MHM!

Jaa, jag säger då det...

Sommarens fritidsaktivitet: Vindsurfing!

Dagens STORA plus:
+ Frukost på balkongen!
+ Emme är phösare i sommar!
+ Det är bara en och en halv dag kvar innan jag är i Piteå igen!
Dagens STORA minus:
- Det är en och en halv dag kvar innan jag lämnar underbara Göteborg.


Dagen som började så bra...

... fortsatte inte riktigt lika bra..

Busschauffören körde förbi mig. Taxistationen svarade inte. Min idol fick hämta mig i racerbilen.
Jag hatar busschaufförer. Och ja, jag vet att man inte ska dra alla över en kant - men hur ofta blir man inte förbannad på dem? Tänk efter noga. Sjukt ouppskattat arbete, varför inte visa lite medkänsla och höja sitt värde i andras ögon? Nej, förresten, det kanske är farligt. Bättre att bara åka förbi och få ännu fler arga blickar mot sig.

Jag är inte bitter.

Detta UNDERBARA liv!

Jag finner inga ord. Jag älskar Vallda/Kungsbacka/Göteborg.

Igår satt jag utanför Ullevi vid boll-fontänen och solade mig i väntan på mamma. Lyssnade på musik, kollade in alla människor som helt utan vetskap om min blick stressade förbi Ullevi. Vissa uppklädda i de två vackraste kulörerna i världen, andra sommarklädda för den tryckande värmen. Vinden fläktade lite lätt och jag njöt.

Underbara Göteborg och Ullevi!

Vi tog båten ut till en av våra favoritklippor strax utanför Lerkils hamn, satt i solen och åt kycklingspett med potatissallad, drack öl och läste tidningen. Åkte till fotbollsplanen och såg Sniffen agera Gudfader på högerkanten.
Han är min idol.

Underbara Lerkil och föräldrar!

I fredags låg jag och halvsov i Lindas underbara fåtölj medan vi kollade in fredagens tv-utbud tillsammans med Nettan. Skönt att ha en sån slapparfredag tillsammans!
Lördagen började med sjösättning av vår Saga 29 - smärtfritt. Hämtade upp Nancy och åkte till Fjärås för att se Lerkil och Mangan piska upp de små tykna.. Jag och Nenne fotade slut mitt kamerabatteri, och självklart glömde jag universalladdaren i Piteå! Inget mer systemkamerafotande, men mobilen funkar ju ganska bra.. Lätt att bli kräsen. Fjärås-Lerkil 2-4 (Magnus Larsson 4 mål). Firade hemma hos Mangan och Mackan i Gottskär (husfasaden ligger två meter från havet) med solnedgång och 16. Nykter kväll för min del, men tror inte att jag hade det tråkigare än någon annan. Klockren kväll i vännernas anda!

Underbara Gottskär, solnedgång och vänner!

Söndagen började med en promenad tillsammans med två av mina favoriter, fortsatte hos farmor och farfar, åkte in till Kobackabana och köpte skor och glass som vi avnjöt vid Kungsbackaån. Åkte till Särö och kollade fotboll, fick upp ögonen för en ny älskling (Tindra) och såg min idol göra ett mål i äkta Arsenal-stil. Avslutade söndagen och helgen hos mig med goda vänner och årets första grill.

UNDERBARA Tindra!

Det är knappt så att jag vill åka hem till Piteå på fredag. Faktiskt. När man väl kommer in i Västkustens vardag är det svårt att inte älska den. Solen skiner, det är riktigt sommarväder och på GP går det riktigt bra!

Tillbringade min frukost på altanen. Låg kvar en stund extra och bestämde mig för att ta en senare buss in till stan. Gick in precis innan den röda färgen övertog min kropp.


Detta UNDERBARA liv!

SNABBIS!

Ett snabbt inlägg!
Sitter på GP. Det är fjärde dagen här på sportredaktionen och jag sköts in i hetluften med en gång! Kan meddela att jag hamnade rätt i krysset!
Skrev två grejer i måndags - publicerades i tidningen på tisdagen.
Skrev två grejer i tisdags - publicerades i tidningen igår.
Skrev tre grejer igår - två av dem publicerades i dagens tidning. Den sista grejen ska publiceras imorn. Skrev om den till en mindre grej för att puffa för den till tidningen imorgon, som ligger ute på nätet idag.
Idag har jag kollat lite småsaker, inte skrivit någonting speciellt. Har fått tre grejer att jobba med, men det kommer troligtvis inte komma ut nåt i tidningen imorn. Kanske en grej, men den publiceras nog bara på webben...

