Kallt...

Jag har hämtat mig från måndagens händelser, så har även Leo gjort. Nu simmar han runt med Benke i sin rena skål och skiter som aldrig förr..

Gårdagens sändning i SoS - ska vi hångla? kändes grymt bra! Bäst hittills! Nästa gång vi sänder är den 11:e december, vilket är sista sändningen innan julen.. Hm, undrar vad vi ska prata om då!? Det känns som att vårat program är ett vinnande koncept, och vi kommer fortsätta sända ett bra tag framöver - eller så länge vi har idéer..


Det är kallt ute. Emmelies termometer visar -16, och vi har just konstaterat att den nog inte ljuger.. Tog en promenad precis, men vi vände efter ett tag när vi båda hade förfrusit våra tår och lår..

"Det känns i näsan att man är i Norrland!" (Snoret fryser här uppe..)

Maja kommer hit imorgon! Det kommer bli sjukt roligt, är galet taggad! Måste nog städa upp lite här hemma idag..

Jag ska strax hoppa in i duschen och värma upp mig. Sedan är det plugg som gäller. Måste ner till ICA och ta ut pengar till Kåbdalis-resan med.. Är så SJUKT taggad!! Ska bara försöka tjöta med mig Patrik, han är inte så sugen.. Hur kan man inte vara det?! Snö, snowboard/skidor och fest fest fest!! Jag längtar nåt enormt att få snöra på mig mina skor och åka bräda! Emmelie längtar mer efter After Skin.. Hennes pojkvän åker med..!

HAN DOG, MEN ÅTERUPPSTOD!!!! PRECIS SOM JESUS!!!

Dagen började med att jag matade Leo, som levde i ett ovanligt grumligt vatten. "Måste byta det när jag kommer hem från skolan", tänkte jag och traskade iväg.
Skolan var seg, segare, segast! Vi hade en föreläsning med författaren av kursboken "Yttrandefrihet och tryckfrihet". Sjukt intressant och nödvändigt att veta, men en tråkigare person att lyssna till får man leta länge efter!
När klockan klämtade 16 gick jag och Sara till radio där vi redigerade några inslag till morgondagens sändning av SoS - ska vi hångla?. Vi satt en timma innan vi gick hem för att fylla på våran energi i form av middag.
Väl hemma talades vi vid över det kära MSN och bestämde att Sara skulle laga sin mat här hos mig - det är trots allt jag som har potatisskalaren!
Medan jag väntade på henne kollade jag upp mot Leo och tänkte att jag kanske skulle passa på att byta vatten.. CHOCK! Vart var Leo? Jag ställde mig upp för att se bättre om han var uppe vid ytan som han brukar vara.. Och visst var han det - UPPBLÅST, SNEDSTÄLLNING OCH STEL!!! Han var DÖD!!!!!
Jag ringde Emmelie i panik!! Tårarna rullade nerför mina kinder samtidigt som jag skrattade och tjöt av chocken! En simpel guldfisk klarar jag inte ens av att ta hand om - hur ska jag kunna klara mig i livet?! Emmelie hörde paniken i min röst och lovade att infinna sig i min lägenhet två minuter senare! Sara hann komma hem till mig och började skrika likadant hon! Panik!! Tårarna sprutade vid det här laget! En guldfisk!! Och inte vilken guldfisk som helst - det var min LEO!!!! (Människor gråter för mindre, jag lovar! Jag är inte alls fjantig!!)

Sara skulle promt börja laga mat i mitt för en gång skull ostädade kök.. Så jag ställde mig och diskade. Emmelie landade och gick in till Leo med en gång. Efter några sekunder hör man ett skrik från skrivbordet!
"LEO LEVER!! HAN ANDAS!!"
Chocken bröts av panik! Lever han? Hur fan då? Han andades inte när jag kollade!!??
Emmelie hade rört skålen lite fram och tillbaka, och livstecknet var ett faktum! Han andades häftigt, och låg nästan upp och ner vid ytan nu!
Jag sprang in till honom, bar ut skålen till köket, hällde fräscht vatten i en tillbringare (väl lagad med eltejp - tack pappa! Igen!), la i Leo där, slängde ner syretabletter och mat. Han började tugga, fortfarande stel som en pinne och sned. Emmelie höll honom upprätt och puttade ner honom mot botten ibland... Jag stod helt oförstående mitt emot och bara såg på denna lilla, men ack så älskvärda, varelse som kämpade för sitt liv.

