcus!) studentlivet, leva bara för mig själv, uppfylla mina drömmar osv osv... Men det är på ett sätt skrämmande! Jag kommer ju trots allt bo en bra bit hemifrån! Visst, när jag pluggade i Bryssel bodde jag oxå en bra bit hemifrån, men jag tror faktiskt att Piteå ligger ännu längre bort (och det är inte ens ett annat land!). Det känns väl helt okej egentligen. Det kan vara skönt att komma bort lite, så att man känner att man verkligen flyttar hemifrån! Men Piteå ligger så avlägset, speciellt om man jämför med Bryssel - europas huvudstad, landet med EU-parlamentets högkvarter (och många andra högkvarter med för den delen!), Den kissande pojken, Lejonkullen där Napoleon besegrades...
Vad har Piteå? Inte ens en flygplats! Nej, för att flyga därifrån (som kostar lika mycket som en skjorta av bra kvalitét) måste man ta sig några mil norr ut till Luleå - det blir ett himla krångel!
Vad HAR Piteå egentligen? Mer än en skola av världsklass, som de så stolt skryter om där uppe..? Just det - Pite Havsbad! Mhm, det är inte att förgå!
Det känns även lite plågsamt att fara (börjar redan snacka Norrländska!) från mina kära vänner! Tjejerna, som alltid håller ihop vad som än händer.. Okej, nu far (!) tre av oss sex till hösten, men de andra kommer ju tillbaka inom ett år iallafall. Visst, jag är hemma under jullovet och sommaren - men gudars så jag kommer sakna er! Det är tur att det finns telefoner, mail, brev, Skype (som ni alla måste införskaffa!) och (da da da daaam...) Facebook! Detta eviga sätt att kommunicera! Den som uppfann internet borde vara rik! Det är tur att man inte är född att uppfinna sådana avancerade nymodigheter, tänk så rik man skulle vara! Nej, det är bättre att leva för det lilla och veta vad man ska göra av sina insparade pengar, än att sitta bland dem i ett valv lika stort som Joakims, ta ett kvällsdopp i det guldiga och införskaffa sig en massa onödigheter för att bevisa sin rikedom!

Nu är det dags att krypa till soffs, här på Heimdalsgatan, nära Odenplan, Estockolmo, Sweden.. Imorgon bär det av mot Urban Outfitters och lite Second Hand-boutiques på söder. Kanske borde besöka Stockholms slott? Mm, ja, det låter som en bra idé! Turista lite när man ändå är på besök..

Gråt nu inte floder som översvämmar Kungsbacka (du vet vem du är...) för att jag ska fara till Norrland, det går alltid att hälsa på!


S


Antagen!

Ja, shit! Då var man antagen. Okej, skolan jag är antagen till ligger 135,2 mil (för att vara exakt) från mitt hem här i lilla Vallda. Påväg ut i världen igen då...
Jag har inte svarat på antagningen än, sista dagen är den 27/7. Nu gäller det att fixa boende först. Jag har en lägenhet jag står först i kön till, men den är lite dyr har jag konstaterat! Får se vad som händer, nästan alla företag uppe i Norrland har semesterstängt för tillfället så det går inte att kontakta dem!
OM jag åker kommer jag säkerligen ha det helt grymt bra, och till råga på allt prata norrländska när jag kommer tillbaka till Vallda! Usch, det får ni stå ut med!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0