Annars är allt bra med mig. Dagarna består mest av GP.. Hängde med tjejerna hemma hos Åsa igår, trevligt! Festade i lördag, råkade bli lite mycket utan att någon vet hur det hände..! I helgen blir det sjösättning av båt med pappa och så ska vi kolla på Fjärås-Lerkil.
Igår var jag på IFKs träning. Strålande sol, fotboll och kända idrottsmän.. Kunde inte bli bättre! Anledningen till varför jag var där var för att snacka med Pontus Wernbloom. Supertrevlig kille med glimten i ögat! (Råkade visst säga "Vilken man!" till Patrik, inte helt okej kanske... Haha! Dock yrkar jag på att jag inte sa någonting, han måste ha hört fel!) Testkörde nya STCC-banan igår med!
För er som undrar vad som kommer hända ikväll, så är det Gais-IFK Göteborg på schemat. Jag kan bara sitta och njuta medan resten av reportergänget skriver så att tangenterna flyger. Livet är underbart!
Got to go!

S

Har Bambi lärt sig åka skridskor?

En blick. Ett samtal. Några kvällar tillsammans. Sen är jag fast. Utan att ens tänka mig för är jag fast. Varenda gång. Sen går det en liten tid, innan känslorna och tankarna hinner ikapp mitt agerande. Så går det utför. Huvudstupa. Utan att ens behöva kämpa, utan att få spela en match. Mitt motstånd lämnar själv walk-over, ger mig segern, och motståndarklubbarna slås ihop utan minsta eftertanke.

Jag tror att det handlar om bekräftelse. Mitt beroende. Mitt beroende av att känna sig uppskattad för den jag är, för hur jag ser ut och vad jag gör. Ett beroende som ofta har kastat mig in i förhållanden. Gång på gång gör jag om samma misstag. Jag känner mig inte för. Jag tänker inte. Jag bara gör. Det är som en rädsla hos mig. En rädsla att bli gammal ensam. Att jag aldrig kommer att finna den där lagkamraten, att aldrig få höra att man är ett radarpar. Att jag kommer att sitta ensam när jag är 70, utan varken barn eller barnbarn.

Efter en sommar av misstag, misstag och åter misstag, lämnade jag min hemort för att studera ? och få en paus i mitt agerande. Fan va skönt, tänkte jag.
Väl framme hade jag bestämt mig för att det enda som skulle uppta mina tankegångar var studierna. Efter några veckor var jag där igen. Fast. Men den här gången var det inte som vanligt. Jag skyndade inte utan att tänka. Den här gången tänkte jag mig för. Jag kände mig för. Jag orkade inte längre med nya förhållanden som jag skulle halka in i, som det lilla rådjuret halkar runt på isen. Det var min enda tanke. Jag ville inte ha ett enkelt försnack till dess att matchen började. Jag ville ha långa diskussioner innan domaren blåste igång matchen. Och visst fick jag det. Jag kämpade, och kämpade, och kämpade. I periodpaus mellan andra och tredje perioden låg jag under med 0-2. Efter rådgivning och pepptalk i omklädningsrummet med mina lagspelare var jag nära att lämna walk-over. Jag hade tröjan över huvudet och var på väg in i duschen, då en ny röst hördes i rummet. En röst i mitt huvud. Tredje gången gillt, sa den. Så jag tog på mig matchtröjan igen, och tog mig ut till tredje perioden. Det ledde till vinst, en vinst som ökar varje dag.

Det har gått över fyra månader sen domaren blåste av period tre och därmed hela matchen, och eftersnacket har varit igång sen dess. Förhoppningsvis fortsätter det ett bra tag till. För första gången känns det som att jag kan vänta ett bra tag tills jag tar mig ut på isen igen.
Sanna Längvik

Tick, tack, tick, tack...

"Tiden står stilla"
Sorry guys, men tiden kan faktiskt inte stå stilla. Varje sekund, minut, timma går frammåt, och endast frammåt. Man kan varken backa eller stoppa den. Den bara går.
Just nu känns det som att det var bara några timmar sen jag stod på scenen på Acusticum och hade "the time of my life". Men nej, det var fyra dagar sen! Vart tog tiden däremellan vägen? (Svaret: Framför tv:n med massor av vänner!)