Skålen fick nytt vatten, syretabletter och mat. Leo frisknade till på en halvtimme - utan dropp!
Säga vad man vill om guldfiskar, men de är änna riktiga kämpar!

Om inte Emmelie hade varit så uppmärksam hade Leo antagligen legat i en snödriva (precis som Bellas fisk gör) vid det här laget! Så tack Emmelie! Du är den bästa!

Sara, du är också bäst - men i helt andra situationer.. Guldfiskar kanske inte är din starka sida! ;)


Nu simmar Leo runt i sin rena skål. Han spenderar natten tillsammans med sin bästa vän, Benke, som sover över. Det hade varit hemskt att låta Leo gå igenom sin första natt tillbaka i livet helt själv..

Emmelie hann ta kort på Leo i sitt döda tillstånd, får se om hon lägger upp bilden på sin blogg när hon uppdaterar nästa gång.. Länk: http://emno.blogg.se/


Puh, en sjukt slutkörd Sanna, som har lärt sig en läxa (Ta aldrig NÅGON för givet, inte ens din guldfisk!), bloggar ut..

Just det ja, nu är jag på trygg mark igen! Tryggare än någonsin!

Jag vill...

ha Björn Gustafsson i min garderob och Magnus Betnér under kudden.. Tack!

Musikvideoinspelning!

När bussen till Älvsbyn skulle avgå satt det 20 entusiastiska människor i olika levnadstillstånd i sätena. 50 minuter senare var vi framme vid den stora porten som ledde in till berget. Ja, för vi skulle alla agera statister innuti ett berg...
Det var riktigt kul, kallt som satan och pizzan var god!
Bandet som spelade heter TD Lemon, och vi skulle mer eller mindre röja i olika grader (lite ospecifik gradskala ibland, men David blev nog nöjd ändå..) till deras låt - som för övrigt var grymt bra, vilket gjorde det lätt att rocka på!
Inspelningen håller på i tre dagar, men vi behövdes bara i en.. Tror det kommer bli en riktigt grym video, jag ska försöka lägga upp den här, eller åtminstonde länka den - när den är färdigredigerad!
Nu ska jag snart ner till stan med Alex, vi ska agera tomtenissar och dela ut godis till trollbarn!

Over..

Life goes easy on me!

Jag bestiger ett berg för tillfället och det går sjukt lätt att andas!
Vägen framför mig går bara uppför och jag njuter av varje sekund. Ibland går jag bara och väntar på att någonting ska brista under mina fötter.. För det brukar ju vara så - när allt är som bäst går någonting snett, och man faller. Faller hejdlöst, till foten av berget igen. Då är det egentligen bara att resa på sig igen, och börja klättra igen! Man hör folk säga att man ska ta livet med en klackspark.. Men är det så enkelt egentligen? Jag tror inte det. Just nu lever jag på mina moln, högt uppe på mitt livsberg - men hur länge kommer jag befinna mig där? Moln är inte hållbara och berg kan vara hala ibland..
Men, jag blickar uppåt och ser bortom orosmolnen och farligheter som kan störa mitt klättrande. Jag lever i nuet och är lycklig för vem jag är, vad jag gör och vem jag spenderar tid med. Jag trivs!

Dock går det inte en dag utan att jag tänker på er där hemma. Jag vill att ni ska vara hos mig nu och uppleva det jag upplever!

Förhoppningsvis får Nenne tag på biljetter till Sthlm och möter upp mig där. DRÖMhelg! Saknar dig systra mi!

           
Vackra flicka!


På lördag är det musikvideoinspelning och jag har väl fått en liten intern uppgift att rekrytera folk.. Inte det lättaste när man inte känner allt för mycket folk utanför skolan, men det har gått hyfsat bra ändå! Om DU vill vara med är det bara att kontakta mig och säga till! Alla som vill behövs! Gratis transport, mat och fest! Låter det inte lockande? Det kommer bli sjukt coolt! ;)

Over n' out!

/ Sänni

Tack Pappa!

Kom på att jag aldrig har tackat min pappa.. Det finns någonting som du alltid pratat om, och jag har försökt stängt öronen varje gång när det har varit som svårast.. Men på något sätt har det lyckats gå in, och det vill jag tacka dig för.

Du har pratat om vänskap och om hur viktigt det är att visa att man vill vara med. Man kan inte sitta hemma själv och hoppas på att "de ringer nog snart och frågar om jag vill vara med". Jag har lärt mig att själv ta upp luren om jag vill hitta på någonting.
Nu är det jag som är "dem" och jag har agerat tidigare som jag hoppades att mina kompisar skulle göra med mig. Men de gjorde aldrig så för mig, och jag förstår varför nu. Det är bara påfrestande för en själv att försöka jaga, övertala och tänka åt alla andra. Vill man vara med så får man vara det, men man kan inte tro att alla andra ska fråga om man vill vara med. Vill man ha kompisar får man kämpa för dem.

Jag finns här för dig, men det är du som får lyfta luren nu.

Tid har förlöpt.

Tiden går alldeles för fort när man har roligt!
Helgen har försvunnit i en enda stor tugga, vilken idag bestod av pizza by the way! Hemkörning är dagens + !
Fredagen bestod av en sån där underbar förfest som bara vi kan ha. Danser för döva, sånger av barndomsfavoriter och vin, cider, öl och vodka i mängder. Jag lever för stunder som dem.. En liten, men ack så välblandad, kompott av studenter som inte riktigt har förstått hur vi kan bilda en så bra kombination. En cooling från Göteborg (ja, det är jag det!), en plutt från Bollnäs och en moggis från Stockholm.. Förstår inte riktigt hur det går ihop - ja, alltså våra personligheter, inte det geografiska..
Efter ännu en galen förfest á la Sänni, tog tre latmaskar taxi ner på stan för att gå in på Piteås mest uppskattade uteställe - Kalles! Vi kom inte längre än till dörrvakten som, trots påtryckningar från den underåriga (?), inte ville låta oss komma in. Vi fortsatte färden mot Pentryt, där vi dansade rumpa bland nyss fyllda krogåriga.. Kul hade vi, och ägde dansgolvet - det gjorde vi det med!
Efter hetsätning på MAX tog de tre utmattade latmaskarna taxi hem till trygga Ankars igen.

Kvällens citat á la Moggis:
"Nehej, för Ingemar Jernelöf är ju profeten på skolan!"


Lördagen präglades av uppladdning för Spanien-Sverige, vilket ändå slutade kasst.. Ännu en förfest hos författaren, dock en aning lugnare..

Idag har jag inte gjort många knop. Vaknade sent, gick till affären med Sara och köpte jäst. Gick hem och började baka bullar medan två snoriga flickor satt i köket och tittade på med stora rådjursögon. Emmelie försökte äta så mycket deg hon kunde innan jag hann se det, vilket resulterade i magknip - inte bra med kanelbullsdeg innan den jäst klart till frukost, vännen! Sprang runt halva Ankars för att hitta pärlsocker, fann detta och var tvungen att skicka ett SMS med texten: "Thanks for the sugar, sugar!" Gosh, mina skämt är lika torra som vetemjöl.. Rädda mig någon! Bullarna är inlåsta i min frys för senare bruk..


Imorgon (får inte skriva imon längre för Emmelie.. Tydligen HATAR hon folk som inte kan svenska, vilket nog var en pik till mig...) ska vi till kommunhuset för att skriva referat.. Kommer antagligen bli en del jobb med detta, men Fia kom på den smarta idén att ta med min diktafon - får se om det blir bra ljud bara..

För övrigt är det nu spikat att jag kommer hem den 18:e december!