Om två dygn sitter jag förmodligen i min soffa hemma i Vallda, mätt och belåten, och ser på något kvällsunderhållningsprogram på tv tillsammans med min underbara familj. Drömfamiljen. Eller så är jag måttligt full och påväg ut till Mingel, Rumpan Bar eller Esters...
På måndag ska jag till GP för min första dag som journalist. Ja, inte betald journalist då... Men upplevelsen och erfarenheten är inte att förgå! Emme, Sara och Fia däremot ska sitta i skolan och göra redaktionsövningar i en vecka. Jag är glad att jag la ner lite krut på att hitta ett ställe att vara på!


Det har snöat idag. Hela dagen. Och blåst. Massor. Jag har diskat. Dammsugit. Tvättat. Någon stängde av torktumlaren. Tog ut min blöta tvätt. Jag blev arg. Jag stängde av dennes torktumlare. Och torkskåp. HAH!
(Elaka studenter borde inte få använda tvättstugan.)

Tick. Tack. Tick. Tack. Tick. Tack.

Hur njuter man av stunden? Egentligen? Hur GÖR man det? Man kan ju bara se tillbaka på det som var/hände/kändes. Även om det var för en millisekund sen. Eller en timme sen.
Framtiden är framtiden, och man kan inte göra något åt det. Tyvärr.

Alrighty!

SMASK gick både bra och dåligt, för er som inte satt i publiken, kollade webb-tv, eller lyssnade på radion!
Vi kom upp på scen, sjöng och gjorde vår show och var riktigt nöjda när vi klev ner. Jag måste bara tillägga att jag är grymt stolt över mig själv som faktiskt stod på scen och SJÖNG inför publik (first time ever, om man inte räknar konfirmationen..?)! Dessvärre fick vi inte tillräckligt med röster för att komma vidare till finalen, men vad gör väl det egentligen? Det var ju bara första året! ;)
De två låtarna som vann är sjukt bra och lätt värdiga vinnare! (Har även konstaterat att av alla tio bidrag som var med, bestod de fem som gick vidare till finalen endast av herrar. Det var ett bidrag där en tjej och en kille bidrog.. Så av fem låtar, med sex artister till finalen var fem herrar och en kvinna...!! Vad hände? Var vi inte tillräckligt snygga? Vi hade ju spackel!!?) Men jag är inte bitter! ;)

Ikväll är det soffhäng hos mig igen.
Igår bakade vi småkakor hos mig. Maja höll i trådarna och styrde upp allt. Hon är duktig hon! Det blev syltkakor, chokladbollar (vi har döpt dem till annat, men det vill jag inte ta här...) och chokladdoppade havreflan! Mumma! Sen kollade vi på blodiga Torkel i knipa, som min kära bror Sniff har introducerat för mig, därmed även Pite-yo-gänget!

Larran och Maja ska ha stort tack för all support i helgen, och det var riktigt kul!

Massa kramar!

P.S. Köp SMASK-DVD:n när den kommer ut. D.S. (Smygreklam)

SMASK!!!

Ikväll gäller det! Delfinalen i SMASK alltså!
KOLLA PÅ OSS IKVÄLL: http://www.medieplattformen.se/index.php?page=amc
Tyvärr kan ni inte rösta, men att se oss är en upplevelse - det lovar jag!
19:00 börjar showen! I pausen kan ni lyssna på Pite FM: www.pitefm.se

Så ta på dig snorkel och cyklop, simfötterna och våtdräkten, och häng med på en spännande kväll!

Positiv dag!

Ja, idag har mycket uträttats - och gått bra!
Dagen började med en välbehövd sovmorgon, varpå Andy ringde och berättade att jag fått plats på Camp Sweden till EM!!
Fortsättningsvis ringde jag ICA:s kassachef, frågade om de behövde hjälp under sommaren - och vips fick jag massa tider, en ny position som kassaledare, och därmed löneökning med några kronor!
Sånglektion med Marre, som trots sliten hals gick bra. Marre, min klippa, sa några fina ord som fick mig att bli ordentligt peppad till SMASK! Det här kanske kan gå vägen i alla fall!
Dagen och kvällen avslutades med ett besök på kåren, där Mira sjöng, och vi konstaterade att hon är en av de bästa sångerskorna på skolan. Ännu en människa i min omgivning att vara avundsjuk på. Jag är omgiven av talanger...

Imorgon har vi en kursstart, sen ska jag hem och städa i ordning lite inför finbesöket! Maja och Larran kommer på torsdag!

Sara är en fiskmördare!!

Igår tog Sara livet av sin fisk. Den hade ändå dött snart. Emmes elaka fiskar hade ätit av henne hela bakfenan. I en vecka hade den flytit på ytan i sin skål. Men Sara tog slut på hennes lidande, och spolade ner henne i min toalett.


R.I.P. Curt.

RSS 2.0