Lars Winnerbäck - Tidvis

Tid har förlöpt
Dagar har gått
Månen har vandrat sin väg genom
Vitt och svart och grått

Jag har saknat ditt skratt
Jag har saknat ditt hår
Jag har saknat att ringa ibland
Och berättat hur det går

Det har tidvis gått bra
Tidvis har skakandet lagt sig
Ibland har jag vaknat på morgon
Och gjort det jag ska

Men jag har saknat din hand
Jag har saknat din röst
Ensamma dar har jag saknat ditt huvud
Mot mitt bröst

Somliga dar
Tar jag in vad jag hör
Det går kvällar ibland när jag inte ens undrar
Vad du gör

Det är ibland som förut
Ibland har jag känt att jag duger
Jag har hämtat och samlat ihop nog med kraft
Att gå ut

Jag ser dig fortsätta nu
Med varsamma kliv
Jag ser dina drömmar sakta lossna
Från mitt liv

Jag har saknat en vän
Jag har varit på krogar och barer
Det har hänt att jag ljugit och sagt
Att jag måste gå hem

Jag har saknat din röst
Nu har du en ny
Ännu okända nätter ruvar i väntan
På att gry

Winnerbäck!

Har precis kommit hem från en strålande och underbar konsert med Lars Winnerbäck him self i Luleå!
Gåshud. Behövs ingen närmare beskrivning än det.


Till jul har mina planer ändrats lite idag.. Skulle som bekant kommit hem den 20:e december till Göteborg. Nu mer ser schemat ut såhär:
16 december åker jag ner till Sthlm med Emmelie, bor troligtvis hos morbror.
17 december julshopping med Emme, Sara och Bella.
18 december tar jag tåget hem, antingen med Bico eller själv. (Bico är morbror Håkans hund.)

Myspys att jag hinner med Sthlm samtidigt som jag kommer hem några få dagar tidigare!
Åker hem till Piteå igen gör jag den 4:e januari... Troligtvis är jag helt själv här då den helgen..?! Eller?

Rubrik.

Åhåå, vi har inget att göra efter den 14:e december i skolan.. Och självklart finns det inga biljetter hem tidigare än den 20:e, som jag hade bokat in! Och självklart kan man inte avboka och få pengarna tillbaka! Vad ska jag göra här i en hel vecka när nästan alla åker hem tidigt?! Handla julklappar?!
Det bästa hade ju helt klart varit om jag kunde avboka min biljett, åka till Sthlm med Emme och Sara och hänga där ett tag, och sen ta antingen tåget eller åka med morbror Håkan hem till Götet.. Men så lär det ju inte bli, eftersom mor och far sponsrat mig med biljetterna... Gosh, det finns tågbiljetter Sthlm-GBG för 200 kr - galet billigt!


Idag har jag gjort fyra vettiga saker på hela dagen:
* Hängt i tvättstugan med Emme och Sara. Tvättstugan is the shit!
* Promenerat till ICA Ankaret med Emme och handlade, skrattade hela vägen dit och hem.
* Lagat mat för tre dagar...
* Skrivit en radioanalys.


Ikväll blir det dubbelavsnitt med Grey's - som vanligt i min soffa! Om tvättstugan är the shit, är min soffa the place to be..

Blaj..

Helgen som har varit har varit grymt lugn! Det är riktigt skönt. Jag och Sara var dock på kåren och dansade runt! Trots denna lugna helg har det varit alldeles för lite sömn..
Bellas fisk dog i lördags kväll.. Sara blev jätteledsen och var minst sagt förvirrad när hon kom hem till lägenheten på morgonkvisten efter en efterfest, och upptäckte att Hans af Claes låg orörlig på botten.. Hon lät honom vila i frid medan hon sov och slängde ut honom genom fönstret på morgonen. Stackars Bella blev ledsen och upprörd över att hennes fisk dött.. Leo mår fortfarande bra, måste dock byta vatten snart!
Idag började våran kurs vi läser med radioettorna - Medier i samhället. Har inga kommentarer om den, mer än att det kommer bli en jobbig kurs med svettig kurslitteratur - som Sara skulle sagt!
Hrm, just det! Kanske måste förklara anledningen till att det på Facebook står att jag är gift.. Det är endast ett skämt och samtidigt en säkerhetsföreskrift.. Även om jag självklart tycker om Andypandy, tycker jag inte om honom på det sättet. Faktum är att jag räddade min kära (och ungdomliga) mor från att bli bortgift till grannen! Hon är så cool som har Facebook, men det kan ha sina nackdelar med.. Men mamma är så fräck så hon avböjde vänskapsförfrågan från Andy, hon vet vart skåpet ska stå, så att säga!
Annars flyter allt på ovanligt bra för tillfället! Ska försöka läsa lite i "Sveriges statsskick" nu, som är tråkigare än den låter (och den låter kanske inte såå rolig..)! Måste även boka tvättid (och därmed skvallertid med Emme) för att tvätta min vinterjacka som blev gravt alkoholiserad på kåren i helgen.. Tvättstugan is the place to be!

Photoshoot!

Igår lånade vi Lisas bil en sista gång innan hon kom hem från sin Gagnef-tripp, och drog till Luleå! Där gick vi runt och kollade in stan lite, åt thaimat och var allmänt opeppade på shopping (puh!).. Ett snöblandat regn och tidigt mörker påverkade oss alla att åka hem lite tidigare än påtänkt. Vi tog en sväng in till våran huvudskola för att se till så att Lule-studenterna inte hittade på nåt bus, men förstod aldrig vad som var huvudbyggnaden - det är GIGANTISKT där! Vi vände snabbt om för att (som vi trodde) åka hem till Piteå igen.. Sara körde, Emme var "kartläsare" (med andra ord fick hon sitta fram) utan att läsa kartan - det tog oss fyra (mig, Sara, Emme och Fia) hela 20 minuter att inse att vi faktiskt var påväg nordöst in mot landet.. Vi vände i Boden när vi kunde avläsa Emmelies tankar, som gick ungefär såhär:
"En Boden-skylt.. Boden.. Boden.. Ligger inte Boden norr ut?.. Boden.." Den slutgiltiga tanken tänkte hon högt..
"Tjejer, är ni säkra på att vi är rätt?"
Hittade en karta (som Emmelie borde haft i knät hela tiden.. Skyller lite på henne..) i bilen och insåg att vi åkt fem mil fel! Det var bara att vända om igen, med endast EN positiv utgång i det hela - vi har faktiskt varit i Boden!

Idag hade Amanda samlat ihop en stor hög med nya kläder från Piteås butiker, ett gäng modeller, sjuka mängder smink och en fotograf.. Hon ville ha med mig som modell i sitt vintermodereportage á la Amanda! Det var jättekul! Har inte sett bilderna än, men Amanda var nöjd och då kan man väl inget annat än att vara nöjd själv!?

Imorgon ska vi in till stan och köpa en motorvärmarsladd till Lisas bil som oväntat har smitit i helgen..

Just det ja - vit helg nu till helgen. Detta innebär ingen alkohol - första gången sen i somras någon gång.. Skönt för kroppen och knoppen! Tjejerna har införlivat en tävling till helgen. De ska bara leva på frukt och vatten.. Något som jag avstår, eftersom jag har ganska lätt för att falla ihop i en liten livlös hög om jag inte äter ordentligt!
Duktigt ha, mamma?

Helg helg helg!

Halloweenfesten igår var bara såå bra! Vi var - som jag lovade att avslöja efter festen - Royal Straight Flush! Tyvärr vann vi inget pris, vilket kan hänga ihop med att våran pokerhand splittrades så fort vi kom in på kåren! Det var bara att folda våra dräkter och dansa rumpan av oss istället! Vilket vi gjorde bra! Vann gjorde Snövit och Ghost Busters.. Dock skulle jag ha röstat på Sara och Emme, efter oss då såklart! Sara var Emmelies sexslav och Emmelie var Saras Lady! Sjukt bra, och jag börjar tro att Emmelie inte riktigt behövde gå in i sin roll - hon trivdes nästan FÖR bra! Under kvällen hittade man Sara mestadels i andra delen av kopplet som hon hade runt halsen. Annars kunde man se henne fastbunden runt en stolpe med en drink i handen, eller utlånad till Bella. Dock slet sig Sara från Emmelie, när hennes Lady kände att det var dags att dra sig hemmåt med en villig pojkvän.. (Har lite inside info om att Ladyn slocknade så fort hon kom innanför dörren.. Sorry Mike..)
Kan skriva en hel roman om Sara och Emmelies äventyr..

  

Ikväll har vi spelat Bingolotto hemma hos mig. Det bjöds på chips & dipp, brownies, lösgodis och en vinst till Fia. 100 kronor är ändå alltid 100 kronor! Grattis! (svinnördtöntliteavundsjukosv)

Nästa gång jag har nåt att göra är på fredag.. Ska söka mig ett jobb. På måndag. Yeah!

RSS 2.0